David Yarrow – V africké Keni, v únorovém vydání FotoVideo

Publikováno: 6. února 2019 | autor Redakce
David Yarrow

„Při fotografování zvířat ve volné přírodě si musíte dát pozor na to, abyste byli ve správné pozici pro zachycení vážného a emotivního snímku, přesto nejste pány situace. Když vám zvíře nedovolí, abyste ho fotografovali, nemůžete dělat vůbec nic. U aranžovaných kompozic stačí sledovat přímou linii od prvního konceptu až po ten finální. Zjistit, jestli dokážete zachytit onen perfektní okamžik, který jste si naplánovali, je skutečným testem vašich fotografických schopností. Oba styly byly pro mě opravdu důležité, když jsem portrétoval tyto  dvě naprosto odlišné oblasti Keni, abych našel spojení mezi lidmi a divokými zvířaty, která tu mají domov.“

Nová série Davidových snímků ukazuje kontrast dvou velmi odlišných tváří této fascinující africké země. Spolupráci na novém projektu mu nabídla značka Nikon, jejímž je David evropským ambasadorem. Vznikly tak fotografie, které zachycují dvě odlišné stránky africké Keni – od obrovských slonů národního parku Amboseli, kteří jsou také známí jako sloni s obrovskými kly, až po gangy rušného hlavního města Nairobi.

S fotoaparátem Nikon D850 a několika objektivy NIKKOR se David vydal zachytit kontrast těchto dvou výrazných oblastí východní Afriky. Postavil slony z národního parku Amboseli proti pečlivě naaranžovaným snímkům místních gangsterů z Dandory, předměstí Nairobi – lokality, kde se nachází jedna z největších skládek odpadu na světě.

SLONI S OBROVSKÝMI KLY – NÁRODNÍ PARK AMBOSELI
Rozlehlá savana národního parku Amboseli je domovem mnoha divokých zvířat, z nichž nejvýraznější jsou stáda volně žijících slonů afrických. Park je domovem několika největších slonů na světě – jedinců s obrovskými kly, které jsou tak dlouhé, že sahají až na zem. Tito obrovští savci mají v rezervaci vždy „přednost v jízdě“, lidé je chrání, ale přitom jim dopřávají volnost. David už park navštívil několikrát předtím, přál si zachytit velkolepost těchto úžasných tvorů africké Keni přímo ze země a přiblížit se k nim jako ještě žádný jiný fotograf před ním.

Text: DAVID YARROW a REDAKCE, foto: DAVID YARROW

Celý článek si můžete přečíst  únorovém tištěném nebo elektronickém vydání FotoVideo. Více obsahu únorového vydání najdete zde.

David Yarrow

Právě vychází
fv03-24-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.