Společnosti Samsung a Microsoft rozšiřují své strategické partnerství

Publikováno: 14. srpna 2019 | autor Redakce
unpacked-2019-ms-partnership-1000px.jpg

Společnosti spolupracují na zavádění nových produktů, služeb a integrovaných řešení umožňujících ničím nerušenou konektivitu napříč zařízeními i platformami.

Společnost Samsung Electronics dnes oznámila další krok v rámci svého dlouhodobého strategického partnerství se společností Microsoft, který přinese hladkou integraci v oblasti produktivity napříč zařízeními, aplikacemi i službami.

Díky exkluzivní integraci s řešeními Microsoft, kterou poprvé nabídl nový Galaxy Note10, získávají uživatelé jednoduchý způsob, jak ve své práci bez jakýchkoli překážek střídavě pokračovat na chytrém telefonu či PC.

Galaxy Book S dokonce přichází s koncepcí zcela nového mobilního počítače nabízejícího mobilitu ve spojení s výkonem nové generace. Vzájemné propojování toho nejlepšího, co platformy Galaxy a Windows nabízejí, bude pokračovat i nadále, protože společnosti Samsung a Microsoft hodlají své partnerství zaměřit na ještě větší využití cloud computingu a pokročilé inteligence, aby v éře sítí 5G mohli na trh uvést mobilní řešení poskytující zcela nerušenou uživatelskou zkušenost.

„Jsme přesvědčeni, že mobilní průmysl prochází přelomovou transformací, kdy stávající individuální zařízení nahradí bezproblémové, propojené a kontinuální uživatelské prostředí, které budeme mít k dispozici kdekoli,“ uvedl DJ Koh, prezident a generální ředitel divize IT & Mobile Communications společnosti Samsung Electronics. „Otevřená spolupráce, jako je naše špičkové partnerství se společností Microsoft, je zásadně důležitá pro to, abychom se mohli stát průkopníky nové generace mobilních zážitků. Až se nové technologie, jako je 5G, stanou realitou, bude naše partnerství hrát důležitou roli a umožní lidem žít s méně překážkami a flexibilněji.“

„Společnosti Microsoft a Samsung mají za sebou dlouhou historii inovací a vzájemné spolupráce a dnešním oznámením vstupují do nové fáze našeho partnerství,“ uvedl Satya Nadella, CEO společnosti Microsoft. „Naším cílem je pomáhat lidem být produktivnější na jakémkoli zařízení a kdekoli – a díky kombinaci našich inteligentních řešení s výkonnými novými zařízeními Samsung se tato vize může stát realitou.“

Představujeme bezproblémovou produktivitu napříč zařízeními

Spotřebitelé žijí a pracují na více zařízeních a potřeba jejich lepšího a snadnějšího vzájemného propojení je jednoznačná. Dnešní způsob práce při používání více zařízení bývá roztříštěný – uživatelé pracující na počítači musejí svoji práci přerušit, aby vzali do ruky telefon, otevřeli v něm aplikaci a z ní mohli odeslat obrázky, videa nebo soubory do svého počítače. Namísto toho touží po světě, ve kterém se jejich obsah automaticky synchronizuje, aby mohli zahájit projekt na jednom místě a na jednom zařízení a pokračovat bez zbytečných zádrhelů na jiném zařízení jinde.

Vzhledem k tomu, že stále více uživatelů jako své hlavní zařízení pro práci používá mobilní telefon, bude se poptávka po bezproblémovější konektivitě jenom zvyšovat. Podle analytické firmy CCS Insight[1] tráví 42 % zaměstnanců prací na mobilním zařízení více než tři hodiny denně a v případě mileniálů dosahuje tento podíl dokonce 51 %. Oznámené partnerství poskytuje nyní uživatelům jednotné prostředí na více zařízeních, ať už jsou kdekoli.

Společnosti Samsung a Microsoft také odstraňují nutnost hledat kompromis mezi mobilitou a výpočetním výkonem. Umožňuje to Galaxy Book S od společnosti Samsung, což je zařízení, které je vždy připojené a spojuje to nejlepší ze světa chytrých telefonů a laptopů. Galaxy Book S otevírá mobilním počítačům nové možnosti, protože nabízí konektivitu v sítích LTE, baterii s obrovskou výdrží a jedná se přitom o zařízení s ultratenkým designem a nízkou hmotností.

Stavíme na zavedeném a úspěšném vztahu

Společnosti Samsung a Microsoft se mohou pochlubit dlouhodobým partnerstvím, jehož cílem je nabídnout při práci na výpočetních zařízeních maximální produktivitu i výkon. Počínaje Galaxy Note10 budou nejpopulárnější řešení společnosti Microsoft zaměřená na zvyšování produktivity práce při používání chytrých telefonů bezproblémově integrována do produktů a služeb Galaxy:

  • Vylepšená práce s programem Outlook: Aplikace Outlook, která je upřednostňovaným mobilním e-mailovým klientem a kalendářovou aplikací na více než 100 milionech zařízení, pomáhá zákazníkům navzájem spolu komunikovat, organizovat si čas a plnit úkoly. Aplikace Outlook v sobě spojuje elektronickou poštu, kalendář[2], kontakty a přístup k souborům, čímž vám šetří čas a umožňuje soustředit se na to podstatné. Galaxy Note10 obsahuje optimalizovanou a integrovanou aplikaci Outlook, která zlepšuje práci a osobní komunikaci, jakož i organizaci času. Vylepšené pero S Pen, které se dodává s Galaxy Note10, umožňuje uživatelům po najetí na
    e-mail, událost v kalendáři nebo kontakt zobrazit krátký náhled.
  • Cloudové úložiště OneDrive: Od podzimu se může Galerie Samsung automaticky synchronizovat se službami Microsoft OneDrive. Uživatelé tedy budou moci přistupovat ke svým fotografiím a videím z různých zařízení[3] a nebudou se muset starat o to, zda si je v nedávné době zazálohovali.
  • Bezproblémové přecházení mezi stolním počítačem a mobilním zařízením: Odkaz na Windows je v Galaxy Note10 začleněn do panelu rychlého spouštění, takže můžete snadno a pohodlně odesílat zprávy, spravovat oznámení, synchronizovat fotografie a zrcadlit svůj telefon[4] na stolním počítači[5]. Tato kontinuita služeb vytvoří kriticky důležité spojení s jakýmkoli stolním počítačem se systémem Windows 10, což uživatelům ušetří čas a zbaví je nutnosti fyzicky přecházet od svého Galaxy Note10 [6] k počítači či naopak.

Špičková produktivita pro podnikání

V případě Galaxy Note10 se společnosti Samsung a Microsoft také zavazují přispět ke zvýšení produktivity podniků. Toto partnerství nabídne podnikovým uživatelům vylepšený vzdálený přístup do podnikového pracovního prostoru, včetně celé sady aplikací Office.

Závazek k pokračující spolupráci

Společnost Samsung je přesvědčena o tom, že otevřený přístup založený na spolupráci stanoví nový standard pro smysluplné inovace, které budou upřednostňovat kvalitu, bezpečnost a uživatelské prostředí. Tento přístup je zásadní při odstraňování technologických překážek a vytváření nových příležitostí pro spotřebitele. Společnost Samsung soustavně prokazuje svou oddanost tomuto přesvědčení dlouhou historií otevřené spolupráce s ostatními předními hráči v oboru. V příštích letech, až dojde k pokroku v oblasti cloud computingu a pokročilé inteligence a až se výrazně zvýší rychlosti internetových sítí, získá partnerství mezi společnostmi Samsung a Microsoft ještě více na významu. Samsung a Microsoft budou společně zavádět nové technologie a přinášet inovace, které promění způsob práce uživatelů.



[1] “CCS Insight: Employee Workplace Technology Survey, 2019” (www.ccsinsight.com)

[2] Plná integrace kalendáře aplikace Outlook a kalendářní aplikace Samsung s obousměrnou synchronizací se očekává koncem roku 2019.

[3] Soubory uložené na disku OneDrive mohou být zpřístupněny pro použití offline. Jinak je vyžadován přístup k internetu. Mohou být účtovány příslušné poplatky.

[4] Zrcadlení obrazovky telefonu vyžaduje počítač se systémem Windows 10 a nainstalovanou aktualizací z května 2019 (1903). Galaxy Note10 a počítač musejí být připojeny ke stejné síti Wi-Fi.

[5] Uživatelé musejí propojit svůj mobilní telefon se stolním počítačem pomocí odkazu „Připojit k systému Windows“ na svém mobilním telefonu, pokud je k dispozici, nebo prostřednictvím aplikace „Váš telefon“ ve stolním počítači. Aplikace Váš telefon je předinstalována na stolních počítačích s aktualizací Windows z 10. října 2018 nebo novější a je ke stažení pro aktualizaci Windows z 10. dubna 2018 nebo novější. Vyžaduje účet Microsoft a telefon se systémem Android 7.0+.

[6] Pro Windows 10 verze 1803 nebo novější a Android 7.0 (Nougat) nebo novější.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.