Fenomén FotoŠkoda – 3. díl v březnovém vydání FotoVideo

Publikováno: 2. března 2020 | autor Kateřina Davidová
Centrum FOTOŠKODA

Tak jsme tu s třetím pokračováním našeho zajímavého povídání s Milanem Škodou. Z ohlasů na předchozí dva díly zveřejněné v lednovém a únorovém FotoVideo je patrné, že řada z našich stálých čtenářů je současně už dlouhá léta zákazníky tohoto největšího obchodu s fototechnikou a příslušenstvím ve střední Evropě.

V aktuálním díle se dotkneme zajímavého období po roce 1995, kdy se na pultech začaly objevovat první digitální přístroje a nastal čas zprvu pomalého, postupně až bouřlivého nástupu digitální fotografie.

Text: redakce, foto: archiv Centra FotoŠkoda , www.fotoskoda.cz

První samostatné oddělení pro prodej digitálních fotoaparátů

Změny na trhu i v prodejně

Na českém i slovenském trhu v té době poměrně významně dominovala značka Olympus, o jejíž velkou popularitu se mezi našimi fotografy (u řady z nich přetrvávající dodnes) zasloužil dlouholetý šéf Olympusu JUDr. Petr Hanzlík. Vedle přístrojů této značky si poměrně dobře vedly i Panasonic a Sony. V té době se otevřela další nová oficiální zastoupení – Nikon v roce 1994 a Canon 1996 s tím, že i tito dva velcí výrobci se výrazně snažili ovlivňovat prodeje a cenovou politiku na našem trhu. Milanu Škodovi se dařilo udržovat tržní prostředí a reálné prodejní ceny hlavně díky aktivnímu členství v Ringfoto. Přímý dovoz z německého velkoobchodního skladu fungoval jako jakýsi cenový katalyzátor a nedovoloval nereálné nárůsty cen hlavně u novinek, jako se dělo v okolních postkomunistických státech…

Celý článek si přečtete ve hvězdném březnovém vydání časopisu FotoVideo. Co vás tam čeká dalšího, se dozvíte: ZDE.

Březnové FOTOVIDEO

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.