Test webkamery AverMedia PW313D

Publikováno: 14. února 2022 | autor Redakce
pw313d-tripod-0.772.png

Jak jste na tom s vaším přenosovým vybavením? Natáčíte vlogy? Pořádáte videokonference, videoworkshopy, vyučujete, komunikujete online?

Máme pro vás skvělý, a přitom příjemně přístupný tip. Otestovali jsme duální webkameru, která se hodí vlastně každému. Kdo je třeba jen trochu aktivní v online světě o období několika společně prodělaných lockdownů nemluvě.

Výborný nápad

Běžných webových kamer s různým rozlišením, tvarem, uchycením atd. najdete v každé IT prodejně či e-shopu s elektronikou spoustu. Duální webovku navíc s možností změny snímacího úhlu u jedné ze dvou kamer už jen tak neseženete. AverMedia je prověřený a kvalitní výrobce elektroniky a jak je i v tomto případě vidět, myslí hodně na specifické potřeby svých zákazníků.

2022-01-12-(9).png

Jak to funguje?

Tato webová kamera je vybavena dvěma snímači, tedy dvěma kamerkami s rozlišením 5 Mpx a 2 Mpx vybavenými uzavíracím bezpečnostnímii klapkami. Při zapnutí můžete natáčet ze dvou různých úhlů současně.

Jedná se tak o výborné řešení pro videokonference, online výuku, doučování nebo natáčení vlogů. Zvláštní válcovitý tvar a otočná konstrukce kamery umožňuje nastavení úhlu snímání obou kamer, a to v rozsahu 270° u pravé a 105° v případě levé kamery.

2022-01-12-(10).png

Pohodové testování

Kamera je šikovně konstruována nejen k použití, ale i k přepravě. V útlém balení najdete dva válečky. Jeden je vlastní kamera a druhý příjemný malý stojan – mini stativ podobný jaký naleznete u několika nejmenovaných světových výrobců, s kulovou pochromovanou hlavou, aretačním šroubem, kruhovou destičkou se šroubem pro uchycení kamery, která má na spodní straně stativový závit.

Mini stativ má navíc vysunovací nožičky. Tuto duální kameru tedy můžete upevnit minimálně dvěma způsoby, jeden je klipem na horní hranu monitoru a druhý na dotyčný stativ s možností změn umístění na přiloženém dvoumetrovém kabelu. Kameru si tedy příjemně a rychle umístíte, po připojení nainstalujete a můžete začít.

pw313d-tripod-0.772.png

Precizní systém prezentace

Díky tomu, že pravá kamerka má větší úhel natočení a také vetší rozlišení, můžete jí používat jako prezentační s tím, že dokáže z vašeho stolu snímat skutečně i maličkosti, zatím co vy mluvíte (a usmíváte se) do druhého objektivu a prezentace je tak naprosto dokonalá. Tento nápad oceňujeme a doporučujeme.


Hlavní vlastnosti:

  • Senzor: 5 Mpx (pravý) + 2 Mpx (levý)
  • Rozlišení: 2592 x 1944/ 1920 x 1080 (pravý/ levý)
  • Rychlost snímání videa: 30 fps
  • Úhel záběru: 67°/ 63° (pravý/ levý)
  • Rozhraní: USB 2.0
  • Mikrofon: ano
  • Délka kabelu: 2 m
  • Barva: černá
  • Cena: 4400 Kč

Navíc díky bezplatnému softwaru CamEngine 4 pro optimalizaci videa a zvuku můžete využívat všechny funkce webové kamery, jako je otáčení videa, zoom, obraz v obraze či korekce lichoběžníkového zkreslení.

Závěrem

Při vybalování této kamery před vlastním testem jsme netušili, jak příjemnou a kvalitní pomůcku dostáváme do ruky. Test nás přesvědčil, že tato duální webová kamera má velmi široké využití uživateli všech věkových kategorií. Doporučujeme!

fv-test-vyborny.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.