Společnost Sony slaví 10 let fotoaparátů Alpha

Publikováno: 3. listopadu 2023 | autor Redakce
alpha-10-year-anniversary-timeline-no-text.jpg

Společnost Sony je hrdá, že může oslavit deset let inovací ve světě fotografie, a to v souvislosti s výročím 10 let od uvedení bezzrcadlových fullframových fotoaparátů řady Alpha. V uplynulém desetiletí posunula společnost Sony hranice fotografické technologie, změnila podobu celého odvětví a nabídla fotografům a kameramanům špičkové nástroje.

2013: Představení prvních bezzrcadlových fullframových fotoaparátů na světě – Sony Alpha 7 a 7R – způsobilo revoluci ve fotografování. Tyto průkopnické modely znamenaly začátek stále pokračujícího vývoje řady Alpha.

2014: Necelý rok poté představila společnost Sony variantu „S“, která stanovila nové standardy pro výkon při slabém osvětlení s nastavením vysoké citlivosti ISO a nahráváním videa v rozlišení 4K.

alpha-10-year-anniversary-timeline-no-text.jpg

2015: Fotoaparát Alpha 7R II s přelomovým 42,4megapixelovým plnoformátovým snímačem se zadním osvitem pokračoval v definování nových standardů ve fotografii.

2017: Fotoaparát Alpha 9, který byl uveden na trh v roce 2017, nabídl nepřetržité tiché snímání bez blackoutu při úctyhodné rychlosti 20 snímků za sekundu, čímž poskytnul sportovním fotografům konkurenční výhodu oproti jejich kolegům, kteří fotografují s digitálními zrcadlovkami.

2020: Sony oznámilo Alpha 7C – nejmenší a nejlehčí full-frame fotoaparát na světě. Nekompromisní výkon v kompaktním designu.

2021: Alpha 1, první fullframová bezzrcadlovka na světě, která kombinuje snímač s vysokým rozlišením 50,1 megapixelu s možností záznamu 8k videa a mnoha dalšími funkcemi. Přelomová pro fotografy i kameramany,  znamenala novou éru v profesionálním fotografování a natáčení.

alpha-10-year-anniversary-timeline-with-text.jpg

2022: Alpha 7R V, první fotoaparát Alpha s AI čipem pro zpracování automatického ostření. Nejmodernější zpracování umělé inteligence využívá podrobné informace o lidské podobě a odhadu postoje k dramatickému zlepšení přesnosti rozpoznávání mimo systémy, které detekují pouze obličej a oči. Zároveň zahrnuje také několik dalších typů objektů, jako jsou zvířata, vozidla a hmyz.

U příležitosti oslavy tohoto milníku sestavila společnost Sony kolekci nejlepších snímků pořízených plnoformátovými fotoaparáty Sony Alpha za posledních deset let. Prozkoumejte tuto vizuální cestu pomocí interaktivního flipbooku. S historií fotoaparátů Alpha se můžete seznámit také prostřednictvím infografiky níže, která vám představí revoluční časovou osu fotoaparátů Alpha a ukáže vám, které modely vytvořily tak výjimečný obsah.

alpha-ff-infographic-v4-pdf.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.