Videovýstup raw pro fotoaparáty Nikon Z7 a Z6

Publikováno: 2. ledna 2020 | autor Redakce
nikon-ml-z6-1000px.jpg

Společnost Nikon dnes oznamuje, že pro fotoaparáty mirrorless Z 7 a Z 6 s obrazovým snímačem ve formátu kinofilmu umožňují využívat videovýstup ve formátu RAW. Aktualizace bude k dispozici od firmwaru verze 2.20.

Nikon je prvním výrobcem fotoaparátů, který umožňuje z fotoaparátů mirrorless s obrazovým snímačem ve formátu kinofilmu videovýstup ve formátu RAW přes rozhraní HDMI.

Fotografové s fotoaparáty Z 7 a Z 6 budou moci odesílat 12bitový datový tok videa ve formátu RAW do externího záznamníku Atomos Ninja V, který je součástí základní sady pro videa Nikon Z 6¹ ². Datový tok videa je zaznamenáván ve formátu ProRes RAW³, který zachovává přesnost barev a vylepšuje jas a detaily stínů. Výhodou pro kameramany bude maximální flexibilita postprodukce bez zpomalení úprav, což je ideální pro postupy HDR.


nikon-mirrorless-camera-category-page--original---kopie.jpg

Po stažení aktualizace firmwaru 2.20 lze podporu videovýstupu ve formátu RAW do fotoaparátů Z 7 a Z 6 nainstalovat v servisech Nikon. Tento servisní zásah bude pro všechny fotoaparáty Nikon Z 6, které byly zakoupeny jako součást základní sady pro videa Nikon Z 6, poskytována zdarma.

Základem úspěchu řady Nikon Z je vynikající kvalita obrazu, a výstup ve formátu RAW přes rozhraní HDMI je klíčovým vylepšením pro všechny skupiny kameramanů. Fotoaparáty řady Z budou i nadále reagovat na měnící se potřeby uživatelů a v budoucích aktualizacích firmwaru nabízet funkce nové generace funkcí.

__________________

¹ Připravte svůj fotoaparát Z 7 nebo Z 6 na 12bitový videovýstup ve formátu RAW. Stáhněte si aktualizaci na firmware 2.20 a předejte fotoaparát do servisu Nikon k aktivování funkce RAW. Za servisní zásah se platí poplatek. Více informací zjistíte v servisu Nikon.
Firmware 2.20 pro fotoaparáty Z 7 si můžete stáhnout zde.
Firmware 2.20 pro fotoaparáty Z 6 si můžete stáhnout zde.
Nejbližší servis Nikon najdete zde.


² Pro zajištění kompatibility s videoformátem Nikon RAW může být nutné aktualizovat firmware i v externích záznamových zařízeních Atomos Ninja V. Další informace najdete na webu společnosti Atomos.
³ ProRes RAW je videoformát RAW vyvinutý v roce 2018 společností Apple Inc.
⁴ Pokud jste si fotoaparát Z 6 zakoupili jako součást základní sady pro videa Z 6 a podporu videovýstupu ve formátu RAW zatím nemáte nainstalovanou, nainstaluje vám ji zdarma nejbližší servis Nikon. Je nutné předložit doklad o koupi.


Další informace o oceněných produktech společnosti Nikon naleznete na webové stránce

www.europe-nikon.com

Za 1 den
vyjde nové číslo FotoVideo.
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.