Gabriela Ksandr – o knihách, mostech a modelkách

Publikováno: 29. srpna 2019 | autor Redakce
gabriela-ksandr-0009.jpg

Vypadá to, že to je nedávno, když jsme vás na našem webu vyzývali, abyste se přišli podívat na její výstavu v květnu 2016 do Nikon Photo Gallery, kde vystavovala (nyní převážně v zahraničí tvořící) fotografka Gabriela Ksandr svůj projekt neobvyklých aktů s názvem Simply nude.

Otázky kladl: Rudolf Stáhlich, odpovědi a foto: Gabriela Ksandr, www.facebook.com/gabksandr

fotovideo-2019-09-titulka-03-1000px.jpg

Gabrielo, naposledy jsme si spolu povídali na jaře 2016, rozhovor vyšel v dubnovém vydání FotoVideo toho roku. A bylo to povídání o focení aktu. Ještě je děláš?

Fotografování aktů se věnuji už delší dobu a nechci s nimi přestat, právě naopak. Chtěla bych do konce roku připravit fotografie na plánovanou výstavu a při příležitosti výstavy i křest knihy. Jelikož tento projekt není zatím u konce, nechci žádné fotografie zveřejňovat, ale FotoVideo bude první, které může do hotového projektu nahlédnout. Fotografování aktů mi umožňuje realizovat abstraktní vidiny. Spolupracuji už delší dobu s jednou z mých oblíbených modelek. Bude to kniha velmi odvážná.

fotovideo-09-2019-gabriela-ksandr-img-0108-v3.jpg

Už jsou to tedy tři roky… Co se od té doby mimo krásné výstavy v pražské Nikon Gallery ve tvém fotografickém životě událo?

Poslední dva roky se náš zájem soustředil na jedno z nejkrásnějších míst na světě, na tajemné město snů Benátky. Právě jsme tam s Georgem dokončili první knihu panoramatických snímků benátských mostů. Kromě nich mě také uchvátil Thomas Mann. Chtěla bych více času věnovat i projektu Smrt v Benátkách. Několikrát se mi podařilo navštívit již delší dobu zavřený hotel Grand Hotel des Bains. Začátkem léta jsem se vrátila do Prahy, kde chci dokončit již zmíněnou knihu aktů a pokračovat ve spolupráci s módními návrháři.

Celý rozhovor si můžete přečíst v zářijovém vydání FotoVideo!
Více o obsahu zářijového vydání najdete zde.

fv09-2019-web3.jpg


fotovideo-2019-09-titulka-01-1000px.jpg

fotovideo-2019-09-img-0110-v4-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.