Společnost Sony představuje nové vysoce odolné vysokorychlostní externí SSD disky

Publikováno: 14. dubna 2019 | autor Redakce
sl-mg5-m1-m2-right-band-1000px.jpg

Společnost Sony představila dva nové externí SSD disky, vysoce výkonnou sérii SL-M a standardní kompaktní řadu SL-C. Tyto externí SSD disky se pyšní špičkovou odolností, vysokou rychlostí, hardwarovým šifrováním a novými funkcemi obslužného softwaru. Fotografové a kameramani mohou být v klidu, protože jejich data jsou v bezpečí dokonce i ve velmi drsných podmínkách. Vysoké rychlosti SL-M a SL-C umožňují urychlit pracovní procesy při zpracování, editaci, kopírování nebo ukládání dat.

  • Vysoce výkonná série SL-M a standardní kompaktní série SL-C jsou navržené pro fotografy, kameramany a tvůrce, kteří potřebují zpracovat vysokou rychlostí velké datové soubory
  • Vysoce odolné v každém směru: série SL-M a SL-C jsou vodotěsné, prachotěsné[1] a velmi odolné[2]
  • Rychlost čtení a zápisu[3] až 1000 MB/s
  • Hardwarové šifrování s inteligentním obslužným softwarem na ochranu a zabezpečení vaší práce


[1] Odolá pádu ze 3 m
[2] Odolává tlaku až 6000 kp a ohýbání silou až 2000 kp
[3] U vysoce výkonné série SL-M

Odolné, když to potřebujete

Obě série, SL-M i SL-C, dostaly inovativní jednolité hliníkové tělo s konstrukcí odolnou proti nárazu ze všech stran. Ta uživateli dodá jistotu, že jsou jeho data bezpečně uložená. Obě novinky splňují standardy krytí podle normy IP67, jsou odolné proti prachu a vodě a jsou vybaveny USB portem Typu C, který je vodotěsný dokonce i bez krytky. Data budou ochráněna, i když zařízení upustíte až do metr hluboké vody[1]. Tyto externí SSD disky jsou vysoce odolné, poradí si s tlakem až 6000 kp a při ohýbání odolají síle dosahující až 2000 kp. Uživatel si tak nemusí dělat starosti, pokud disk přenáší společně s dalším těžším vybavením. Kromě toho jsou série SL-M a SL-C odolné proti pádu až z třímetrové výšky.

Obě série, SL-M a SL-C, mají stylové hliníkové tělo se strukturovaným designem na povrchu, který zajišťuje, aby zařízení v rukou neklouzalo. Modely jsou provedeny ve stříbrné a žluté barvě, díky nimž se dobře hledají. Kromě toho mají oba modely šikovně umístěné LED indikátory, na které je dobře vidět, nebo gumové pásky pro uchycení identifikačních štítků a identifikační štítky pro označení různých disků.

Zrychlete svou práci

Vysoce výkonná série SL-M nabídne vynikající rychlosti čtení a zápisu dosahující až 1000 MB/s, zatímco standardní kompaktní série SL-C disponuje působivou rychlostí čtení 540 MB/s a rychlostí zápisu 520 MB/s. Obě série také disponují rozhraním USB 3.1 2. generace (USB Type-CTM).  Série SL-M dokáže dosáhnout neuvěřitelné rychlosti díky technologii NVMe SSD. S nejnovějším ovladačem SSD disku, který používají oba modely, se uživatelé mohou spolehnout na konstantně vysoké rychlosti, a to i když pracují s extrémně objemnými datovými soubory, které jsou mnohokrát kopírovány nebo přepisovány. Tyto bleskové rychlosti zefektivňují profesionální pracovní proces, ať už potřebujete zpracovat fotografie ve vysokém rozlišení nebo videa ve formátu 4K, kopírovat původní soubory do jiného zařízení nebo editovat velké množství snímků najednou.

Bezpečnost dat

Tyto externí SSD disky disponují čtyřmi užitečnými funkcemi, které zajistí, že vaše data budou vždy v bezpečí. První z nich je ochrana heslem, díky níž budou data chráněna hardwarovým šifrováním, které umožňuje 256bitové kódování AES, aniž by se tím snížila rychlost. Kromě toho je obslužnou aplikací pro SSD, která je ke stažení zdarma, podporována také duální heslová ochrana. Vlastník (správce) může sdílet uzamčený disk s dalšími uživateli tak, že použije pouze uživatelské heslo, aniž by musel odtajnit heslo správce. Kromě toho mohou uživatelé díky kompatibilitě s různými platformami nastavit heslo tak, aby se dal disk uzamknout z Macu a následně otevřít na počítači s Windows nebo na chytrém telefonu s Androidem a naopak.

Lifetime Checker, rovněž dostupný jako obslužná aplikace pro SSD, pomáhá sledovat stav úložiště, takže se uživatel může připravit, když se blíží vyčerpání kapacity disku. Pomocí obslužné aplikace pro SSD je možné disky aktualizovat a upgradovat, aby neustále dokonale fungovaly. Software pro záchranu souborů zase rozptýlí obavy ze ztráty drahocenných dat. Omylem smazané soubory, včetně souborů v RAW nebo videí ve vysokém rozlišení, je možné obnovit, což uživatelům dodá na klidu.

Oba modely budou v nabídce ve variantách s kapacitou úložiště 500 GB, 1 TB a 2 TB.

Série SL-M a SL-C bude v prodeji od podzimu 2019, ceny budou upřesněny později.

Specifikace produktů naleznete na: https://www.sony.cz/

 



[1] Až do metrové hloubky po dobu 30 minut

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.