Společnost Panasonic oznamuje firmware aktualizaci pro Lumix S5II a S5IIX

Publikováno: 16. dubna 2024 | autor Redakce
lumix.jpg

Společnost Panasonic oznámila významnou firmware aktualizaci pro Full-Frame bezzrcadlovky LUMIX S5II a S5IIX, která zlepší zážitky z fotografování a rozšíří funkce sdílení snímků i videí.

S ohledem na potřeby tvůrců nyní firmware V3.0 pro S5II a firmware V2.0 pro S5IIX přinášejí vyšší efektivitu do produkčních i post-produkčních postupů a s ní i výhody důležité pro úsporu času (a tedy i nákladů).

A protože jsou fotoaparáty LUMIX určeny pro všechny skupiny tvůrců, bude firmware k dispozici ke stažení zdarma z globální stránky zákaznické podpory pro LUMIX počínaje 22. dubnem 2024.

Integrace Camera to Cloud s platformou Adobe Frame.io

Novinkou je kompatibilita s technologií Adobe Camera to Cloud, která umožňuje automatické nahrávání, zálohování a sdílení snímků a videí, i společnou práci na nich prostřednictvím cloudu. Zaznamenaný obsah je odesílán z fotoaparátu přímo na platformu Frame.io pomocí internetového připojení přes Wi-Fi nebo USB tethering, což umožňuje bezproblémové sdílení pořízených fotografií (JPEG/RAW) a proxy videí.

Díky tomu mohou tvůrci získávat na dálku a v reálném čase zpětnou vazbu již během snímání a produkční týmy pak mohou současně provádět editaci pomocí svého preferovaného kreativního softwaru. Technologie Camera to Cloud využívající platformu Frame.io zjednodušuje celý pracovní postup, od pořizování snímků po následnou editaci, a zvyšuje celkovou efektivitu tvůrčího procesu.

Současný záznam proxy videa

Tato nová funkce při nahrávání videa také současně zaznamenává proxy video s nízkou bitovou rychlostí a velikostí dat. Nahrávání proxy souboru, který je propojen s původním videozáznamem, umožňuje rychlou a snadnou výměnu dat mezi produkcí a postprodukcí a tím značně urychlí a zefektivní postprodukční procesy.

Automatické zaostřování v reálném čase (rozpoznávání očí zvířat, aut, motocyklů)

Vylepšený systém automatického zaostřování v reálném čase rozšiřuje vysoce přesný autofokus Phase Hybrid systém použitý na modelech S5II a S5IIX, který efektivně rozpoznává lidi mezi různými objekty. Ten nyní také disponuje funkcí rozpoznání očí zvířat pro zaostření a sledování očí zvířat a také funkcí rozpoznání aut a motocyklů, která je mimořádně vhodná pro snímání motoristického sportu.

Vylepšená elektronická stabilizace obrazu

Elektronická stabilizace (videa) nově vedle režimu Standard nabízí i režim High, který dokáže elektronicky korigovat větší otřesy při snímání v pohybu. Byla také přidána korekce zkreslení perspektivy, ke kterému obvykle dochází při natáčení videa přes širokoúhlý objektiv. V kombinaci s Active I.S. technology je nyní možné dosáhnout ještě stabilnějšího záznamu při snímání v pohybu.

Sériové snímání s předstihem Pre-Burst

Nově představená funkce SH pre-burst umožní pořízení série snímků ještě před samotným stisknutím spouště. Když je nastaven režim SH PRE, fotoaparát zahájí sekvenční snímání již v okamžiku, kdy uživatel jen namáčkne tlačítko spouště, a pokračuje v něm až do úplného stisknutí tlačítka spouště.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.