Společnost Sony představuje novou dimenzi prostorového zvuku – model HT-A9

Publikováno: 23. července 2021 | autor Redakce
Společnost Sony představuje novou dimenzi prostorového zvuku – model HT-A9

Společnost Sony představila model HT-A9 – novou dimenzi prostorového zvuku, s nímž si můžete vy, vaše rodina a přátelé užít 360° prostorový zvuk, a vychutnat si tak komplexní zážitek jako nikdy předtím.

  • Jedinečná technologie 360 Spatial Sound Mapping společnosti Sony poskytuje nejširší prostorový zvuk v historii
  • Užijte si bezdrátový a flexibilní systém domácího kina, který se hodí do každého obývacího pokoje
  • Aktivujte funkci Sound Field Optimisation pro pohlcující poslech na míru vaší místnosti

Jedinečná technologie 360 Spatial Sound Mapping od Sony

Vnímejte zvuk ze všech směrů díky revoluční technologii prostorového zvuku 360 Spatial Sound, kterou přináší model HT-A9 od Sony. Technologie Sound Field Optimization důmyslně měří relativní výšku a polohu každého reproduktoru, syntetizuje zvukové vlny a pomocí pouhých čtyř reproduktorů vytváří až dvanáct virtuálních reproduktorů, díky nimž vás obklopí 360° prostorovým zvukem.

Společnost Sony představuje novou dimenzi prostorového zvuku – model HT-A9

Vyzkoušejte dosud nejširší zvukové pole Sony s novým modelem HT-A9. Virtuální reproduktory vás ze všech stran obklopí optimalizovaným zvukovým polem – uslyšíte každý zvířecí řev a poryv větru s neuvěřitelnou intenzitou, jako byste byli přímo na místě. Díky virtuálním reproduktorům je prostorové zvukové pole širší, a ještě dokonaleji vás pohltí.

Společnost Sony představuje novou dimenzi prostorového zvuku – model HT-A9

Díky podpoře Dolby Atmos® a DTS:X® si na HT-A9 můžete vychutnat prostorový zvuk jako v kině z pohodlí domova.

Univerzální rozložení do každého obývacího pokoje

Není třeba měnit rozmístění nábytku ani přesně rozmisťovat reproduktory. Model HT-A9 používá dva mikrofony v každém reproduktoru, které důmyslně měří jejich relativní výšku a polohu pomocí funkce optimalizace zvukového pole (Sound Field Optimization). Systém tak dokáže vytvořit dvanáct virtuálních reproduktorů v ideální poloze a zcela zaplnit místnost pohlcujícím 360° prostorovým zvukem. Optimalizaci zvukového pole aktivujete tak, že provedete snadné nastavení v hlavním menu na obrazovce televizoru, a to kdykoli budete chtít, ať už hned při prvním nastavení, nebo až za několik měsíců.

Společnost Sony představuje novou dimenzi prostorového zvuku – model HT-A9

Čtyři reproduktory se k řídicí jednotce připojují bezdrátově, takže nemusíte v obývacím pokoji používat žádné reproduktorové kabely.

Inovativní design reproduktorů

Model HT-A9 je navržen s využitím nejmodernějších technologií, které zajišťují špičkovou kvalitu zvuku potřebnou pro 360 prostorové mapování zvuku. Reproduktory jsou vybaveny reproduktorovými jednotkami X-Balanced, které mají jedinečný obdélníkový tvar a maximalizují plochu membrány pro bohatší basy a zachování akustického tlaku a čistoty hlasu. Reproduktory jsou vybaveny novým Wide Directivity Wooferem, který snižuje kavitaci, díky minimalizaci konkávní hloubky. Ten spolupracuje s 19mm výškovým reproduktorem typu Soft Dome a reprodukuje čistý, přirozený zvuk při vysokých frekvencích. Navíc se díky reproduktorům směřujícím vzhůru zvuk odráží od stropu, což přináší pohlcující zvuk seshora. Reproduktory mají také zkosené hrany, které snižují difrakci zvuku.

Společnost Sony představuje novou dimenzi prostorového zvuku – model HT-A9

Poslechněte si mimořádně hluboké basy díky volitelnému subwooferu

Přidáním volitelného subwooferu k systému pro zpracování nízkých frekvencí umožňuje systému reprodukovat zvuk s větší působivostí a výkonem než kdy dříve. K dispozici jsou dva modely, které byly navrženy tak, aby přinášely hlubší basy, větší čistotu hlasu a mimořádnou věrnost všeho, co posloucháte. Model SA-SW5 nabízí 300 W hlubokých a bohatých basů ze 180mm reproduktoru s pasivním zářičem. Model SA-SW3 nabízí 200 W zvuku z kompaktního subwooferu s bassreflexem a 160mm měničem.

Ponořte se do hudby špičkové kvality

Díky vysoce kvalitním reproduktorům se můžete ponořit do hudby ve špičkové kvalitě. S technologií High-Resolution Audio si můžete vychutnat hudbu přesně podle původního záměru autora. Nebo můžete objevovat nový rozměr poslechu s technologií 360 Reality Audio [1] pro skutečně pohlcující hudební zážitek, který je tak reálný, jako byste byli na živém koncertě nebo s umělcem ve studiu. 360 Reality Audio si můžete vychutnat na Amazon Music HD, Deezer, nugs.net a TIDAL. Reproduktory jsou dále vybaveny funkcí DSEE ExtremeTM, která využívá technologii Edge-AI k vylepšení komprimovaných digitálních souborů v reálném čase. Obnovuje kvalitu zvuku ve vysokých frekvencí, k jehož ztrátě při kompresi dochází, a zajišťuje tak bohatší a plnější poslech.

Plynulejší a jasnější pohyb pro lepší odezvu při hraní a pohlcující filmy

S novým systémem prostorového zvuku HT-A9 působí filmy a hry neuvěřitelně realisticky. Při přehrávání pomocí domácího kina HT-A9 je zachována veškerá původní kvalita obrazu, takže se můžete do filmů zcela ponořit. Také hraní her je se systémem HT-A9 mnohem napínavější a realističtější. Svou oblíbenou zábavu si můžete vychutnat v rozlišení 8K HDR a 4K 120 a systém HT-A9 je také kompatibilní s technologií Dolby Vision.

Nejlepší s televizory Sony

Připojení HT-A9 ke kompatibilním televizorům BRAVIA s technologií Acoustic Center Sync pomocí dodávaného kabelu vám zajistí dokonalý pohlcující audiovizuální zážitek s tou nejlepší kvalitou obrazu a zvuku. Funkce Acoustic Center Sync přesně sladí místo, odkud zvuk vychází, s děním na obrazovce. Dialogy tak uslyšíte přesně z místa, kde se ve scéně daná postava nachází, a zážitek ze sledování tak bude ještě podmanivější.

Po připojení k nové řadě televizorů BRAVIA™ se vše dokonale propojí. Díky integrovanému uživatelskému rozhraní se nastavení systému domácího kina automaticky zobrazí v nabídce rychlého nastavení BRAVIA.

Užijte si hudbu s celou rodinou

Pomocí Chromecastu i Apple Airplay 2 budete mít snadný přístup k oblíbeným hudebním službám, jako je Spotify, a můžete tak streamovat všechna svá oblíbená alba a playlisty. Díky mimořádně širokému poslechovému prostoru si vychutnáte ideální poslech na jakémkoli místě v domě, takže se poslech oblíbených skladeb stane zážitkem pro celou rodinu.

K reproduktorům můžete snadno připojit zařízení kompatibilní s technologií Bluetooth®. Nebo můžete reproduktory připojit k internetu pomocí vestavěné Wi-Fi a získat okamžitý přístup k hudebním službám a streamovat ze zařízení v síti.

Snadné ovládání

Pro ještě pohodovější poslech je model HT-A9 kompatibilní se zařízeními podporujícími službu Google Assistant  s integrovaným Chromecastem nebo se zařízeními podporujícími službu Amazon Alexa. Stačí přidat zařízení HT-A9 do skupiny reproduktorů a pomocí aplikace Google Home můžete přehrávat hudbu, měnit hlasitost nebo ovládat mnoho dalších funkcí pouze pomocí hlasu.

Jednolitý design

Model HT-A9 byl navržen podle nejnovější koncepce Omnidirectional Block Design společnosti Sony. Válcový tvar tvoří jeden celistvý blok poskytující 360° prostorový zvuk. Dokonale se hodí ke stěně s rovnou zadní plochou. Světle perleťově šedá barva je navržena tak, aby skvěle ladila se stěnami, policemi a dalšími dekoracemi interiéru.

Jednoduché nastavení

Nastavení modelu HT-A9 je velmi snadné. Systém prostorového zvuku je připraven k provozu téměř ihned po vybalení – stačí jej zapojit, připojit k televizoru pomocí HDMI a zapnout.

  • Cena modelu HT-A9 bude 49 990,- Kč a bude v prodeji od září 2021
  • Cena volitelného subwooferu SA-SW5 bude přibližně 20 900,- Kč a model bude v prodeji od září 2021
  • Cena volitelného subwooferu SW-SW3 bude přibližně 13 900,- Kč a model bude v prodeji od září 2021

Už máte červencové vydání časopisu FOTOVIDEO?

Tento rok je pro nás velmi důležitý, nejen tou celoroční oslavou našeho čtvrtstoletí, ale i tím, že se snad jeho podstatná část odvine v normálních časech, a tak i časopisecká distribuce se po dvou letech ještě o něco zlepší. Tím chceme současně moc poděkovat všem, kteří si nás nově předplatili (a těm, co si předplatné obnovili určitě a ze srdce také!), díky nimž nám počet předplatitelů zase o dost stoupl.

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

Má to logiku, zvykáme si všichni na doručování všeho až domů, a tak proč ne také pravidelné dodávky časopis FotoVideo, když ho dostanu až domů, o den dříve, levněji a bez poštovného, navíc s vybraným dárkem zdarma při objednání (mimochodem, podívejte se na náš web do sekce předplatného, máme nové, letní dárky v limitovaných edicích a také nové, paměťové karty).

Využíváte QR kódy na přehrávání videí a webových stránek? Najdete je v tomto vydání skoro v každém článku! A když už tedy jsme u tohoto vydání: Je v něm hodně praktických článků. Je léto, jste určitě mnohem častěji venku, a tak jsme vám do tohoto červencového vydání připravili velký mix fotografické praxe a technických informací tak, abyste se třeba i poučili a inspirovali. Současně přinášíme docela zajímavé informace ze světa foto a video i díky, že jsme v řadě zajímavých akcí a událostí mediálními partnery. Ostatně, když jsme už u toho: pořádáte nějaké větší fotografické setkání, soutěž, výstavu, prezentaci? Pokud ano a je to vaše akce nevonící příliš komerční náplní, určitě nám o ní včas napište. Rádi o ní v některém z našich médií napíšeme. On ten náš web a časopis mají přeci jenom poměrně velký dosah. Stačí se jen podívat například na ty tři desítky tisíc fotografů registrovaných do soutěže Fotograf roku.

Fotograf roku má aktuální téma: Řada, řady

Řada čísel, stromů, lidí, věcí, zvířat… posloupnosti, události, exponenciální… Kde všude dokážete najít řadu? Doma, v zaměstnání, před obchodem, v obilí, na letišti, před kinem? Řada znamená určité uspořádání a někdy i nutnost… Foťte a vkládejte své příspěvky na toto téma do soutěže Fotograf roku průběžně a kdykoli a nejpozději do 31. 7. 2021 na http://fotografroku.ifotovideo.cz

Óda na domácí spotřebiče, Pavel Hujíček

Vybírejte z červencového FotoVideo například:

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

ROZHOVOR: EVA KUČMÁŠOVÁ

Vnímám studenty jako budoucnost fotografie…

ROZHOVOR: EVA KUČMÁŠOVÁ

SOUTĚŽ: EISA MAESTRO 2021

Tak kdopak asi zvítězil v národním kole?

SOUTĚŽ: EISA MAESTRO 2021

DOBRODRUŽSTVÍ AŽ NEUVĚŘITELNÉ

Extrémní fotograf v Irsku

DOBRODRUŽSTVÍ AŽ NEUVĚŘITELNÉ

FOTOUDÁLOST: VÁCLAV ŠILHA

Jak se fotí kroje na Chodsku?

FOTOUDÁLOST: VÁCLAV ŠILHA

PRAXE: FOTOŠKODA WEEK JE ZA NÁMI

A dál na plný plyn s programem a workshopy

PRAXE: FOTOŠKODA WEEK JE ZA NÁMI

TECHNIKA: OCUTNÁVKA NOVÉHO ULTRATELEZOOMU

TAMRON 150-500 mm F / 5-6,7 Di III VC VXD

TECHNIKA: OCUTNÁVKA NOVÉHO ULTRATELEZOOMU

… a další a další praktické, inspirativní i technické články

POZOR, POZOR, přidali jsme nové dárky! Chcete paměťovou kartu LEXAR, módní tašku či parfém? Vyberte si! Je to stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě dárky odjakživa patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Pětadvacáté léto s časopisem FotoVideo

 

 

 

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.