TAMRON a jeho kompaktní, lehký objektiv s extrémně širokoúhlým zoomem F2,8

Publikováno: 22. dubna 2021 | autor Redakce
TAMRON a jeho kompaktní, lehký objektiv s extrémně širokoúhlým zoomem F2,8

Super novinka pro bezzrcadlové fotoaparáty Sony APS-C s bajonetem E11-20 mm F / 2,8 Di III-A RXD – model B060. Ultraširokoúhlý objektiv s rychlou aperturou pro bezzrcadlové fotoaparáty APS-C společnosti Sony s technologií E-mount.

Nový zoom 11–20 mm F2,8 je první objektiv s ultra širokoúhlým zoomem na světě pro bezzrcadlové fotoaparáty APS-C od společnosti Sony s clonou F2,8. Navzdory své rychlé cloně F2,8 je objektiv velmi malý (86,2 mm / 3,4 palce) a cítí se dokonale vyváženě připevněný k tělu kompaktního zrcadlového fotoaparátu APS-C. Je to ideální ultra širokoúhlý objektiv pro běžné použití. Na 11 mm širokoúhlém konci objektiv vykazuje ohromující výkon při fotografování na krátkou vzdálenost a dosahuje MOD (minimální vzdálenost objektu) 0,15 m (5,9 palce) a maximální poměr zvětšení 1: 4. Tato funkce vyzývá k fotografování širokoúhlého makra, které využívá kreativní efekty přirozeně se vyskytujícího zkreslení, které mohou poskytnout pouze ultra širokoúhlé objektivy.

TAMRON a jeho kompaktní, lehký objektiv s extrémně širokoúhlým zoomem F2,8

Nový zoom je s ohledem na venkovní fotografování chráněn konstrukcí odolnou proti vlhkosti a fluorovaným povlakem. Jeho velikost filtru 67 mm je totožná se standardním zoomem TAMRON 17-70 mm F / 2,8 Di III-A VC RXD (Model B070) proSony E-mount Bezzrcadlové kamery APS-C a téměř všechny objektivy TAMRON v řadě bezzrcadlovek Full Frame, které také dobře sedí na APS-C fotoaparátech. Objektiv je kompatibilní s mnoha funkcemi, které společnost Sony zabudovala do svých fotoaparátů, včetně rychlého hybridního automatického ostření a automatického ostření očí, a je vybaven funkcemi, které podporují pohodlné fotografování. Vysoce praktické funkce umožňují fotografům vychutnat si vynikající kvalitu obrazu tohoto ultra širokoúhlého objektivu s rychlou clonou F2,8.

TAMRON a jeho kompaktní, lehký objektiv s extrémně širokoúhlým zoomem F2,8

Hlavní vlastnosti

1. První objektiv s ultra širokoúhlým zoomem F2.8 na světě pro bezzrcadlové fotoaparáty APS-C

11-20 mm F2.8 je poctivý ultra širokoúhlý objektiv se zoomem s clonou F2.8 v celém rozsahu zoomu. Je kompaktní, lehký a velmi praktický. Můžete si užít jedinečný a výkonný svět ultra širokoúhlého fotografování na konci 11 mm (ekvivalent FF 16,5 mm). Ideální pro běžné použití, ohnisková vzdálenost 20 mm (ekvivalent FF 30 mm) je vhodná pro příležitostné momentky, jako je pouliční fotografování. Díky své užitečnosti vycházející z kompaktního, lehkého designu a rychlé clony F2,8 poskytuje 11-20 mm F2.8 vzrušující zážitek z fotografování s větší svobodou v různých situacích fotografování.

TAMRON a jeho kompaktní, lehký objektiv s extrémně širokoúhlým zoomem F2,8

2. Kompaktní a nízká hmotnost pro vynikající použitelnost

11-20 mm F2,8 má délku pouze 86,2 mm (3,4 palce) a váží pouhých 335 g (11,8 oz). U ultra širokoúhlého objektivu s rychlou clonou F2,8 je tento objektiv mimořádně kompaktní a lehký. Při použití s ​​tělem bezzrcadlového fotoaparátu APS-C umožňuje fotografům užít si systém pro citlivé zachycení obrazu, aniž by mu bránila velikost nebo hmotnost objektivu. Poskytuje pohodlný uživatelský zážitek při fotografování i při natáčení videa pomocí malého stativu nebo gimbalu.

3. Vynikající optický výkon

Konstrukce 11-20 mm F2.8 obsahuje 12 prvků v 10 skupinách. Dva přesně umístěné prvky objektivu GM (Glass Molded Aspherical) zajišťují vysoké rozlišení v celém obrazu, od okraje k okraji. Model 11-20 mm F2.8 navíc obsahuje jeden prvek XLD (eXtra Low Dispersion) a dva prvky LD (Low Dispersion) pro dosažení ostrého obrazu s vysoce korigovanými optickými aberacemi. Je také vybaven povrchovou úpravou BBAR-G2 (širokopásmová antireflexní generace 2), která potlačuje duchy a odlesky na minimální úroveň a odhaluje drobné detaily objektů, i když je objekt v protisvětle. Kombinace funkcí harmonizuje a poskytuje ostrý obraz s přirozenými barvami a bohatou sytostí.

4. MOD 0,15 m (5,9 palce) při ohniskové vzdálenosti 11 mm

11-20 mm F2.8 se může pochlubit MOD (minimální vzdálenost objektu) 0,15 m (5,9 palce) při nastavení ohniskové vzdálenosti 11 mm a 0,24 m (9,4 palce) na konci 20 mm. Výsledkem je lepší a všestrannější fotografický výkon na krátkou vzdálenost než stávající ultraširokoúhlé objektivy se zoomem při jejich nejširší ohniskové vzdálenosti. Při nejširším nastavení 11 mm má úžasný maximální poměr zvětšení 1: 4, který umožňuje širokoúhlé makro fotografie, které rozděluje perspektivu jedinečnou pro ultra širokoúhlé objektivy a zároveň využívá výrazný bokeh poskytovaný rychlou a jasnou maximální clonou tohoto objektivu.

5. Uživatelsky přívětivá jednotná velikost filtru 67 mm v celé řadě

11-20 mm F2,8 je tak lehký, že jeho celková hmotnost a standardní zoom objektiv 17-70 mm F / 2,8 Di III-A VC RXD (model B070) pro bezzrcadlové fotoaparáty Sony APS-C s E-mount jsou pouze přibližně 860 g (30,3 oz). Kombinace těchto dvou objektivů pokrývá extrémní rozsah ohniskových vzdáleností od 11 mm do 70 mm (ekvivalent 16,5 mm až 105 mm u fotoaparátů FullFrame) s rychlou a široce otevřenou clonou F2,8 při každé ohniskové vzdálenosti, což umožňuje snížení hmostnosti a velikosti celého systému, při zachování všech schopností. Stejně jako téměř všechny modely objektivů TAMRON pro fotoaparáty Sony s bajonetem E má jednotnou velikost filtru 67 mm, která umožňuje vzájemné sdílení filtrů, jako jsou PL a ND, a krytky objektivu.

6. Krokovací jednotka motoru RXD (Rapid eXtra-silent stepping Drive) je výjimečně tichá a perfektní pro použití s videem.

7. Konstrukce odolná proti vlhkosti a fluorovaný povlak poskytují další ochranu

8. kompatibilní s mnoha funkcemi specifickými pro fotoaparát, včetně Fast Hybrid AF a Eye AF.


Už máte dubnové FOTOVIDEO?

Vzniklo vydání, které opět myslí na všechny své čtenáře a příznivce, a přitom je opět tak trochu mimořádné. Narodilo se totiž v době focení a natáčení nepříznivé, s upřímnou nadějí, že si už ten duben venku i v interiérech užijeme? Je to tak? Splnila se naše redakční očekávání a vaše upřímné přání? To jsme v době jeho přípravy nemohli vědět.

Spousta videa v časopise FotoVideo

Velké téma, které hýbe naším virtuálním a digitálním světem. Zájem o video roste přímo exponenciálně a my to jasně vidíme na množství stažených QR kódů, které přidáváme do jednotlivých článků. Opravdu vás nesledujeme, ale autoři a zpovídaní fotografové sami píší, že na svých webových či YouTube stránkách zaznamenali výrazný nárůst většinou hned po zveřejnění v našem časopise. Také máte ve svém chytrém telefonu nahranou čtečku QR kódů? Je to snadné, těch aplikací je několik a nezaberou v telefonu téměř žádné místo. Jen si jí kliknutím otevřete a rámeček lehce přiblížíte ke QR kódu v časopise a video či webové stránky se vám hlásí a automaticky běží. Žádné další složité operace a vy máte dvojí zážitek – z četby i doplňujícího videa. Foto a video prostě patří k sobě!

A velké fotografické lahůdky

Vyberte si z naší široké nabídky, která vznikla opět a jenom na základě vašich potřeb. Jak už jsme se zmínili, pracujeme v týmu a díky tomu dokážeme reagovat na velké množství naprosto aktuálních podnětů. Na tomto vydání se podílela opět řada významných osobností, kterým jsme za skvělou spolupráci velmi. Nebudeme tentokrát vyjmenovávat tu řadu skvělých jmen, seznámíte se s nimi postupně při listování dubnovým FotoVideem, které vám nabízí vše, co máte rádi (snad?) a hlavně přeje pohodu (a to nejen s ním), zdraví a snad už konečně i to kvalitní, upřímné a Dobré světlo!

Vyberte si z dubnového FotoVideo třeba následující:

OSOBNOST: JAROSLAV KUČERA

Dívky a paní z nedávné historie? Určitě vás budou zajímat!

OSOBNOST: JAROSLAV KUČERA

RECENZE: ČESKÁ FOTOGRAFIE V DATECH 1839-2019

Vladimír Birgus a Pavel Scheufler uvádějí novou knihu, která patří do vaší knihovny.

RECENZE: ČESKÁ FOTOGRAFIE V DATECH 1839-2019

OSOBNOST: GARIK AVANESIAN

Velké lidské příběhy v dosud nezveřejněných fotografiích velkého fotografa.

OSOBNOST: GARIK AVANESIAN

PRAXE: ZVĚTŠENÁ VIDEOPORADNA

Jakou techniku zvolit pro natáčení videa? Poradí vám dva odborníci.

PRAXE: ZVĚTŠENÁ VIDEOPORADNA

TECHNIKA: TISKNEME SI FOTOGRAFIE SAMI

Velký průvodce výběrem tiskárny a fotopapíru – 1. díl

TECHNIKA: TISKNEME SI FOTOGRAFIE SAMI

FOTOGRAF ROKU: VYHODNOCENÉ TÉMA „DOMÁCÍ KVĚTINY“

Výsledky možná překvapí, ale jsou nádherné. Květiny se vám povedly!

FOTOGRAF ROKU: VYHODNOCENÉ TÉMA „DOMÁCÍ KVĚTINY“

… a samozřejmě další spoustu zajímavých článků!

POZOR! Už jste si objednali vaše FotoVideo až domů! Je to stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Navíc k vaší objednávce máme pro vás další dárky ZDARMA. K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě dárky odjakživa patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Užijte si dubnové FotoVideo

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.