Společnost Sony představuje novou generaci chytrých telefonů prostřednictvím Xperia 1

Publikováno: 15. dubna 2019 | autor Redakce
xperia-10-10plus-familly-2-trim.jpg

Společnost Sony Mobile Communications přišla s novou definicí vize pro chytré telefony a představuje model Xperia 1, který přináší osvědčený profesionální displej Sony a filmové technologie v elegantním a výkonném těle chytrého telefonu.

  • První 4K OLED smartphone na světě[i] s displejem CinemaWide™ s poměrem stran 21:9 (6,5”) a technologiemi pro HDR remastering
  • První chytrý telefon na světě s funkcí Eye AF (II) se třemi fotoaparáty dosahuje rychlosti až 10 snímků za sekundu při rychlém zachycení sekvence snímků se sledováním AF/AE pro přesné zaostření a expozici
  • Rozšířené nastavení displeje – režim Creator (profesionální standard ITU-R BT.2020, 10bitová (III) tonální gradace) a nová funkce filmového záznamu Cinema Pro převzatá z rodiny produktu CineAlta, pro dokonalé zachycení tvůrčího záměru
  • Nechte se obklopit multidimenzionálním zvukem Dolby Atmos® pro autentický velkolepý zážitek, který byl vyladěn ve spolupráci se Sony Pictures Entertainment.
  • Užijte si nové možnosti produktivity s paralelně zobrazenými dvěma aplikacemi na jediném displeji ve formátu 21:9.


(I) Xperia 1 je vybavena 6,5palcovým ultra širokým 4K (1644 x 3840px) OLED HDR displejem. Ověřeno službou SpecTRAX společnosti Strategy Analytics srovnáním s uveřejněnými specifikacemi displejů více než 14 000 chytrých telefonů. Správnost údajů ověřena k 8. únoru 2019.

(II) Fotoaparát telefonu Xperia 1 disponuje funkcí ostření na oko Eye AF (autofokus), která dokáže identifikovat lidské oči a udržet je zaostřené. Ověřeno službou SpecTRAX společnosti Strategy Analytics srovnáním uveřejněných specifikací fotoaparátů více než 14 000 chytrých telefonů. Správnost údajů ověřena k 8. únoru 2019.

(III) 8bitový displej s 2bitovým software smoothing

    „Vytvořili jsme novou vizi naší značky Xperia™, abychom zákazníkům přinesli zážitky, které předčí jejich představivost,“ uvedl Mitsuya Kishida, prezident společnosti Sony Mobile Communications. „Neustále posouváme hranice při vývoji inovací a naše Xperia přináší originální technologie s množstvím funkcí a vlastností z profesionální sféry pro kreativní zážitky ze zábavy, které jsou možné jedině se Sony.

    xperia-10-lifestyle-listening-999-301-1212.jpg

Vychutnejte si bezkonkurenční filmový zážitek s 4K HDR OLED displejem 21:9 CinemaWide

Nyní máte konečně možnost užít si ve vlastních rukou filmy ve správném formátu 21:9 a to díky CinemaWide 6.5” 4K HDR OLED displeji. Xperia 1 Vám přinese zážitek ze správného filmového poměru stran a věrného barevného podání přesně tak, jak zamýšleli filmoví tvůrci.

Jedinečný displej využívá cenami ověnčené technologie televizoru Sony BRAVIA®. Pro zářivě jasný obraz, dokonalé barvy a vysoký kontrast je zde technologie HDR remasteringu v obrazovém procesoru X1™. Jedině tak si vychutnáte vše, na co se budete dívat, a to včetně streamovaného obsahu.

Desetibitová tonální gradace displeje Xperia 1 Vám přináší nevyčíslitelné množství barev. Xperia 1 vyniká skvělou reprodukcí hlubokých odstínu černé a všechny barvy na ní vypadají ještě přirozeněji. Displej využívá unikátní technologie reprodukce barev od Sony, které se doposud používaly pouze u profesionálních monitorů v hollywoodských studiích. Nový režim Creator vdechne obsahu život přesně podle tvůrčího záměru, a Vy tak sami můžete zažít špičkovou přesnost barev. Barevný prostor D65, ITU-R BT.2020 a filmový DCI-P3 máte nyní k dispozici, díky jedinečnému digitálnímu zpracování obrazu, pouze na displeji Sony Xperia 1.

xperia-10-lifestyle-display-963-1212.jpg

Nechte se obklopit multidimenzionálním zvukem Dolby Atmos®
Špičkový zážitek při sledování dále umocní úchvatně realistický multidimenzionální zvuk Dolby Atmos®, který vás přenese doprostřed děje impozantním zvukem, jenž vás obklopí shora i ze všech stran. Na vyladění zvuku Xperie 1 spolupracovala společnost Sony Pictures Entertainment, aby se zajistilo, že zážitek při sledování mobilního zařízení bude právě takový, jaký zamýšlel i jeho tvůrce.

Novinka završí váš divácký zážitek ze zábavy dále tím, že posouvá možnosti hraní her na mobilních zařízeních na novou úroveň. Rozměrný displej s poměrem stran 21:9 nabízí dokonalejší a nerušený výhled na celou hru a funkce Game Enhancer optimalizuje výkon, zablokuje nežádoucí oznámení a umožní vám nahrát hru nebo hledat na internetu tipy pro vaši hru.

Vyprávějte více příběhů díky nahrávání ve filmové kvalitě a preciznímu fotografování
Dosáhněte profesionální kvality každého snímku díky pokročilému fotoaparátu s trojitým objektivem (12 MP), který se hodí pro jakoukoli situaci a světelné podmínky: 16mm objektiv pro širokoúhlé krajiny, univerzální 26mm objektiv a 52mm objektiv pro fotografování na delší vzdálenosti (ekvivalent 35 mm kinofilm).

Xperia 1 využívá řadu technologií použitých u oceňovaných fotoaparátů α (alfa) s výměnnými objektivy od Sony, mezi něž patří i BIONZ X™ pro mobilní zařízení. Algoritmus přináší vůbec poprvé u chytrého telefonu funkci automatického ostření Eye AF, která umožňuje zaostřit přesně na oko. Novinka přináší také možnost sekvenčního snímání rychlostí 10 snímků za sekundu se sledováním AF/AE (autofokus a automatická expozice), které zajistí přesné zaostření a optimální nastavení expozice. Zachyťte ještě lepší snímky při slabém osvětlení díky světelnosti objektivu F1,6 a velkému obrazovému snímači Dual Photo Diode s rastrem pixelů 1,4μm. Snímač zajistí, že budou dokonce i pohybující se objekty na fotkách ostré, a redukce šumu RAW přináší nádherně čisté snímky.

Xperia 1 povyšuje také nahrávání videí na novou úroveň díky spolupráci s odborníky z divize Sony, kteří vyvíjí profesionální digitální kamery známé pod značkou CineAlta. Ta proslula zejména svými fullframovými digitálními filmovými kamerami „VENICE“. Můžete nahrávat s přirozeným filmovým tónem a dále využívat expression-based colour management pre-sets s naší novou funkcí Cinema Pro. Vytvořte náladu podle svého záměru pomocí jednoho z osmi různých „výrazů“, které vaše klipy promění v příběhy v kvalitě jako v kině. Můžete nahrávat ve formátu 4K HDR rychlostí 24 snímků za vteřinu ve formátu 21:9. Pouze Sony dokázalo přenést tuto špičkovou profesionální technologii do modelu Xperia 1. Sony vám díky Cinema Pro přináší možnost zachytit váš každodenní život ve filmovém stylu. Xperia 1 nabízí také možnost grabovat fotografie ve formátu 21:9 z živého náhledu nebo nahraných videí, a to dokonce i bez přednastavení řízení barev „Look“ colour management pre-sets. Novinka dále disponuje hybridním stabilizačním systémem Optical SteadyShot™ s unikátním algoritmem, který zajišťuje plynulé nahrávání bez roztřesení.

Elegantní a ergonomický design ve formátu 21:9
Díky poměru stran displeje 21:9 dostala Xperia 1 minimalistický a nadčasový design, který dokonale podtrhuje nádherný displej. Krásný štíhlý profil zase zajišťuje, aby model pohodlně padl do ruky. Elegantní kovový rám doplňuje odolné sklo Corning® Gorilla® Glass 6 na přední i zadní straně. Telefon splňuje normu pro voděodolnost IP65/IP68 (I).

21:9 multi-window přináší vyšší produktivitu
Unikátní formát displeje 21:9 nabízí velkou užitnou plochu displeje, která je ideální pro paralelní užívání dvou aplikací, takže toho více uvidíte i uděláte. Můžete rychle a snadno používat dvě aplikace najednou v režimu rozdělené obrazovky díky zdokonalené funkci Side sense, která funguje jako spouštěč 21:9 multi-window. Ten můžete spustit také hlasovým povelem.

Xperia 1 vypadá stejně dobře, jak padne do ruky. Bude v nabídce v řadě barevných provedení, které budou ladit s vaším individuálním stylem: černá, purpurová, šedá a bílá.

Energie, s níž se dostanete dál
Zažijte neuvěřitelný výkon a vylepšenou energetickou efektivitu s nejnovější špičkovou platformou pro mobilní telefony Qualcomm® Snapdragon™ 855. Ta nabízí podporu vysokorychlostního Gigabit LTE, má o 25 % rychlejší CPU a až o 40 % vyšší GPU ve srovnání s předchozí generací. Disponuje také Snapdragon Elite Gaming pro bezproblémové zvládání aplikací a her kladoucích na procesor velké nároky.

Velká kapacita baterie 3330 mAh v kombinaci s funkcemi Smart Stamina, Battery Care (II) a adaptivním nabíjením Xperia Adaptive Charging pomáhají, aby váš telefon vydržel nabitý po celý den.

Doplňky
V nabídce bude celá řada volitelných doplňků pro Xperia 1, mimo jiné:

  • Otevřená stereofonní náhlavní souprava s Bluetooth® SBH82D byla navržena jako souprava „otevřeného typu“, která vám umožní užívat si hudbu nebo bezdrátově telefonovat, a přitom uslyšíte také zvuky okolí.
  • Kryt Style Cover Touch SCTI30 bude v nabídce v ladících barvách. Jeho součástí je i transparentní přední kryt, který vám poskytne přístup ke všem funkcím Xperie 1, a to i když bude zavřený.

Dostupnost
Xperia 1 se bude dodávat s Androidem™ 9 Pie a bude v nabídce na vybraných trzích na konci jara 2019 (III).



(I) Xperia 1 je vodě a prachu odolná, takže si nemusíte dělat starosti, když vás zastihne déšť nebo když ji potřebujete omýt pod tekoucí vodou, ale nezapomeňte, že všechny porty a krytky musí být pevně uzavřeny. Zařízení byste neměli ponořit do vody úplně nebo je vystavovat působení slané, mořské či chlórované vody nebo tekutinám, jako jsou nápoje. Zneužití a nesprávné použití vede k neplatnosti záruky. Zařízení bylo testováno podle norem IP65/68. Více informací naleznete na www.sonymobile.com/waterresistant. XZ2 Premium nemá krytý USB port pro připojení a nabíjení. USB port musí být před nabíjením dokonale suchý.

(II) Battery Care nabije váš telefon na 90 %, poté vyčká a do 100 % baterii dobije těsně předtím, než obvykle vstáváte.

(III) Načasování a dostupnost se může na jednotlivých trzích lišit.



Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.