TP-Link Archer VX1800v: Wi-Fi 6 router pro připojení po telefonní lince s podporou EasyMesh

Publikováno: 30. ledna 2024 | autor Redakce
vx1800v.jpg

Společnost TP-Link představuje zcela nový dvoupásmový DSL modemový router Archer VX1800v, vybavený standardem Wi-Fi 6 a technologií Super VDSL. Uživatelé tak mohou zcela naplno využít potenciál moderních standardů a technologií.

Archer VX1800v dokáže díky Super VDSL, což je nejnovější generace technologie DSL, stahovat data rychlostí až 350 Mbit/s. Oproti předchozí technologii VDSL2 je tato rychlost 3,5× vyšší. Lepší stabilitu během přenosu dat zajišťují nejnovější technologie G.vector a RNC. S podporou standardu Wi-Fi 6 tak uživatelé získají gigabitovou síť s rychlostí 1 201 Mb/s v pásmu 5 GHz a 574 Mb/s v pásmu 2,4 GHz, která představuje optimální řešení pro vysoce kvalitní 8K streamování, hraní online her či rychlé stahování velkých souborů.

53390491339-bc45597f74-o.jpg

Nový model je vybaven čtyřmi anténami a přizpůsobuje tak pokrytí Wi-Fi sítě, aby docházelo k perfektnímu pokrytí celé domácnosti. Síla signálu je navíc díky technologii Beamforming soustředěna směrem ke každému připojenému zařízení. Wi-Fi 6 zároveň zlepšuje kapacitu sítě a dokáže tak uspokojit i domácnosti s náročnějšími požadavky na připojení. S technologiemi OFDMA a MU-MIMO dosahuje Archer VX1800v až 4× vyšší kapacity a přenos odchozích a příchozích dat s vícero zařízeními současně probíhá hladce, aniž by docházelo k jakýmkoliv prodlevám.

Klíčové vlastnosti routeru TP-Link Archer VX1800v:

  • Podpora technologie Super VDSL (VDSL2 Profile 35b)
  • Dvoupásmová AX1800 Wi-Fi 6
  • 1x 2,5 Gb/s WAN, 1x 2,5 Gb/s LAN
  • Technologie Beamforming pro vynikající pokrytí po celém požadovaném prostoru
  • Technologie OFDMA a 2×2 MU-MIMO pro zvýšení kapacity sítě
  • Kompatibilita s EasyMesh
  • VoIP volání
  • Univerzální možnosti připojení
  • Jednoduchá nastavení a snadná správa

Velkým benefitem nového modelu je univerzální možnost připojení. Zařízení je plně kompatibilní se standardy VDSL2/ADSL2+/ADSL2/ADSL, podporuje připojení optického a kabelového internetu přes ethernetový port a také internetové služby 3G/4G přes port USB. Tři gigabitové ethernetové porty lze využít pro kabelové připojení s rychlostí až 1 Gb/s pro počítač, chytrou televizi nebo herní konzole.

53390370213-e33ff598fe-o.jpg

Archer VX1800v je plně kompatibilní se standardem EasyMesh. Tato technologie dokáže eliminovat mrtvé zóny bez signálu, se kterými se mohou potýkat větší domácnosti. Často se jedná o vzdálené rohy v horním patře domu. K routeru stačí přidat další router nebo extender s podporou EasyMesh, čímž vznikne jedna multigigabitová Wi-Fi mesh síť pro celou domácnost, která funguje bez výpadků i při pohybu se zařízením připojeným k internetu a také bez jakékoliv nutnosti přepínání mezi sítěmi s různými názvy.

Jednoduché nastavení modemového routeru Archer VX1800v probíhá prostřednictvím webového rozhraní nebo aplikace Tether, která je dostupná pro zařízení s Androidem nebo iOS. Pomocí aplikace lze síť jednoduše spravovat, řídit rodičovskou kontrolu či přístupy, případně i vytvářet síť pro hosty. S technologií Quality of Service (QoS) je také možné nastavit prioritu určitému zařízení nebo aktivitě v síti.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.