Společnost Sony rozšiřuje nabídku vlogovacích fotoaparátů o nový model ZV-1F

Publikováno: 22. října 2022 | autor Redakce
53da9761-55ca-4bd1-bff3-ed4acc7b153f.jpg

Společnost Sony představila nový model vlogovacího fotoaparátu ZV-1F, který nabízí skvělý výkon podporující kreativitu, snadno použitelné funkce pro natáčení vlogů a pokročilou konektivitu.

Nový model je určen vlogerům a tvůrcům, kteří chtějí pořizovat výjimečné snímky a videa. Tento fotoaparát kapesních rozměrů byl optimalizován pro vlogování a je vybaven nejnovějšími technologiemi od společnosti Sony, které zajistí, aby obsah skutečně vynikl.

40aa1651-78ac-402b-9ad7-26b0d4c7ba7f.jpg

„Při navrhování fotoaparátu ZV-1F, který má kompaktní rozměry, jsme pamatovali především na tvůrce,“ uvedl Yann Salmon Legagneur, ředitel produktového marketingu divize Digital Imaging společnosti Sony Europe. „Vzhledem k tomu, že diváci zvyšují poptávku po vysoce kvalitním obsahu, potřebují tvůrci univerzální řešení, které nabídne špičkovou kvalitu a kreativní možnosti a zároveň se snadno používá a je navrženo pro bezdrátové sdílení obsahu. Jsme také hrdí na to, že má model ZV-1F ekologické prvky, protože udržitelnost zůstává pro společnost Sony klíčovým tématem.“

Zvyšte svou kreativitu

Fotoaparát ZV-1F byl navržen tak, aby nechal snímaný objekt vyniknout v jakékoli scéně, a to díky ultraširokému 20mm objektivu pro optimální snímání selfie a širokému zornému poli pro zachycení větší části pozadí. Vlogovací fotoaparát nabízí také funkci bokeh pro rozostření pozadí u fotografií i videí, která ještě více zvýrazní fotografovaný objekt a vytvoří jemnější vzhled.

d0bf0a40-79e4-4e3d-bec0-8c49f8cf8965.jpg

Odstín pleti je možné optimalizovat u videozáznamů i fotografií pomocí volby „Soft Skin Effect“, která vyhlazuje a redukuje vrásky při natáčení videozáznamů a vytváří efekt přirozeného tónu pleti při fotografování. Funkce Face Priority AE automaticky upravuje jas při fotografování, aby bylo možné zachytit obličeje s optimálním jasem i v situacích, kdy se mění světlo.

Fotoaparát ZV-1F se může pochlubit také vysoce přesným ostřením a funkcí Eye AF pro lidi i zvířata, která umožňuje spolehlivě ostřit na obličej a oči, aniž by docházelo k přeostření na jiné předměty. Uživatelé mohou snadno měnit zaostření na objekty prostřednictvím dotykového displeje fotoaparátu. Přinatáčení videa je navíc v režimu Active Mode k dispozici elektronická stabilizace obrazu, která zajišťuje stabilní a plynulé záběry při chůzi.

Nově dostupná funkce Creative Look nabízí uživatelům několik přednastavených možností pro vytvoření požadované atmosféry u fotografií i videa s rozdíly v tónu, jasu, barevné hloubce a dalších parametrech. K dispozici je celkem 10 režimů, které zvyšují kreativitu a umožňují uživatelům okamžitě sdílet obsah bez nutnosti úprav.

e5138183-4cd8-4dde-86d4-1fac8626847b.jpg

Model ZV-1F je také vybaven režimem S&Q, který umožňuje snímat jak zpomalený pohyb s 5× zpomalením , tak zrychlený pohyb s 60× vyšší rychlostí zrychlených záběrů pro dosažení požadovaného efektu.

Kromě fotografií a videa je pro zachycení dokonalého obsahu nezbytný také kvalitní zvuk. Směrový mikrofon se třemi vložkami a větrná clona zajišťují čistý hlasový záznam a redukují šum ve větrných venkovních podmínkách.

Jednoduché kompaktní zařízení pro vlogování

Fotoaparát ZV-1F byl navržen pro naprosto snadné použití, takže se vloger může soustředit na zachycení obsahu a bez problémů fotoaparát intuitivně používat. Váží pouhých cca 229g, je dostatečně kompaktní a lehký pro každodenní použití a lze jej nosit všude s sebou. Je také vybaven dotykovým LCD displejem Vari-Angle s funkcemi a nastaveními měnitelnými dotykem, včetně možnosti zoomování, takže se ovládá zcela instinktivně.

Nový vlogovací fotoaparát je vybaven tlačítkem Bokeh Switch, které uživatelům umožňuje rychle přepínat mezi rozostřeným pozadím (bokehem), když chtějí zvýraznit obličej, a bez něj, a to i během nahrávání videa. Model nabízí také nastavení Product Showcase, které uživatelům umožňuje plynule měnit zaostření mezi obličejem a produkty – ideální pro účely recenzí.

Model ZV-1F je také vybaven samospouští a nahrávací kontrolkou, které ještě více usnadňují pořizování videozáznamů.

Možnosti připojení a příslušenství

Nový vlogovací fotoaparát ZV-1F byl optimalizován pro použití se smartphonem. Nová aplikace společnosti Sony pro chytré telefony Imaging Edge Mobile Plus umožňuje uživatelům připojit se ke kameře prostřednictvím rozhraní Bluetooth nebo Wi-Fi a přenášet snímky a video. Pořízený obsah lze snadno přenést do smartphonu a následně nahrát na sociální sítě.

6851ac70-5c60-4bfc-8622-b2fa3e1ab285.jpg

Uživatelé mohou dokonce označit záběry pro zveřejnění na sociálních sítích pomocí značek záběru během natáčení nebo ve fotoaparátu. Kromě toho mohou uživatelé vystřihnout a přenést konkrétní označené 15, 30 nebo 60sekundové klipy do svého chytrého telefonu a zveřejnit je přímo na sociální síti bez nutnosti upravovat jejich délku tak, aby vyhovovala dané platformě.

Aplikace Imaging Edge Mobile Plus také umožňuje uživatelům ovládat různá nastavení fotoaparátu, jako je datum, čas a oblast, zároveň nabízí aktualizace softwaru a průvodce podporou. Může také dálkově ovládat zařízení ZV-1F a zobrazovat úroveň nabití baterie a zbývající kapacitu paměti.

Uživatelé mohou model ZV-1F používat i jako vysoce kvalitní zařízení pro živé vysílání. S vhodnou videokonferenční aplikací nebo podobným softwarem může ZV-1F po připojení k počítači nebo chytrému telefonu přes USB fungovat jako vysoce výkonná webová kamera.

Model ZV-1F je kompatibilní s gripem GP-VPT2BT s bezdrátovým dálkovým ovladačem, který nabízí bezkabelové ovládání zoomu, záznamu a další funkce a lze jej použít jako mini stativ pro stabilní záběry bez použití rukou. Do patice pro příslušenství lze také snadno připojit externí mikrofon pro čistý záznam zvuku.

53da9761-55ca-4bd1-bff3-ed4acc7b153f.jpg

Podpora udržitelné budoucnosti

Model ZV-1F byl navržen s ohledem na životní prostředí a technologie, které zajišťují udržitelnou budoucnost. Recyklované materiály včetně materiálu SORPLAS byly použity jak pro tělo fotoaparátu, tak pro příslušenství, jako je nově vyvinutá větrná clona , která byla upravena tak, aby si zachovávala svůj výkon. Pro pytlíky na výrobky jsou použity netkané textilie na rostlinné bázi, které snižují množství plastových obalů.

Cena a dostupnost

Nový model ZV-1F bude v prodeji na konci října 2022 u řady autorizovaných prodejců společnosti Sony za doporučenou maloobchodní cenu 16 490 Kč.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.