Společnost Epson uvádí na trh své první dvanáctibarevné fototiskárny a nátisková zařízení

Publikováno: 9. října 2019 | autor Redakce
epson-a1128--int-surecolor-sc-p7500.jpg

Velkoformátové tiskárny SureColor SC-P7500 a SC-P9500 nabízejí vynikající kvalitu a všestrannost pro nejrůznější použití.

Společnost Epson uvádí na trh své první dvanáctibarevné velkoformátové tiskárny. Tiskárny nabízejí dosud nejširší barevný prostor, který z 99 %[1] pokrývá vzorník barev Pantone[2]. Tiskárny SureColor SC-P7500 (24") a SC-P9500 (44") jsou ideální pro umělce a fotografy, protože nabízejí spolehlivou reprodukci potřebnou pro profesionální nátisk a vysokou rychlost u velkoobjemové produkce.


[1] 99% pokrytí barevného prostoru vzorníku PANTONE FORMULA GUIDE Solid Coated je vyhodnoceno na základě tisku originálními inkousty Epson na bílý polomatný nátiskový papír Epson Proofing Paper White Semimatte s použitím tiskového ovladače Epson při rozlišení 2400 × 1200 dpi. V případě tisku za jiných podmínek se pokrytí vzorníku barev PANTONE® může lišit.

[2] Značka PANTONE® je majetkem společnosti Pantone LLC.

Obě velkoformátové tiskárny doplňuje nově vyvinutá sada inkoustů Epson UltraChrome Pro12 s technologií K3. Sada umožňuje dosáhnout barevně velice věrných výtisků, protože s ní lze tisknout současně oběma černými inkousty a obsahuje i oranžovou, zelenou a fialovou barvu.Tyto dva modely řady P byly vyvinuty pro nejrůznější použití: Pro potřeby profesionálních fotografů a výtvarníků, kteří vyžadují nejvyšší kvalitu tisku, aby byla jejich díla atraktivnější pro náročné zákazníky.

epson-a2115-en-int-surecolor-sc-p7500.jpg

Kromě dvanáctibarevné sady inkoustů používají pokročilé tiskové hlavy vyvinuté společností Epson pro každou barvu až 800 trysek, které zajišťují přesné umístění tiskových bodů a eliminují tiskové chyby. Díky tiskové hlavě μTFP12 s rozlišením 300 dpi a 12 kanály kombinují tiskárny vysokou rychlost s kvalitou. Obrázky vynikají plynulými přechody a přesnou reprodukcí textur. Nanesením speciální vrstvy, která zvýrazní černou barvu, lze dosáhnout hlubších černých odstínů. Vytištěné obrázky jsou tak ještě působivější a dramatičtější.

Těm, kdo oceňují skutečnou tvůrčí svobodu a potřebují tisknout na širokou škálu médií, umožňují tiskárny SC-P7500 (24") a SC-P9500 (44") tisk na grafické papíry, plátna, fotografický papír a další média. Pro tvůrce nátisků obalů a smluvních nátisků, pro něž je důležitá přesnost. Společnost Epson pozvedla průmyslový standard pro nátisk na novou úroveň. S využitím technologií měření barev, kontroly a korekce mohou uživatelé pracovat efektivněji a s větší jistotou.

epson-a1112--en-int-surecolor-sc-p7500.jpg

Volitelný nástroj SpectroProofer se spektrofotometrem zajistí rychlejší a přesnější měření barev a úplnou automatizaci kontroly barev na nátiskové lince. Výsledky jsou zkrátka spolehlivě předvídatelné.

Slávek Gross, LFP Business Account Manager ve společnosti Epson Europe CZ & SK, říká: „Chceme-li nabízet skutečně inovativní produkty, musíme naslouchat tomu, co zákazníci opravdu potřebují a co nepotřebují. To nám umožňuje navrhovat tiskárny bez nadbytečných technologií a zaměřit se na to, co je pro jejich každodenní uživatele nejdůležitější. Domnívám se, že jsme vytvořili něco speciálního. Nabízíme uživatelům větší tvůrčí svobodu a nové potenciální obchodní příležitosti.“ A pokračuje: „Poprvé v historii společnosti Epson nabízíme dvanáctibarevné fototiskárny. K tomu se přidává pozoruhodná rychlost tisku, kvalita výstupu a uživatelsky přívětivé rozhraní. Nabízíme kompletní řešení – tiskárnu, inkousty, substráty, software a podporu. Všechny komponenty se na konečném perfektním výsledku podílejí.“

Tiskárny SureColor SC-P7500 a SC-P9500 budou dostupné od prosince 2019.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.