ZOWIE by BenQ vstupuje na český a slovenský trh eSport periférií

Publikováno: 1. června 2016 | autor Redakce
zowiebybenq-skateza.jpg

BenQ, světová jednička na trhu s herními monitory, a ZOWIE, uznávaný výrobce profesionálních eSport periferií, spojují své síly a představují pod názvem ZOWIE by BenQ portfolio produktů pro eSport.

Takto označené profesionální herní monitory, myši, podložky a další příslušenství budou na českém a slovenském trhu dostupné již počátkem června. Později je budou následovat také klávesnice a headsety.

Specifikem značky ZOWIE je úzká specializace na špičkové herní příslušenství nejvyšší kvality pro profesionální hráče počítačových her. Tomu odpovídá i firemní zázemí, tvořené bývalými hráči, kteří mohou do každého produktu promítnout bohaté praktické zkušenosti a reálné požadavky na funkčnost i ergonomii.

Z širokého portfolia ZOWIE by BenQ se na českém a slovenském trhu objeví myši, rozdělené do tří typů dle držení, několik podložek pod myš, „skatez“ – vyměnitelné kluzné plochy pro myši a speciální vodítko pro kabel. Později pak klávesnice, headsety a externí audio ovladač. Spojení s celosvětovou jedničkou na poli eSport monitorů BenQ také znamená postupný rebranding portfolia XL a RL série BenQ monitorů a následné uvedení nových eSport modelů s označením ZOWIE by BenQ.

Myši

Myši ZOWIE by BenQ jsou vyvinuty na základě zpětné vazby od profesionálních hráčů s důrazem na vysokou úroveň ergonomie, která splňuje potřeby různého stylu držení. Vyrobeny jsou z kvalitních materiálů s využitím optických senzorů pro vysokou přesnost. Zajímavostí je provedení Plug and Play, které zajišťuje identické chování na různých zařízeních bez nutnosti instalace ovladačů. K dispozici jsou tři varianty reflektující odlišné způsoby úchopu:

  • FK série je symetrická řada myší určená pro praváky i leváky. Nízký profil umožňuje držení „Claw“ se skrčenými prsty i „Palm“ s volně položenou dlaní a prsty. Přichází ve třech různých velikostech.
  • EC série navržena pro praváky nabízí vetší volnost pohybu v zápěstí. Zakulacená pravá strana a vyšší profil přináší vysoký uživatelský komfort. Na trhu je k dispozici ve dvou velikostech.
  • ZA série jsou symetrické myši pro praváky i leváky s volným držením dlaně a prstů na myši, tzv. typ „Calm“. Dostupné jsou ve třech velikostech.

Podložky

Podložky ZOWIE by BenQ nabízejí možnost dvou různých povrchových úprav. Obě verze disponují kvalitním dokonale klouzavým povrchem s trojitě prošitými hranami, které odolávají třepení a prodlužují životnost.

  • TF-X série ve dvou velikostech je unikátní kombinací textilní a plastové podložky včetně zlepšené přilnavosti na každém povrchu.
  • SR série má nově navržený jemný povrch a pogumovanou základnu. Textilní varianta podložky pod myš je taktéž k dispozici ve dvou velikostech.

Skatez

Vyměnitelné kluzné plochy pro myš „skatez“ jsou vyrobeny ze 100% teflonu pro ideální skluz.

Camade

Vodítko pro kabel využívá pružinový mechanizmus pro uchycení kabelu zamezující zamotání či zauzlování. Masivní protiskluzová základna a gumová pojistka kabelu udrží vše na místě i při intenzivním hraní.

Monitory

Monitory ZOWIE by BenQ budou reprezentovány dvěma stávajícími přejmenovanými řadami eSport monitorů BenQ. Pro profesionální hráče je k dispozici série XL se speciálními herními funkcemi vylepšujícími obraz, technologiemi na ochranu zraku a bohatými možnostmi nastavení.  Na běžné PC a konzolové hráče míří série RL se základními herními funkcemi a technologiemi na ochranu zraku.

První eSport periferie a příslušenství ZOWIE by BenQ budou v Čechách a na Slovensku k dispozici u vybraných prodejců v průběhu května a června letošního roku. eSport monitory BenQ se pod značkou ZOWIE by BenQ objeví ve třetím čtvrtletí 2016.

Pro více informací navštivte ZOWIE.BenQ.com

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.