Western Digital přináší microSD kartu s nejvyšší kapacitou na světě

Publikováno: 1. září 2017 | autor Redakce
ultra-400gb-micro-sdxc-a1.png

MicroSD karta se značkou SanDisk má nyní 400 GB a přináší uživatelům mobilních technologií větší svobodu zaznamenat mnohem více dat a pracovat s  větším digitálním obsahem než kdykoli předtím.

Společnost Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) představila paměťovou kartu SanDisk Ultra® microSDXC™ UHS-I 400 GB, kartu formátu microSD  s nejvyšší kapacitou na světě. Společnost Western Digital tedy dva roky po uvedení microSD karty SanDisk s rekordní kapacitou 200 GB zdvojnásobila kapacitu u karty shodného formátu. Nová paměťová karta značky SanDisk reaguje na vývoj a potřeby dnešního světa, který je plný mobilních technologií, a poskytuje uživatelům svobodu zachytit, uložit a sdílet fotografie, videa a další dokumenty a aplikace a přistupovat k nim v režimu offline. To vše bez problémů, které způsobují kapacitní limity stávajících paměťových karet.

„Mobilní zařízení jsou v centru pozornosti našeho životního stylu a uživatelé jsou dnes zvyklí používat své chytré telefony na cokoli, počínaje zábavou až po pracovní záležitosti. Na mobilních telefonech, tabletech, dronech, počítačích a dalších zařízeních se shromažďuje obrovské množství dat. Předpokládáme, že potřeby ukládací kapacity dále porostou s tím, jak budou uživatelé využívat další a více sofistikované aplikace pro svá mobilní zařízení a budou vyžadovat obsah ve vyšší kvalitě, vyšším rozlišení,“ říká Jeff Janukowicz, vicepresident pro výzkum, společnosti IDC a dodává: „Odhadujeme, že uživatelé mobilních technologií na celém světě naistalují více než 150 miliard aplikací v průběhu tohoto roku, což si vyžádá doslova tuny paměťové kapacity na našich oblíbených zařízeních.“

Rekordní kapacita karty microSD byla společností Western Digital dosažena zlepšením proprietární paměťové technologie, designem a výrobními procesy, které umožňují vyšší hustotu dat.

„Neustále posouváme technologické hranice a měníme způsob, jakým uživatelé používají mobilní technologie,“ říká Sven Rathjen, vicepresident pro produktový marketing společnosti Western Digital a dodává: „Soustřeďujeme se na to, abychom dosahovali nových technologických milníků, a umožnili tak uživatelům držet krok s životním stylem plným mobilních technologií a ukládat data na úložiště, kterým plně důvěřují.“

Tato microSD karta s dosud nejvyšší kapacitou na světě je ideální pro mobilní zařízení se systémem Android a je možné na ni uchovat až 40 hodin videa v rozlišení Full HD. Karta poskytuje prémiový výkon a nabízí přenosovou rychlost až 100 MB/s. Při takové přenosové rychlosti mohou uživatelé očekávat, že přesunou například 1 200 fotografií za minutu1. Navíc microSD karta SanDisk Ultra 400 GB splňuje specifikace platformy A1 App Performance , což urychluje nahrávání aplikací2.

Prostřednictvím aplikace SanDisk Memory Zone  mohou dále uživatelé získat větší kontrolu nad pamětí svého mobilního zařízení. Tato aplikace je k dispozici ke stažení zdarma na Google Play™ a je kompatibilní s většinou zařízení se systémem Android a umožňuje uživatelům snadno lokalizovat, třídit, přenášet a zálohovat data včetně označeného obsahu ze sociálních sítí Facebook a Instagram3.

Cena a dostupnost

Na paměťovou kartu SanDisk Ultra microSDXC UHS-I 400GB je poskytována desetiletá omezená záruka a bude k dostání v internetovém obchodě SanDisk.com a prostřednictvím dalších prodejců a distributorů. Doporučená koncová cena je 249 EUR.

Více informací najdete zde.

 


 

* 1GB = 1 000 000 000 bajtů. Uživatelská kapacita může být nižší.

** Rychlost čtení až 100MB/s; Rychlost zápisu nižší. Na základě interního testování. Výkon může být nižší v závislosti na hostitelském zařízení, rozhraní, podmínek používání a dalších faktorech. 1MB=1 000 000 bajtů.

1.   Na základě 4,1GB přenosu fotografií (průměrný dokument 3,5 MB) se čtečkou USB 3.0. Výsledky se mohou lišit v závislosti na hostitelském zařízení, charakteru dokumentů a dalších faktorech

2.   Výsledky se mohou lišit v závislosti na hostitelském zařízení, typu aplikací a dalších faktorech

3.   Může být vyžadováno přihlášení nebo účet k jednotlivým službách. Služby sociálních sítí mohou být změněny, ukončeny nebo přerušeny kdykoli a mohou se lišit dle podmínek jednotlivých zemí.

4.   Více na www.sandisk.com/wug

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.