Tiskárna Epson SC-P5300 šetří čas a inkoust

Publikováno: 19. ledna 2024 | autor Redakce
sc-p5300-lifestyle-2.png

Na náš trh přichází zcela nová tiskárna pro tisk fotografií a výtvarného umění, která dle zpráv od výrobce zvyšuje standard použitelnosti, kvality a produktivity. Díky tomu, že redakce zatím neměla možnost tento přístroj otestovat, čerpáme v tomto článku z materiálů výrobce a prodejců. Jelikož se po dlouhé době jedná o počin orientovaný hlavně na fotografy, nemohli jsme tuto novinku přehlédnout.

Pojďme citovat a hledat, co tento nový přístroj přináší. Nejnovější 17″ tiskárna Epson je dle výrobce navržena tak, aby splňovala vysoké produkční a kvalitativní požadavky profesionálních fotografů a uživatelů z oblasti výtvarného umění.

sc-p5300-lifestyle-3.png

Dle našich zpráv společnost Epson představila novou 17″ produkční tiskárnu pro tisk fotografií a výtvarného umění těsně před koncem roku, resp. na začátku prosince tak, aby tento typ splňoval potřeby profesionálních fotografů, kteří chtějí zvýšit svou produktivitu bez ústupků na kvalitě. Představení modelu SC-P5300, který kombinuje pokročilou technologii tiskárny SC-P700/P900 s flexibilitou a produkčními schopnostmi modelu SC-P5000, je jakýmsi vstřícným krokem směrem k náročným uživatelům.

sc-p5300series-main-unit-left-printing.jpg

Je vysoce produktivní

Tiskárna snadno zvládne poměrně velké objemy práce. Dosahuje stejné kvality obrazu jako její předchůdce model SC-P5000 a je vybavena 10kanálovou tiskovou hlavou Micro Piezo s vyhrazeným kanálem pro PK/MK. Podporuje také široký výběr médií a je vybavena vestavěným podavačem role a kazetou na papír.

sc-p5300series-inkslot.jpg

Pyšní se vysokou kvalitou tisku

Epson SC-P5300 tiskne až do formátu A2 a nabízí ještě hlubší odstíny černé, lepší kontrast, tonalitu a redukci bronzování v tmavých oblastech na lesklých médiích než jeho předchůdce. Tyto příznivé vlastnosti má díky inkoustu UltraChrome Pro 10, technologii Black Enhance Overcoat (BEO) pro vyšší hustotu černé barvy, širší modré škála barev s fialovým inkoustem a režimu Carbon Black pro ještě tmavší odstíny černé.

sc-p5300series-main-unit-front-printing-shadow.jpg

Když si to převedeme do jednodušší řeči, tato tiskárna se pyšní technologií zvýraznění odstínů černé barvy, režimem „uhlově“ černé barvy pro zajištění nejhlubších odstínů černé a také vylepšeným kontrastem, lepšími tóny a zredukovaným bronzováním v tmavých oblastech lesklého média.

Komu je určena?

Jak už bylo výše zmíněno, míří na náročné fotografy, umělce, designéry a samozřejmě i maloobchodní prodejny nabízející tisk fotografií. Dá se velmi snadno zařadit mezi stávající tisková zařízení ve větších provozech či prodejnách. Sama o sobě je tedy kombinací zavedených funkcí z jiných tiskáren v profesionální fotografické řadě (SC-P700, SC-P900, SC-P5000, SC-P7500 a SC-P9500).

sc-p5300series-main-unit-left.jpg

Když už jsme u těch funkcí

Tato profesionální fototiskárna s podporou Wi-Fi nabízí množství snadno použitelných funkcí, které šetří čas a hlavně jsou praktické. Mezi vysoce intuitivní funkce patří 4,3" barevný dotykový LCD displej a Epson Cloud Solution PORT (ECSP) pro efektivní plánování výroby, správu tiskových úloh a strukturovanou podporu tiskových zařízení.

Co ještě dodat?

Snad až budeme mít v rukou nějaké náročnější výstupy, zmíníme se ještě o této novince na našem webu nebo opět v časopise. Zatím je jisté, že tento nový přístroj je na našem i slovenském trhu již dostupný, a to za cenu kolem 63 500 Kč.


Celý článek najdete v lednovém FotoVideo

Doporučujeme také výhodné předplatné s dárkem!


fv01-24-obalka-web3.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.