Technika/Monitory | Příjemný EIZO ColorEdge CS2410

Publikováno: 2. října 2019 | autor Redakce
img-0097.jpg

Abychom si to vysvětlili slovy tvůrců tohoto milého společníka pro každého fotografa, který to s focením myslí alespoň trochu vážně: „Běžné kancelářské monitory neposkytují dostatečnou přesnost a spolehlivost, kterou fotografové, tvůrci videa či grafici potřebují – a to ani v případě, že pracují výhradně v barevném prostoru sRGB.“ Rozumíme si?

Text: redakce, www.ifotovideo.cz

Přišel a vyvolal nadšení

Naše přiznání nebude ani v tomto případě bolet. Přivezl ho jako obvykle kurýr přímo z české filiálky EIZO, byl perfektně zabalený, jak ho dostane každý zájemce, který si ho koupí. Sestavit si ho na stole a začít používat je otázkou několika chvil, ale vše pořádně zasunout a utáhnout se samozřejmě doporučuje. Takže ani technicky nenadaní jedinci nepotřebují nikoho k ruce. Ostatně více fotografií a detailů z rozbalování najdete určitě následně na našem webu iFotovideo.cz (sem se nám všechny fakt nevešly). Každá novinka vyvolá radost a ta, na které můžete zpracovávat a upravovat své fotografie, obzvláště.

img-0102.jpg


Vycházejme z toho, že se jedná základní model

Tento 24palcový monitor je určen všem, kteří rádi tvoří v barevném prostoru sRGB. Tento 24palcový monitor je určen všem, kteří rádi tvoří v barevném prostoru sRGB. Šestnáctibitová tabulka LUT, technologie DUE pro homogenní reprodukci obrazu na celé zobrazovací ploše a možnost rychlé a jednoduché hardwarové kalibrace jsou vlastnosti, které z modelu CS2410 dělají přesný a spolehlivý nástroj pro fotografy, tvůrce videa a grafiky. Vycházejme z toho, že pro nezkreslenou reprodukci obrazových dat je opravdu zapotřebí grafický monitor. A tady ho máte! S rozlišením 1920 × 1200 pixelů a poměrem stran 16:10 poskytuje tento základní monitor značky EIZO velké rozšíření pracovní plochy a dostatek prostoru pro nástrojové lišty a ovládací prvky také uživatelům notebooků. A proto jsme ho testovali.

...

Celý článek si můžete přečíst v říjnovém vydání FotoVideo!
Více z obsahu nového vydání najdete zde.


fotovideo-10-2019-vizual-v2-.jpg

fotovideo-10-2019-vizual-v3-.jpg

fv10-2019-web3-1000px.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.