Western Digital uvádí externí disk se svojí dosud největší kapacitou

Publikováno: 31. srpna 2017 | autor Redakce
My Book Duo

Nový My Book Duo nabízí pro uložení neustále rostoucího digitálního obsahu až 20 TB.

Společnost Western Digital Corporation (NASDAQ: WDC) uvedla nový externí disk My Book Duo. Toto externí desktopové úložiště bylo navrženo tak, aby poskytlo profesionálům ale i běžným uživatelům ukládací kapacitu, kterou potřebují pro neustále rostoucí digitální obsah a pro své knihovny digitálních médií. My Book Duo nabízí výkon, který umožňuje malým firmám držet krok s vysokým tempem podnikatelského prostředí. Nové úložiště s možností nastavení RAID, enormní kapacitou a vysokou rychlostí přenosu dat má schopnost zálohovat na jednom místě ohromující množství fotografií, videa, hudebních souborů a důležitých dokumentů a současně poskytovat uživateli kompletní kontrolu nad tímto digitálním obsahem.

„Nejen doma, ale i v práci lidé vytvářejí a shromažďují velké digitální soubory. To přináší potřebu nových řešení pro ukládání dat s vyšší kapacitou a vysokou rychlostí, která snadno a spolehlivě uloží a přenesou tato data do jednoho místa,“ říká Sven Rathjen, viceprezident produktového marketingu Western Digital, a dodává: „Vidíme to například v nových segmentech, které vytvářejí digitální obsah, jako jsou drony s kamerami. Nadšenci i profesionálové vytvářejí a zpracovávají velké množství fotografií a video souborů ve vysokém rozlišení. Ještě nikdy nebyla potřeba snadno ovladatelného desktopového úložiště s obrovskou kapacitou, kterou My Book Duo představuje, tak naléhavá. Tento externí disk umožňuje tvůrcům digitálního obsahu držet krok s rostoucími požadavky na ukládání dat.“

My Book Duo může sloužit jako domácí úložiště nebo jako úložiště pro malé firmy. Rychle a spolehlivě zálohuje enormní množství dat. My Book Duo je dodáván s pevnými disky WD Red, které jsou optimalizované pro nastavení RAID a poskytují vysoké rychlosti přenosu dat, například až 360 MB/s při sekvenčním čtení1. Firmware použitých pevných disků je optimalizované pro RAID nastavení a disky jsou ideální pro využití u dvoudiskového pole s automatickou správou diskových operací, která pomáhá vylepšit integritu dat v náročném cyklu zápis/čtení.

„Jako kreativní profesionál pracuji průběžně na několika projektech s využitím fotografií nebo videa. S tím, jak se datové soubory zvětšují a jak roste požadavek na materiál v nejvyšším rozlišen, potřebuji spolehlivé úložiště s vysokou kapacitou, ke kterému mám rychlý a snadný přístup, když pracuji na svých zakázkách. My Book Duo kombinuje rychlost, kapacitu a další prvky, které potřebuji pro to, abych měl svůj digitální obsah stále pod kontrolou a bezpečně zálohován,“ říká Trevor Traynor, fotograf a producent.

Externí disk My Book Duo je dodáván s portem USB Type-C a kompletní kabeláží, která zajišťuje ihned po rozbalení produktu zpětnou univerzální kompatibilitu s rozhraním USB 3.1 Gen 1/3.0/2.0, a nabízí konektivitu s vysokou rychlostí. Externí disk má také dva doplňkové porty USB Type-A, které slouží pro připojení dalších periferií, jako jsou drony, akční kamery, čtečky karet, klávesnice, myši, další externí disky USB nebo mobilní telefony pro synchronizaci dat a dobíjení.

My Book Duo nabízí extrémní kapacitu a rychlost přenášení dat. K dostání je v kapacitách2 20 TB, 16 TB, 12 TB, 8 TB, 6 TB a 4 TB. Data jsou chráněna 256bitovým hardwarovým šifrováním AES a heslem. Dodávaný software WD Security napomáhá dále chránit uložený obsah.

Cena a dostupnost

Na úložiště My Book Duo je poskytována tříletá záruka a je k dostání v internetovém obchodě wd.com a prostřednictvím vybraných dealerů a distributorů. Doporučená koncová cena začíná na 299 EUR (pro kapacitu 4 TB) a končí na 739 EUR (pro kapacitu 20 TB)

Více informací najdete zde.


1 Pro potřeby stanovení přenosových rychlostí sekvenčního čtení je megabajt za sekundu (MB/s) = jeden milion bajtů za sekundu

2 Pro potřeby stanovení kapacity úložiště platí, že jeden megabajt (MB) = jeden milion bajtů, jeden gigabajt (GB) = jedna miliarda bajtů, jeden terabajt (TB) = jeden bilion bajtů. Celková dostupná kapacita se liší v závislosti na provozním prostředí. A na konfoguraci RAID/JOBD

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.