Televizor a umění – Samsung The Frame

Publikováno: 8. října 2019 | autor Redakce
2019-tv-the-frame-design-stand-options-features-16-pc.jpg

Naši stálí čtenáři si už před časem všimli, že se sice jen občas, ale systematicky věnujeme zobrazovací technice, díky níž lze ve vysoké kvalitě reprodukovat téměř veškeré vizuální umění. Jsme rádi, že to u některých nových televizních přístrojů platí zvláště pro fotografie. S jednou z novinek v této oblasti jsme se setkali teprve nedávno, a tak nám dovolte ji krátce popsat.
Text: redakce, foto: Samsung

Mějte doma galerii

Už v minulém vydání jsme konstatovali, že fotografové svá díla stále více vystavují. Galerie praskají ve švech, jedna vernisáž stíhá druhou. Ale co v období mezi výstavami? Fotíme stále více a naše kvalitní fotografie nestačí jen ukazovat na sociálních sítích. Proč je tedy Samsung The Frame určen nejen pro fanoušky televizní obrazovky?

2019-tv-the-frame-design-no-gap-wall-mount-features-15-pc.jpg

Pokud není televizor The Frame aktuálně využíván ke sledování televizního vysílání nebo filmů, zobrazuje ve svém speciálním režimu Art umělecká díla v digitální podobě, včetně obrazů a fotografií, a dokáže tak proměnit obytný prostor v uměleckou galerii. Snímač jasu, kterým je The Frame vybaven, umožňuje upravit barevné podání obrazu tak, aby se přizpůsobil jasu v místnosti a bylo dosaženo optimálního zobrazení uměleckého díla. Současně je možné si jednoduše nastavit, jak dlouho se mají vybraná umělecká díla zobrazovat v případě, že v místnosti nikdo není. O to se stará pohybový senzor.

2019-tv-the-frame-top-4-features-02-2-pc.jpg

Majitelé The Frame mají na výběr ze sedmi možností zobrazení svých fotografií a deseti barevných podkladů. Na jedné obrazovce mohou mít až tři fotografie, nebo jednu rozdělenou do tří částí jako triptych, panoráma či mix.

Podívejme se na novinku The Frame blíže

...
Celý článek si můžete přečíst v říjnovém vydání FotoVideo!

Více z obsahu nového vydání najdete zde.

fotovideo-10-2019-vizual-v2-.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.