Tapo C211: První Tapo kamera v černé barvě s horizontální a vertikální rotací ohlídá každý kout domova

Publikováno: 1. listopadu 2023 | autor Redakce
tapo-c211-53250550899-o.jpg

Nová Wi-Fi kamera Tapo C211 od společnosti TP-Link, předního dodavatele síťových produktů a řešení pro chytrou domácnost, která je jako první z rodiny Tapo vyráběna v černém provedení.

Wi-Fi kamera přinese úlevu nejen rodičům, ale všem, kteří hledají jednoduché řešení pro zabezpečení domova. Díky možnosti horizontální a vertikální rotace, obousměrné komunikaci nebo perfektnímu vidění i v noci, budou její majitelé stále „jednou nohou doma“.

Sleduje vše, co je třeba

Kamera Tapo C211 v elegantním černém provedení dokáže nenápadně sledovat dění v celé místnosti, a to díky zornému poli v rozsahu 360° horizontálně a naklápění v rozsahu 114°. Neviditelná místa jsou tak eliminována na minimum, přičemž lze kameru postavit prakticky na jakoukoliv pevnou podložku, čímž je dosaženo maximální flexibility.

tapo-c211-53250186281-o.jpg

Není to ale jen perfektní prostorové pokrytí, které dělá z tak malé kamery tak velkého pomocníka. Křišťálově čistý obraz s 2K rozlišením (2304 x 1296 px) detailně zaznamená všechny důležité okamžiky, a to dokonce i za tmy. Kamera totiž zvládne v nočním režimu dohlédnout až na vzdálenost 10 metrů.

V případě detekce jakéhokoli pohybu dostanou uživatelé okamžité upozornění prostřednictvím aplikace Tapo. Detekce si však lze upravit dle vlastních preferencí, a tak je možné dostávat notifikace jen pro důležité události. Při předplacení služby Tapo Care mohou uživatelé dostávat upozornění i při detekci dětského pláče.

Kamera po rozpoznání pohybu sleduje objekt pomocí otáčivého objektivu, a to po celou dobu, kdy je zpozorovaná osoba nebo zvíře v dosahu. Výrobce ale myslí i na soukromí, a proto umožňuje blokovat určité zóny, kde nechcete, aby byl pořízen záznam. Typicky jde o části ložnice nebo obývacího pokoje.

tapo-c211-53250550944-o.jpg

Obousměrná komunikace i podpora hlasového ovládání

Vítanou funkcí je i možnost obousměrné komunikace v reálném čase. Integrovaný mikrofon a reproduktor tak využijí rodiče, spolubydlící, ale také majitelé domácích mazlíčků třeba k jejich uklidnění. Zařízení lze rovněž snadno propojit s hlasovými službami, jako je Google Assistant nebo Amazon Alexa. Možnosti ovládání kamery i komunikace s jejím okolím jsou tedy opravdu široké.

tapo-c211-53250186246-o.jpg

Ještě chytřejší řešení

Obraz z Wi-Fi kamery Tapo C211 je možné prohlížet v reálném čase hned ve dvou chytrých telefonech současně. To ocení zejména rodiče. Videozáznamy se ukládají na microSD kartu o maximální kapacitě 512 GB. Také je možné využít zpoplatněné služby Tapo Care, která na vzdáleném úložišti bezpečně uchovává všechna data a třicetidenní historii videí.

tapo-c211-53250550899-o.jpg

Aplikace Tapo, která je dostupná pro Android a iOS v češtině i slovenštině, umožňuje jednoduchou instalaci zařízení. Současně lze skrze ni kameru ovládat, sledovat živé dění, přehrávat si záznamy a provádět další operace. V aplikaci lze také sledovat další zařízení pro chytrou domácnost z rodiny Tapo. Nová třetí verze navíc podporuje i produkty Kasa.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.