Tři novinky z portfolia společnosti Canon

Publikováno: 25. ledna 2017 | autor Redakce
canon-projektor-xeed-wux6500-small.jpg

Canon posouvá prezentační možnosti: uvádí nový projektor XEED WUX6500, širokoúhlý projekční objektiv LX-IL08WZ a prezentér PR500-R.

Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představila tři novinky ze svého portfolia – projektor XEED WUX6500, prezentér PR500-R a objektiv LX-IL08WZ. Jejich úkolem je zvýšit úroveň vizuálního prožitku v náročných projekčních situacích.

Projektor Canon XEED WUX6500 staví na možnostech produktové řady špičkových instalačních projektorů WUX6000 s vysokým jasem a s intenzivním podáním barev. Nejnovější model využívá LCOS panel s rozlišením WUXGA (1 920 x 1 200), který ve spojení s perfektní optikou společnosti Canon zajišťuje ostrý obraz s živými barvami a světelným tokem až 6 500 lumenů. XEED WUX6500 je tak mezi LCOS projektory značky Canon s jednou lampou modelem, který nabízí nejvyšší jas. Navíc ve srovnání s konkurenčními produkty se může pochlubit menšími rozměry, nižší hmotností i menší spotřebou energie.

Nový projektor nabízí vedle HDMI a DVI-I rozhraní také podporu standardu HDBaseT a zpřístupňuje tak širší možnosti konektivity včetně projekce prostřednictvím počítačové sítě (Network Multi-Projection). Ve spojení se špičkovou technologií značky Canon pro skládání obrazů přináší tyto vlastnosti skvělé možnosti pro zobrazení ve vysokém rozlišení na velkých projekčních plochách. Univerzálnost WUX6500 ještě více zvyšují výměnné objektivy, které dovolují projekci z různých umístění.  V případě využití více projektorů výměnné objektivy podporují rovněž instalaci jednotlivých zařízení v různých vzdálenostech i při požadavku na zachování celistvosti výsledného obrazu.  Nový projektor je tak i důkazem vedoucí pozice společnosti Canon v segmentu objektivů – optické technologie této značky zajišťují špičkový jas, skvělou čistotu obrazu i vysokou míru potlačení zkreslení.

Nový prezentér Canon PR500-R v sobě spojuje inovativní ergonomický design se špičkovou technologií, která otevírá novou úroveň kvality a použitelnosti v široké škále prezentačních situací a prostředí. Laserové ukazovátko využívá přesný ‚dvojitý červený‘ laser s vlnkovou délkou 635 nm, který zajišťuje velmi dobrou viditelnost v jasných místnostech a scénách. Součástí PR500-R jsou také důmyslně navržená dotyková tlačítka snadno odlišitelná hmatem, což umožňuje intuitivní ovládání bez ztráty soustředění prezentujícího. Nechybí ani odnímatelný konektor pro rychlé připojení k osobním počítačům i počítačům Macintosh – nový ovladač je přímo kompatibilní s aplikacemi Microsoft PowerPoint, Mac Keynote i Adobe Reader. Mezi podporované akce patří přechod na další/předchozí snímek, zahájení/ukončení prezentace a přepnutí na prázdný snímek. Nový prezentér má dosah 20 metrů a vyžaduje dvě baterie AAA.

Širokoúhlý objektiv se zoomem Canon LX-IL08WZ byl navržen přímo pro oblíbenou řadu projektorů LX. Novinka tak uživatelům těchto zařízení přináší možnost širokoúhlé projekce na kratší vzdálenost. Součástí tohoto projekčního objektivu je motorizovaný pohon, který nabízí vzdálené ovládání zoomu i doostřování. Canon LX-IL08WZ se může pochlubit 1,5násobným zoomem s rozsahem ohniskových vzdáleností 15,73 až 23,59 mm při zachování vysoké světelnosti pro jasný a čistý obraz.

„Společnost Canon má za cíl nabízet ta nejlepší možná projekční řešení. Naši zákazníci – koncoví uživatelé i instalační firmy – využívají naše projektory i ve velmi náročných prostředích a situacích, od špičkových vzdělávacích programů až po pohlcující 360° simulace nebo nasazení v zábavním průmyslu. Proto tvrdě pracujeme na tom, aby bez ohledu na konkrétní prostředí měli k dispozici techniku pro nejlepší možný zážitek,“ říká Andreas Herrnböck, European Business Development Manager Projector, Visual Communications ve společnosti Canon Europe.

Projektor XEED WUX6500 bude v prodeji od března 2017, prezentér PR500-R a objektiv LX-IL08WZ mohou zákazníci zakoupit již od ledna. Další informace jsou dostupné na www.canon-europe.com a www.canon.cz.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.