Anna Boháčová – Mezi aktivními demonstranty a zásahovou jednotkou člověk musí být maximálně ostražitý

Publikováno: 11. dubna 2024 | autor Redakce
cpp2.jpg

Vážená Anno, ještě jednou velká gratulace k vítězství v soutěži Czech Press Photo v kategorii Cena Canon a děkujeme, že jste souhlasila s rozhovorem.

 

Mohla byste nám prosím na začátek prozradit něco o sobě? Co studujete, co vás motivovalo k účasti v této soutěži?
Momentálně studuji na Univerzitě Karlově obor Mediální studia. Zároveň však pracuji pro mediální dům MAFRA, díky kterému se dostávám na různá focení počínaje portréty a demonstracemi konče. Snímek Útok na Muzeum vznikl na jedné z nich. Fotografie se líbila, a tak jsem si říkala, že by mohla mít šanci zabodovat i v soutěži.

strzeni-vlajky-nm0.jpg

Prozradíte nám něco o vašich fotografických začátcích? Jak dlouho se fotografování věnujete?
Fotografování se věnuji od střední školy, kde jsem studovala obor Mediální komunikace. Kromě fotografování jsem se věnovala i točení videí, avšak postupem času fotografie převládla. Během studia jsem si začala sama pro sebe fotit dění v Praze – nepokoje, demonstrace, happeningy…

petr-pavel-kampan5.jpg

Časem jsem dostala nabídku, zda bych neměla zájem stát se fotografkou nejsilnějšího mediálního domu. Byl to pro mě splněný sen.

hipoterapie0.jpg

Jaké jsou vaše oblíbené fotografické žánry? Zaměřujete se na focení konkrétních objektů, nebo záleží na příležitosti?
Díky rozmanitosti titulů, pro které fotím, se stává, že každý den dělám něco zcela jiného. Jeden den sportovní utkání, druhý politickou tiskovku a třetí demonstraci. Baví mě, že v této práci se člověk nikdy nenudí a každým dnem poznává něco zcela odlišného. Nejraději mám však reportážní fotografii z míst, kde se odehrává něco dynamického jako...


Celý článek najdete v dubnovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv04-24-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.