Tisk | Novinky ze světa termosublimace

Publikováno: 21. října 2019 | autor Redakce
one-print-bw.jpg

Ještě před pár lety jsme mohli říci, že termosublimační technologie z hlediska obrazového výkonu pokulhává za inkoustovou. Avšak vývoj, který termosublimační tiskárny za posledních několik let prodělaly, je staví do zcela nového světla. I díky péči odborníků ze společnosti Fomei je zaostávání minulostí. A tak si dnes každý vybere technologii výroby fotografií, která mu vyhovuje, aniž by byl omezován kvalitou výstupů.

Text: Tomáš Rygl, produktový specialista – minilaby a fototiskárny, foto: DNP a Fomei, www.fomei.com

Technologicky oboru termosublimačního tisku fotografií vévodí japonská společnost Dai Nippon Printing (DNP), kterou v České republice a na Slovensku zastupuje Fomei. DNP byla a je majoritním výrobcem médií pro termosublimační tiskárny od různých výrobců. S tiskárnami pod vlastní značkou přišla až v roce 2006 a již od té doby se jim snaží dávat vždy něco navíc, co konkurence nemá.


minilab---kopie.png

Speciální média pro termosublimační tiskárny

Kromě standardních médií pro výrobu klasických fotografií DNP pro své tiskárny delší dobu produkuje také média speciální.

Absolutní novinkou jsou luxusní metalická média pro tiskárny DS620 a DS820. Samotný nepotištěný papír vypadá jako kus plechu z posledního modelu auta jedné nejmenované české automobilky. Fotografie na metalickém médiu září, například svatební fotografie vypadají velmi luxusně. Metalické médium také vybízí k reprodukci fotografií automobilů − díky jedinečnému efektu doslova ožívají. Nezapomeňme na černobílé fotografie, které jsou v kombinaci s metalickým efektem velkou fotografickou lahůdkou.

matalicke-medium-1000px-orez.jpg

...

Celý článek si můžete přečíst v říjnovém vydání FotoVideo!
Více z obsahu nového vydání najdete zde.


fotovideo-10-2019-vizual-v2-.jpg

fotovideo-10-2019-vizual-v3-.jpg

fv10-2019-web3-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.