Tokina Fírin 20 mm F2 FE MF

Publikováno: 17. ledna 2017 | autor Redakce
Tokina FÍRIN 20 mm F2 FE MF

Malý super širokoúhlý brilantní, tak je možné popsat první super široký objektiv nové řady Tokina FíRIN.

Stále více fotografů používá kompaktní mirrorless fotoaparáty s výměnnými objektivy. Na základě tohoto trendu jsme se rozhodli vytvořit novou sérii profesionálních objektivů „Tokina FíRIN“. Inspirovali jsme se starým irským slovem z 19. století fírinne, které v překladu znamená „být pravdivý vůči někomu, něčemu“. To je cíl, který jsme si stanovili vůči fotografům. Přinést dokonale pravdivý obraz pomocí nového revolučního objektivu FíRIN 20 mm F2 FE MF. FíRIN. Stavba objektivu splňuje požadavky full-frame Hi-Res senzorů bezzrcadlových fotoaparátů Sony série A7.

Optická stavba

Optický systém zahrnuje asférické prvky pro snížení aberace na minimum, doplněné třemi SD prvky (Super-low Dispersion), které odstraňují chromatickou vadu. Použitím dvou celoskleněných asférických prvků v kombinaci se třemi skleněnými prvky SD jsme dosáhli minimální aberace, vysokého rozlišení a kontrastu. Optický systém objektivu reprezentuje desítky let zkušeností a tradice Tokina ve spojení s moderními technologiemi. Fírin je vysoce světelný objektiv F2 s nádherným bokeh a luxusním mechanickým zpracováním.

Povrchová úprava čoček

Všechny celoskleněné prvky objektivu FíRIN 20 mm F2 včetně zadní strany convexního povrchu asférického prvku G1 jsou opatřeny vícenásobnou antireflexní povrchovou úpravou. Antireflexní vrstvy nesou i styčné plochy prvků G6-G7 a G10-G11. To vše významně snižuje reflexe a přesvětlení na absolutní minimum, zvyšuje ostrost a kontrast.

Komunikace

FíRIN je plně manuální objektiv s širokým zaostřovacím prstencem, clonovým kroužkem a stupnicí hloubky ostrosti. Elektronické kontakty zabezpečují přenos údajů vzdálenosti a clony do fotoaparátu. Můžete tak využívat výhody funkcí série A7, jako je stabilizace v 5 osách obrazu, MF assist a elektronická stupnice vzdáleností.
Získáte oba klady v plné síle: excelentní optický výkon objektivu a mimořádný výkon fotoaparátu při zpracování obrazu.

Cinema / video

FíRIN - nejen pro fotografování.
Stisknutím tlačítka „De-Click“ na clonovém kroužku objektiv přejde do plynulého pohybu nastavování clony - pro cinema/video použití.

Vnější zpracování

Důkladně zpracovaná a vysoce kvalitní povrchová úprava, precizně zpracované kovové části objektivu mu propůjčují vzhled a výkon luxusního objektivu.  

MOC: 21 999 Kč

Více informací najdete zde.

Specifikace

Ohnisková vzdálenost

20 mm

Rozsah clonových čísel

f/2 ~ f/22

Optická soustava-čočky/skupiny

13 / 11

Povrchová úprava

MC

Úhel záběru

92,65°

Nejkratší vzdálenost zaostření

0,28 m

Poměr zvětšení pro makro

1:10

Zaostřování

MF

Způsob zaostřování

IF (internal focusing)

Počet lamel clony

9

SD prvky / počet

ano / 3

AS prvky / počet

ano / 2

Průměr filtru

62 mm

Max. vnější průměr objektivu

69 mm

Délka objektivu

81,5 mm

Hmotnost

490 g

Sluneční clona

BH-622

Bajonet / typ

Sony-E

Formát

full format

Elektronický přenos

ano

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.