TIP FotoVideo – chytrý televizor TCL 75C935

Publikováno: 13. srpna 2022 | autor Redakce
c93-series-2.png

Úvodem podotýkáme, že prémiová řada TCL C93 je výjimečná kombinace originální technologie TCL Mini-LED OD5 a Google TV. Výrobce, který je na našem trhu zavedený, sbírá různá ocenění za své produkty po celém světě!

V polovině dubna například získal pět ocenění Red Dot Awards a z toho dvě za řady televizorů C93 a C83, které mají štíhlý tenký design a jsou osazeny špičkovými technologiemi. Řada TCL C93, o jejímž zástupci se hodláme zmínit, totiž nabízí již čtvrtou generaci technologie Mini-LED OD5, QLED, 4K HDR Premium 2500, 144Hz obnovovací frekvenci, výrazný jas, hluboké kontrasty, ostrou a barevnou prémiovou kvalitu obrazu HDR a další a další. Podívejme se tedy podrobněji na jeden z oceněných přístrojů.

c93-series.png

Začněme Google TV a hlasovým ovládáním

Inteligentní televizor (všimněte si, že jsme naši rubriku nazvali Chytré TV) je vybavený velmi praktickým Google Assistantem, který radí s výběrem filmů, nabízí předpověď počasí, výsledky sportovních zápasů, kulturní a další události, prostě Google jako vyšitý, jak ho znáte třeba ze svého notebooku, ale v tomto případě s orientací na kvalitu a vaše potřeby ve vysokém rozlišení a bez prodlev. Všechny informace uživatel získává naprosto jednoduše a bez složitého vyhledávání a prostřednictvím hlasových příkazů. Řeknete si a máte je. Kromě rychlého vyhledávání v televizoru můžete hlasem ovládat také všechna chytrá zařízení kompatibilní s funkcí Google Assistant.

A jak je to v naší branži foto a video?

Technologie Mini-LED je v tomto přístroji již ve čtvrté generaci a dále zlepšuje už tak špičkový kontrast, věrnost obrazu a HDR. Barvy jsou přirozené „nepřeřvané“ jako u některých levných výrobců. Přístroj má uvnitř minimálně 15 tisíc velmi tenkých LED diod rozdělených do 768 zón, což nově nabízí ještě detailnější a jasnou bílou a zároveň i bohatou černou. Zkusíte si promítnout své černobílé fotografie? To určitě udělejte, zjistíte, že obraz má větší hloubku, rozměr a je plný detailů, což u těch několika tisíc odstínů šedi, které černobílá fotografie (a také černobílý film) nabízí, určitě oceníte.

od5-mini-led.jpg

Přeskočíte-li do barevného spektra, tento televizor díky vybavení nejmodernější technologií Quantum Dot dokáže věrně reprodukovat barvy z více než miliardy odstínů. Nabízený obraz (ať už statický či pohyblivý) se vyznačuje skvělými detaily a působí velmi živě. Tuto špičkovou kvalitu dokáže navíc udržet i u rychle se pohybujících objektů. Obrazovka je nativní se 144 Hz. Je to nejvyšší obnovovací frekvence u televizoru. Výsledný obraz si drží dokonalou čistotu, je ostrý jako břitva, neseká se a je plynulý.

Přístroj stabilně nabízí 4K HDR Premium 2000, takže máte obraz, který by měl být přesnou kopií reálného světa (dostáváme se tu už do oblasti subjektivního vnímání, protože každý z nás vnímá barvy jinak, ale měřeno na nejcitlivějších přístrojích to odpovídá). Obraz má vysoký jas, přesné detaily, výborné zobrazení stínů a detailů v nich a je sytý a plný přesných živých barev. Nová generace 4K HDR Premium 2000 má uvnitř navíc technologie Quantum Dot, podsvícení Mini-LED a nativní 144Hz obnovovací frekvenci, takže výsledný obraz by měl odpovídat představám jeho tvůrců.

Kromě 4K HDR Premium 2000 televizor rovněž podporuje formáty HDR10, HDR HLG, HDR10+ a HDR Dolby Vision IQ, který zlepšuje kvalitu obrazu tak, aby se přizpůsobila světelným podmínkám v prostoru a čase, v nichž je přístroj umístěn.

Jen tak mimochodem pro hráče a nejen pro ně

Tento přístroj má režim Game Master Pro, takže je skvělý nejen pro zobrazování fotografií, videí a filmů, ale i pro náročné hraní. Díky konektoru HDMI 2.1 a funkcím ALLM, VRR a AMD FreeSync Premium je garantována kompatibilita s nejnovějšími generacemi herních konzolí a tím i velmi rychlý přenos signálu rychle se pohybujícího obsahu ve vysokém rozlišení, plynule a synchronizovaně. Nový standard HDMI 2.1 umožňuje zmiňovaná rychlejší obnovovací frekvence až 4K při 144 snímcích za sekundu.

tcl-75c935-gtv-iso2-hd.jpg

Dále jistě všichni naši hraví kolegové uvítají důležitou speciální funkci ALLM (automatický režim nízké latence), která příslušné herní konzoli nebo grafické kartě počítače umožní automaticky přepnout televizor do herního režimu. Ještě je tu VRR (variabilní obnovovací frekvence) zabraňující vzniku efektů prodlevy, chvění a trhání snímků. Tím se stává hraní a sledování filmů ještě plynulejším a detailnějším.​ AMD FreeSync Premium je rovněž určen pro plynulé hraní bez trhání.

Bez špičkového zvuku by to nebylo ono, že?

Příznivci kvalitní filmové produkce přiznávají, že kina rádi navštěvují nejen pro obrazové, ale i zvukový zážitky. Tento přístroj proto ani s kvalitou zvuku nezůstává pozadu. Vedle vynikajících obrazových kvalit nabízí špičkový, nádherně čistý a přesný zvuk. Zvuk a zvukové efekty věrně přenášejí jeho reproduktory ONKYO a technologii Dolby Atmos. Toto řešení vytváří atmosféru příjemného domácího kina, detailní a živý zvuk, který diváka přímo obklopí.

c93-series-2.png

Hlavní vlastnosti

65″ SMART QLED televizor se 4K rozlišením

Obrazové technologie: digitální redukce šumu, Mega Dynamic Contrast, UHD Upscaling, Filmový a sportovní režim, PPI 4800, Quantum Dot, 4K HDR Premium 2000 a formáty HDR Extreme, HDR10, HDR HLG, HDR10+ a HDR Dolby Vision IQ, 120 Hz Supreme+ pro hladký a plynulý obraz a Micro Dimming
Zvukové technologie: Dolby AC4, Dolby TrueHD, Dolby Atmos a reproduktory Onkyo
Funkce: EPG, teletext, Hbb TV, Smart TV s OS Android TV, Chromecast, Netflix, YouTube, Amazon Prime, Apple TV a další, TCL Home, Google Home, Google Assistant, DLNA, Bluetooth, Wi-Fi, časovač
Režim Game Master Pro: HDMI 2.1, ALLM, VRR, AMD FreeSync Premium
Tuner: DVB-C/T2/S2. VESA 300 × 400
Energetická třída: G
Cena: 54 900 Kč

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.