Velká výdrž baterie v extra tenkém těle. HONOR Magic V2 nastavil nové měřítko

Publikováno: 29. listopadu 2023 | autor Redakce
veyron-battery.jpg

Chytré telefony jsou nedílnou součástí našich osobních i pracovních životů, a proto je dlouhá výdrž jejich baterie čím dál důležitější. Na smartphony se ale kladou i další požadavky, jako například pohodlné nošení a tenký design.

Spojit velkou baterii a estetické tenké provedení je pak často výzvou. Značka HONOR toho dosáhla i v segmentu tzv. foldů. U modelu HONOR Magic V2 schovala 5000mAh baterii do elegantního těla, které je ve složeném stavu tenké pouhých 4,7 mm. Jak se jí to podařilo?

Příchod modelu HONOR Magic V2 představuje v designu chytrých telefonů milník a přináší nadějné vyhlídky všem, kdo si už nechtějí vybírat mezi smartphonem, který dobře vypadá, a tím, jehož baterie vydrží. HONOR Magic V2 nejen nastavuje laťku vysoko, ale jde i příkladem ostatním hráčům na trhu v řešení problému výdrže baterie v tenkých zařízeních. Značka HONOR tak potrhuje svůj závazek přinášet inovace, které posouvají celé odvětví dál.

veyron-battery.jpg

HONOR Magic V2 přichází s průkopnickou konstrukcí baterie, která využívá kompozitu křemíku a uhlíku. Tato volba materiálu umožnila značce HONOR vytvořit baterii, která je nejen lehčí a tenčí, ale také energeticky hustší. Jedná se o radikální odklon od běžných lithium-iontových baterií, který přináší lepší výkon při menších rozměrech. Hlavní výhoda spočívá ve vynikající energetické hustotě baterie. Křemík jako součást anodového materiálu dokáže pojmout více iontů lithia než grafit, který je standardním materiálem používaným v typických lithium-iontových bateriích. To znamená vyšší kapacitu pro ukládání energie v poměru k fyzické velikosti baterie. Výsledkem je zařízení, které si zachovává štíhlý profil, aniž by se tím obětovala celodenní výdrž baterie.

Inovace však nekončí u chemického složení baterie. Vývojáři společnosti HONOR přepracovali vnitřní architekturu telefonu a vytvořili zjednodušené uspořádání, které maximalizuje prostor. Díky této změně konfigurace se větší kapacita baterie vešla do štíhlého těla modelu HONOR Magic V2 a telefon tak zůstal lehký a snadno ovladatelný.

S modelem Magic V2 se společnost HONOR nejen vypořádala s běžnými kompromisy, s nimiž se potýkají výrobci chytrých telefonů, ale také nastavila nové měřítko. Tento strategický přístup přinesl zařízení, které uživatelům poskytuje svobodu užívat si mobilní život naplno, bez obav z vybití baterie.

Jak je to s rozměry

V rozloženém stavu je HONOR MagicV2 tenký pouze 4,7 mm a ve složeném jen 9,9 mm. V tomto štíhlém a do ruky dobře padnoucím rámečku se právě skrývá výkonná 5000mAh baterie. Tato baterie zajišťuje, že si uživatelé mohou bez výhrad dopřát celé spektrum funkcí nového telefonu.

Tým společnosti HONOR si prošel při vývoji tenkého smartphonu s velkou kapacitou baterie složitým procesem. Co všechno zahrnoval?

Inovace materiálů

Tým společnosti HONOR vybral materiály, které přispívají ke štíhlosti, aniž by to bylo na úkor odolnosti. Klíčové bylo využití kompozitu křemíku a uhlíku pro baterii, čímž vnikl tenčí, ale energeticky vydatný zdroj energie. Tuto volbu doplnila integrace superlehkého titanového pantu, známého svou pevností a lehkostí, který se stal základním kamenem při snižování celkové tloušťky zařízení.

Přepracování architektury

Kromě materiálů se v případě smartphonu HONOR Magic V2 pečlivě přepracovalo i vnitřní uspořádání. Každá součástka prošla pečlivým zkoumáním z hlediska efektivity využití prostoru, což vedlo k inovativní změně konstrukce. Díky tomu se podařilo do jediné součásti sloučit více funkcí, čímž se v rámci štíhlého profilu uvolnilo místo pro větší baterii.

Miniaturizace součástek

Miniaturizace vnitřních součástek hrála při dosažení štíhlého rámu modelu HONOR Magic V2 významnou roli. Výzkum a vývoj společnosti HONOR se zaměřil na zmenšení všech prvků, od desky plošných spojů až po konektory, aniž by došlo ke snížení výkonu. Úsilí o miniaturizaci bylo klíčové pro zachování štíhlého profilu a zároveň pro osazení všech potřebných funkcí.

Integrace chladicího systému

Společnost HONOR si byla vědoma toho, jak důležitou roli hraje v takto kompaktní konstrukci tepelný management, a proto vyvinula ultratenký bionický chladicí systém. Tento systém musí být účinný a zároveň zabírat minimum místa, aby se zachovala štíhlost telefonu a zároveň se zajistil výkon a dlouhá životnost.

Přístup zaměřený na uživatele

V průběhu celého procesu navrhování zůstávala v popředí zpětná vazba a očekávání spotřebitelů. Cílem bylo vytvořit zařízení, které by nejen splňovalo, ale i překonávalo požadavky uživatelů na tenké a lehké zařízení s dlouhou výdrží baterie. Prototypy se důkladně testovaly a vylepšovaly na základě reálných scénářů použití, aby konečný produkt odpovídal potřebám spotřebitelů.

S modelem HONOR Magic V2 vytvořila značka HONOR moderního společníka, který s grácií a elánem splňuje požadavky dnešního dynamického životního stylu a je předzvěstí budoucnosti, v níž se harmonicky spojuje estetika s funkčností.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.