Univerzální zoom pro filmové profesionály

Publikováno: 1. června 2017 | autor Redakce
ZEISS Lightweight Zoom

Filmový objektiv ZEISS Lightweight Zoom LWZ.3 21−100 mm/T2,9−3,9 T* přišel na náš trh právě včas. Aspiruje na úspěch nejen díky vysoké optické kvalitě, ale právě pro svou nízkou hmotnost a kompaktnost, kterou výrobce avizuje už v názvu.

S novým objektivem Lightweight Zoom LWZ.3 21−100 mm/T2,9−3,9T* (ZEISS LWZ.3) přichází firma ZEISS se zoomovým objektivem pro formát Super 35, který má široké spektrum využití, a to hlavně díky své nízké hmotnosti – váží pouhé dva kilogramy. Optické vlastnosti, dlouhý chod ostřicího kroužku pro vysokou přesnost ostření a vysoká kvalita materiálů použitých v konstrukci – to vše dělá z ZEISS LWZ.3 ideální objektiv pro natáčení v nejrůznějších podmínkách. Tento zoomový objektiv je kompatibilní se všemi běžnými videokamerami.

Optika ZEISS na filmovém plátně

Když trochu odbočíme a všimneme si praktického využití filmových objektivů ZEISS, jistě víte (nebo nevíte?), že Pán prstenů, King Kong, Parfém – příběh vraha či Baader Meinhof Komplex a další známé filmy mají hodně společného − byly natočeny filmařskými objektivy Carl Zeiss. Velcí mezinárodní filmoví producenti tedy spoléhají na kinematografické objektivy ZEISS. Klíčovými kritérii pro toto rozhodnutí jsou mimořádná ostrost, perfektní zvýraznění barev a maximální osvobození od zkreslování, což i těm nejnáročnějším filmovým nadšencům umožňuje prožívat skvostné kinematografické zážitky. Precizní optika používaná při výrobě filmů musí ale také přežít v nejtvrdších podmínkách, v situacích, před nimiž by je každý raději ochránil, pokud by je chtěl zachovat v použitelném stavu: před horkem, chladným počasím, vibracemi, nárazy, pískem, deštěm, kouřem, prachem, olejovým oparem a mnohými dalšími. Takové musí být filmové objektivy ZEISS.

Jeden objektiv nahradí šest jiných

S rozsahem ohnisek 21 až 100 mm pokrývá nový ZEISS LWZ.3 rozsah, na který je potřeba někdy až šest objektivů s pevným ohniskem. Tato flexibilita poskytuje jasnou cenovou i časovou výhodu, protože není třeba měnit objektivy při změně ohniska. Výsledkem je zoomový objektiv vhodný i pro projekty s napjatým rozpočtem.

Dobrá a dlouhodobá investice

Díky modernímu optickému designu v kompaktním a vysoce kvalitním těle je ZEISS LWZ.3 dlouhodobě výhodnou investicí, zejména pro menší filmové produkce. Navíc je vybaven systémem výměnných bajonetů (tzv. IMS − Interchangeable Mount System), který nabízí kompatibilitu s pěti bajonety aktuálně používaných kamer. Tento objektiv je charakteristický ergonomií, která dává vzniknout kvalitním záběrům i ve velice náročných podmínkách. Ty mohou vzniknout i v časové tísni, ve stísněných prostorách, kde by byla výměna objektivů složitá, nebo v rámci projektů s menším rozpočtem. Bokeh, brilance a kontrast, které tento objektiv nabízí, lze jinak dosáhnout pouze s použitím dražších objektivů. Objektiv ZEISS LWZ.3 má i další kvality: kalibrované stupnice, konzistentní obrazovou kvalitu napříč celým obrazem a rozsahem, žádnou vinětaci a efektivní... potlačení odlesků a odrazů díky proslulým antireflexním vrstvám ZEISS T*.

Cena: 225 000 Kč bez DPH.

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.