Western Digital zvyšuje kapacitu pevných disků

Publikováno: 9. května 2017 | autor Redakce
graphic-wd-purple-1.jpg

Western Digital zvyšuje kapacitu pevných disků určených pro dohledové bezpečnostní kamerové systémy na 10 TB. Nový pevný disk WD Purple přináší 25% nárůst kapacity, podporuje systémy s nepřetržitým provozem vybavené až 64 HD kamerami a je připraven na 4K aplikace.

Společnost Western Digital Corporation ("Western Digital") (NASDAQ: WDC) uvedl disk WD Purple s kapacitou 10 TB. Tento pevný disk je součástí produktové řady určené pro aplikace bezpečnostních dohledových kamerových systémů.  Podle informací společnost IHS Markit nárůst zařízení s rozlišením 4K a dalších kamerových systémů povede v následujících letech ke zvýšené poptávce po datových úložištích*.

Pevný disk WD Purple 10 TB je optimalizován pro bezpečnostní kamerové systémy s nepřetržitým provozem 24x7 a pro systémy vybavené až 64 HD kamerami například v malých firmách nebo domácnostech.

„Pokročilé zobrazovací technologie zvyšují přínos bezpečnostních kamerových systémů, které se využívají pro monitorování obchodních a veřejných prostor nebo jsou součástí systému infrastruktury chytrých měst. Přináší to však potřebu další ukládací kapacity,“ říká Brendan Collins, viceprezident pro produktový marketing společnosti Western Digital a dodává: „ Náš nový disk s kapacitou 10 TB se vyznačuje, stejně jako celá produktová řada WD Purple, vysokým výkonem, spolehlivostí a odolností. Nabízíme produkt s maximální kapacitou a podporou 4K, který ocení prodejci, systémoví integrátoři i uživatelé stávajících ale i budoucích kamerových bezpečnostních systémů.“

„My všichni ve společnosti 45 Drives jsme doslova nadšení novými disky WD Purple 10 TB,“ říká Doug Milburn, viceprezident a jeden ze zakladatelů společnosti Drives/Protocase, Inc., a dodává: „Máme mnoho zákazníků na trhu dohledových systémů a je pro nás důležité mít ty správné produkty. Produkty, které splní požadavky zákazníků. Produktová řada WD Purple poskytuje dva klíčové benefity, spolehlivost a kapacitu, a to vše za příznivou cenu.“

Disky WD Purple jsou optimalizované pro práci v náročných aplikacích nepřetržitého provozu v prostředí DVR a NVR. WD Purple 10 TB nabízí nízkou spotřebu, originální technologie značky WD a mnoho dalších technických parametrů jako jsou:

• Technologie  AllFrame 4K™ – Odhaduje se, že v roce 2017 zhruba 2 % bezpečnostních kamerových systémů využívá nebo bude využívat technologie 4K, v roce 2020 to bude již 29 %*. Technologie ALLFrame 4K vylepšuje streamování prostřednictvím rozhraní ATA a pomáhá eliminovat ztráty v záznamech, zlepšuje celkové přehrávání videa a nabízí další možnosti.

WD Purple 10 TB má i vylepšený firmware, který pomáhá redukovat pixelizaci obrazu a nechtěné výpadky záznamu bezpečnostních kamer.

• Technologie HelioSeal™ – Tato technologie umožňuje dosáhnout vyšší kapacity u disků a jejich nižší spotřebu. WD Purple 10 TB využívá již třetí generaci této technologie. Disky s touto technologií jsou dodávány na trh již více než tři roky a celkem bylo vyrobeno více než 12 milionů těchto disků.

• Škálovatelnost bezpečnostních kamerových systémů – Disky jsou navrženy pro nepřetržitý provoz, podporují systémy s více disky a pracovní zátěží až 180 TB/rok.

Disky WD Purple 10 TB se snadno instalují do již existujících bezpečnostních kamerových systémů, jsou navrženy, testovány a standardizovány pro kamerové systémy a jsou kompatibilní se všemi předními výrobci chipsetů. WD úzce spolupracuje s partnery, kteří poskytují řešení bezpečnostních kamerových systémů a společně stanovují benchmarkové hodnoty pro definování a prokazování výkonů v kamerových systémech.

Cena a dostupnost:

WD Purple 10 TB (WD100PURZ) 3,5palcový HDD je k dostání prostřednictvím vybraných prodejců a distributorů, je na něj poskytována 3letá záruka. Doporučená koncová cena je 15 596 Kč včetně DPH. Více najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.