Xiaomi představuje nový model smartphonu - Mi A3

Publikováno: 15. srpna 2019 | autor Redakce
mi-a3--all.jpg

Společnost Xiaomi představila nový telefon Mi A3, který rozšiřuje řady jejích přístrojů zařazených do programu Android One. Mi A3 nabízí trojitý fotoaparát s rozlišením 48 MPx, v současné době nejdokonalejší snímač otisků prstů zabudovaný přímo v displeji, modernizovaný design a baterii s velkou kapacitou

Špičkový fotoaparát

Telefon Mi A3 je na zadní straně vybavený trojitým fotoaparátem. Velký hlavní snímač o úhlopříčce 1/2 palce má rozlišení 48 milionů bodů a poskytuje mimořádně kvalitní denní snímky ve velmi vysokém rozlišení. Ultraširokoúhlý fotoaparát s rozlišením 8 MP inteligentně rozpozná, kdy uživatel fotografuje velkou scénu a doporučí přepnout do ultraširokoúhlého režimu k dosažení optimálního výsledku. Detekce scény založená na umělé inteligenci navíc automaticky aplikuje úpravy fotografie tak, aby uživatel pokaždé pořídil dokonalý snímek.

Přední fotoaparát pro autoportréty je osazený 32MPx snímačem, který sdružuje vždy čtyři pixely do velkých obrazových bodů o rozměru 1,6 μm, a umožňuje tak zachytit více detailů za horších světlených podmínek. Unikátní funkce panoramatického selfie umožňuje zachytit skupinové portréty bez nutnosti přepnout na zadní fotoaparát, použít selfie tyč nebo osoby na okrajích oříznout. Jednoduchým gestem s otevřenou dlaní se aktivuje samospoušť. Tím je možné dosáhnout dokonalého selfie snímku, nerozmazaného kvůli otřesu při stisku tlačítka.

48488077136-7df0341cc6-o.png

AMOLED displej se zdokonaleným snímačem otisků prstů

Displej typu AMOLED Dot Drop o úhlopříčce 6,088 palce nabízí živější barvy a temnější černou spolu s bleskovými reakcemi a nízkou spotřebou energie. Kvůli zvýšení bezpečnosti je telefon Mi A3 vybavený zdokonaleným snímačem otisků prstů zabudovaným přímo v displeji, který má o 15 % větší čtecí plochu než jiné modely. Oproti svému předchůdci je snímač spolehlivější díky dvojnásobnému rozlišení a dvojnásobné velikosti obrazových bodů. To zároveň o 30 % zvyšuje úspěšnost odemčení v extrémních podmínkách, například při suchých prstech, na prudkém světle nebo za velmi nízkých teplot.

48488077361-4122013e58-o.png

Nový design bez kompromisů

Technické nadšence potěší modernizovaný design Mi A3, který vylepšuje nejen vzhled, ale také uživatelský komfort. Nízká hmotnost 173,8 gramů a tloušťka pouhých 8,475 mm vychází vstříc těm, kdo jsou zvyklí nebo často potřebují telefon ovládat jednou rukou.

Displej a zaoblený zadní panel jsou kryté vysoce odolným a na dotek příjemným sklem Corning®️ Gorilla®️ Glass páté generace. Kompaktní provedení telefonu nic neubírá na zvukových kvalitách. Mi A3 je vybavený špičkovým čelním audiosystémem a standardním 3,5mm jack konektorem.

Telefon je k dispozici ve třech barevných provedeních – šedém „Kind of Grey“, modrém „Not just Blue“ a bílém „More than White“ – ze kterých si každý vybere podle svých preferencí.  Holografický vzor nanometrových rozměrů na modré a bílé variantě vytváří dynamický optický efekt, který zaujme zvláště uživatele, kterým záleží na stylovosti.

48488078161-54d304a4d1-o.png

Špičkový výkon pro váš životní styl

Mi A3 je vybavený vysokokapacitní baterií 4030 mA – v řadě Mi A dosud nejvýkonnější. Prodloužená výdrž baterie spolu s úsporností systémuAndroid One zajišťuje vyšší spolehlivost a delší provoz, což uživatelé ocení zejména na cestách. A když energie dojde, telefon podporuje rychlé dobíjení s výkonem 18 W prostřednictvím konektoru USB typu C.

Jako první zařízení založené na mobilní platformě Qualcomm®️SnapdragonTM 665 se Mi A3 může pochlubit vyšší rychlostí a plynulostí a vylepšenou podporou umělé inteligence, což ocení například uživatelé funkcí jako AI Beautify nebo Google Lens.

48488075856-4bd0de57cf-o.png

Android One s asistentem Google

Telefon je vybavený nejnovějším operačním systémem Android 9 Pie a je zařazený do programu Android One, který zajišťuje pravidelné aktualizace. Uživatelé mají k dispozici nejnovější, funkce a aplikace od společnosti Google, včetně Asistenta Google nebo nástrojů Digital Wellbeing a Wind Down, které uživatelům pomáhají bojovat proti závislosti na digitálních technologiích. Hlasem ovládaný Asistent Google na telefonu Mi A3 usnadňuje práci a organizaci času na cestách, v autě i doma. Bez dotyku rukou můžete klást otázky, kontrolovat kalendář, nechat se navigovat, nastavovat připomenutí, telefonovat, diktovat textové zprávy nebo ovládat inteligentní domácí zařízení.

mi-a3--all.jpg

„Naše řada telefonů zařazených v programu Android One včetně modelů Mi A1 a Mi A2 se vždy těšila značné oblibě a vynikající reputaci,“ říká Wang Xiang, viceprezident společnosti Xiaomi a dodává: „Věříme, že i Mi A3 překoná očekávání našich uživatelů. Je to vynikající přístroj s Androidem a za velmi příznivou cenu.“

„Těší nás, že můžeme posilovat partnerství se společností Xiaomi a zařadit letos další skvělý model do portfolia Android One,“ doplňuje Jon Gold, ředitel partnerských programů společnosti Google. „Nový Mi A3 bude nabízet vždy aktuální, snadno použitelný software s integrovanou ochranou proti malwaru a pravidelnými aktualizacemi, díky nimž budou uživatelé vždy v bezpečí.“

Smartphone je určený pro každého, kdo ocení mimořádné funkce za rozumnou cenu - od studentů po technické nadšence. Na trhu je Mi A3 k dispozici ve variantách s pamětí 4 GB a úložištěm 64 GB nebo 128 GB za cenu 6490 Kč resp. 7490 Kč.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.