FotoFejeton – Můj milovaný Canon…– Simona Nálepková

Publikováno: 28. července 2019 | autor Redakce
foto-simona-nalepkova-img-0649.jpg

Několik let používám Canon 5D Mark II s klasickým objektivem 85 mm f/1,8, na který nedám dopustit. Rukama mi prošlo opravdu spoustu značek foťáků, ale Canon mi prostě více sedl do ruky a prozatím nemám absolutně důvod ho opouštět. Jen čas samozřejmě letí, každou chvíli bude z mého fullframu dědeček a já se rozhodla pro změnu.

Text a foto: Simona Nálepková, www.simonaphoto.cz, www.facebook.com/SimonaPhotoPraha/, www.instagram.com/simonaphoto.cz

Canon mi zapůjčil na pár dní na vyzkoušení fotoaparát 6D Mark II s objektivem 28−70 mm f/2,8L a já tak měla možnost vyzkoušet ho na svatbách a při focení TFP. Naráz se stal můj 5D Mark II náhradním tělem, prakticky nevyndaným z brašny, protože jsem si 6D Mark II okamžitě zamilovala. Rozhodla jsem se napsat kratičkou recenzi o tom, jak se mi s 6D pracovalo.

V první chvíli se mi hodně zalíbil dotykový výklopný displej, který na stařičké 5D Mark II opravdu chybí. Fakt, že má 45 ostřicích bodů, je pro mě též neméně důležitý. Také mě zaujala možnost rychlého ovládání nastavení fotoaparátu právě pomocí dotykového displeje.

Jedna ze svateb probíhala ve velice tmavých prostorách. Byla jsem opravdu mile překvapena tím, že jsem měla nastaveny celkem vysoké hodnoty ISO a fotografie ve výsledku nebyly plné šumu a pohyb při prvním tanci novomanželů byl zaznamenán bez sebemenšího rozmazání. Fotoaparát umí automaticky zaostřovat, což hodně ušetří práci, a opravdu ostří tam, kam potřebujete. Fotím pouze do souborů RAW a Adobe Creativ Cloud si s nimi poradil opravdu skvěle, takže nebyl vůbec žádný problém předat perfektní snímky v plné kvalitě. Musím ještě dodat, že mezi fotografiemi bylo opravdu velmi málo odpadu, takže jsem s výsledky byla opravdu moc spokojená.

Celý článek najdete v srpnovém vydání FotoVideo.
Obsah srpnového vydání najdete zde.

fotovideo-08-2019-vizual-v0-1000px.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.