FotoMedailonek | Michaela Sýkorová – v červencovém vydání FotoVideo

Publikováno: 3. července 2019 | autor Redakce
michaela-sykorova,-dej-mi-pusu.jpg

Je porotkyní největší fotografické soutěže Fotograf roku. Tak jsme jí trochu vyzpovídali…

Míšo, máte aktivní účet na Instagramu?
Ano, účet na Instagramu vlastním. Vím, že „vlastnit“ není úplně správné slovo pro založení účtu, ale velice vhodně vystihuje můj vztah k němu.

Takže se necháte inspirovat jinými?
Instagram je pro mě ne úplně přívětivou aplikací. Sice je o fotkách, ale v podstatě jen o fotkách z chytrých telefonů. Fotky na Instagramu ráda sleduji. Jsou často nápadité, zajímavé, kompozičně „vychytané“, ale jsem trochu staromilec s přesvědčením, že fotka má být také tisknutelná i na větší formáty (alespoň A3). Protože chci mít možnost fotku vytisknout a pověsit na zeď jako obraz. U fotografií z telefonu (tedy u velké části instagramových fotek) většinou kvalitní velký tisk není možný. Vím určitě, že není možný z mého telefonu. Proto sama telefonem fotím velmi málo a tím pádem na Instagram v podstatě nepřispívám. To, že Instagram není „nakloněn“ nahrávání fotek z počítače, frekvenci mých příspěvků snižuje asi tak na dva ročně. Z hlediska Instagramu jsem prostě lenoch.

...

Celý článek a krásné a dobře vytištěné fotografie najdete v červencovém vydání FotoVideo. Více obsahu tohoto krásného vydání najdete zde.

fotovideo-07-2019-vizual-v1-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.