Společnost Sony uvádí na trh objektiv FE 24-50mm F2.8G

Publikováno: 27. února 2024 | autor Redakce
-dsc0177-hdr.jpg

Společnost Sony s potěšením oznamuje nový kompaktní objektiv pro full-framová zařízení α™ (Alpha™) s bajonetem typu E-mount – standardní zoomový objektiv FE 24-50mm F2.8G s maximální světelností F2,8 v celém rozsahu zoomu.

Tento objektiv nabídne navzdory svému malému a lehkému tělu vysoké rozlišení a krásný bokeh, který je charakteristický pro světlené objektivy řady G s clonou F2,8.

2450-a-large-(1).jpg

Pokrývá ohniskové vzdálenosti 24 mm až 50 mm, proto se ideálně hodí pro pořizování celé palety záběrů – od fotografií, jako jsou každodenní momentky a portréty, až po natáčení videa – to vše ve vysoké kvalitě. Přitom je jeho konstrukce natolik kompaktní, že se snadno vejde i do té nejmenší brašny na foto vybavení.

Klíčové vlastnosti FE 24-50mm F2.8G

Díky nejnovější optické a mechanické konstrukci byly zachovány kompaktní rozměry s průměrem filtru φ 67 mm, maximálním průměrem 74,8 mm, délkou 92,3 mm a hmotností přibližně 440 g.

-dsc0244.jpg

Objektiv umožňuje zachytit ostré a detailní snímky při všech ohniskových vzdálenostech díky uspořádání čtyř asférických členů a dvou ED členů (Extra low Dispersion). Jejich použitím se snižuje výskyt různých vad, jako je chromatická aberace, a snímky dosahují vysokého rozlišení od středu až po samotné okraje.

Objektiv FE 24-50mm F2.8G je vybaven kruhovou clonou s 11 lamelami, která spolu s potlačenou sférickou aberací zajišťuje krásný, jemný bokeh, jenž je pro objektivy řady G charakteristický. Minimální ostřící vzdálenost objektivu, která je na širokém konci 19 cm (AF), umožňuje spolu s maximálním zvětšením 0,30× (AF) vysoce kvalitní záběry zblízka.

-dsc1523.jpg

O kvalitě objektivu svědčí také špičkové ostření (AF), které je poháněno dvěma lineárními motory. Ty umožňují vysokorychlostní, vysoce přesné a tiché ostření. Podporuje vysokorychlostní sériové snímání se sledováním AF/AE až do rychlosti 120 snímků za sekundu při použití s fotoaparátem Alpha 9 III. Těm, kteří si potrpí na solidní výkon při natáčení videa, nabízí objektiv sledování AF pro záznam videa s vysokou snímkovou frekvencí 4K 120p nebo FHD 240p, kde hraje ovládání ostření zásadní roli.

Tento model navíc podporuje stabilizaci obrazu Active Mode pro stabilní snímání za chůze. Je rovněž kompatibilní s funkcí těl fotoaparátů pro redukci dýchání. Tím umožňuje docílit videozáznamu s vysoce kvalitním výrazem. Díky použití MF s lineární odezvou, která umožňuje plynulé a přesné ostření, je dosaženo intuitivního manuálního ostření.

-dsc1430.jpg

Model FE 24-50mm F2.8G je vybaven uživatelsky přívětivými funkcemi, jako je programovatelné tlačítko pro uzamčení zaostření, clonový kroužek, přepínač pro zapnutí/vypnutí clony a přepínač režimu zaostření, které zajišťují snadné a komplexní ovládání. Navíc byl objektiv zkonstruován tak, aby byl odolný proti prachu a vlhkosti a je opatřen fluorovou vrstvou, která zabraňuje ulpívání nečistot na přední ploše objektivu, což ještě více usnadňuje jeho používání.

Cena a dostupnost

Nový objektiv FE 24-50mm F2.8G bude v prodeji u řady autorizovaných prodejců od května 2024 za doporučenou cenu 31 990 Kč.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.