Sony Xperia 10 III – střední třída s výhodami 5G a dobrými fotoaparáty i OLED displejem

Publikováno: 15. dubna 2021 | autor Redakce
Sony Xperia 10 III – střední třída s výhodami 5G a dobrými fotoaparáty i OLED displejem

Sony představuje nejnovější přírůstek do své oblíbené řady Xperia 10 a uvádí na trh model Xperia 10 III, první ze série Xperia 10, který nabízí 5G konektivitu. Xperia 10 III je plná zábavních funkcí, nabízí prodlouženou životnost baterie a přichází ve stylovém, kompaktním, lehkém a voděodolném těle.

Xperia 10 III je výjimečný telefon střední třídy, který byl navržen s ohledem na výkon, rychlost a užitnou hodnotu.

  • První model řady Xperia 10 s 5G konektivitou a mobilní platformou Qualcomm® Snapdragon ™ 690 5G
  • O 25 % větší kapacita baterie než u modelu Xperia 10 II díky 4500mAh baterii – baterie zůstane v dobré kondici až po dobu tří let používání[i]
  • Vylepšený elegantní a lehký design s odolností proti vodě a prachu splňující normy IP65 / IP68 se sklem Corning® Gorilla® Glass 6
  • Vylepšení pro fotografování při slabém osvětlení nebo snímání pohybujících se předmětů s novým fotoaparátem s trojitým objektivem a dalšími funkcemi, jako je nová detekce zvířat v automatickém režimu[ii]
  • 6” FHD+ OLED displej s poměrem stran 21 : 9 bez výřezu, který přináší podporu HDR pro skvělý zážitek z filmu
  • DSEE Ultimate pro zvuk blížící se kvalitě High-Resolution Audio a optimální potěšení z poslechu – ať už s kabelovým připojením přes 3,5mm konektor nebo bezdrátovým připojením
  • K dispozici ve třech stylových barvách, které vyhoví jakémukoli vkusu

Sony Xperia 10 III – střední třída s výhodami 5G a dobrými fotoaparáty i OLED displejem

Vynikající výkon se silou 5G

Uživatelé si mohou na cestách s telefonem Xperia 10 III více užívat čehokoliv, co rádi dělají. Model kombinuje výkonnou baterii s dlouhou výdrží s rychlostí 5G pro rychlé streamování a stahování – ať už posloucháte zvuk blížící se kvalitě High-Resolution Audio ve sluchátcích díky kompatibilitě s DSSE Ultimate nebo sledujete oblíbené filmy na křišťálově čistém FHD+ OLED displeji. Mobilní platforma Qualcomm® Snapdragon™ 690 5G si snadno poradí s aplikacemi, filmy, hrami a dalším. Přináší vysoký výkon a energetickou účinnost pro vynikající konektivitu. Díky inteligentnímu připojení Smart connectivity využívá Xperia 10 III technologii hlubokého učení Xperia, která používá knihovny neuronových sítí společnosti Sony a analyzuje signály Wi-Fi. Dokáže díky tomu předpovědět blížící se problémy s připojením.

Xperia 10 III před připojením posoudí kvalitu dostupné Wi-Fi, takže se nebude připojovat k Wi-Fi, která nefunguje. Pokud předpovídá jakýkoliv kompromis v kvalitě připojení Wi-Fi, použije místo toho mobilní data.

Sony Xperia 10 III – střední třída s výhodami 5G a dobrými fotoaparáty i OLED displejem

Energie pro celý den, která vydrží

Díky své 4500mAh baterii s dlouhou životností má Xperia 10 III o 25% větší kapacitu než její předchůdce Xperia 10 II a umožňuje uživatelům využívat ty nejlepší funkce, které telefon nabízí. Díky adaptivnímu nabíjení nabízí Xperia uživatelům maximální spolehlivost výdrže baterie, a to i po třech letech používání. Adaptivní nabíjení Xperia funguje tak, že při nabíjení monitoruje baterii, aby nedošlo k jejímu přetěžování – udržuje baterii déle v dobrém stavu.

Sony Xperia 10 III – střední třída s výhodami 5G a dobrými fotoaparáty i OLED displejem

Navržena tak, aby byla robustní, navržená pro praktičnost

Přestože má Xperia 10 III velký 6" displej, měří telefon pouze 68 mm na šířku – ideálně padne do ruky. S hmotností pouhých 169 g je lehký a snadno se s ním manipuluje – ať už při fotografování nebo hraní her.

Xperia 10 III je voděodolná a splňuje normy IP65 / 68. Díky použití Corning® Gorilla® Glass 6[iii] je také neuvěřitelně odolná. Její robustní konstrukce zajistí, aby telefon odolal každodenním hrozbám poškození. Sklo Corning® Gorilla® Glass 6 je také odolnější proti poškrábání – takže Xperia 10 III je spolehlivým společníkem pro ty, kteří mají telefon neustále u sebe.

Sony Xperia 10 III – střední třída s výhodami 5G a dobrými fotoaparáty i OLED displejem

Radost pohledět

Xperia 10 III staví svým 6" OLED displejem s poměrem stran 21 : 9 a podporou HDR na světově proslulých odborných znalostech společnosti Sony v oblasti televizorů. Díky displeji TRILUMINOS™ pro mobilní technologie, který se nachází v televizorech BRAVIA®, a optimalizaci obrazu videa, poskytuje OLED displej neuvěřitelně bohaté, přirozené barvy a hlubší černou. Je také schopen zobrazovat obsah HDR, který má širší dynamický rozsah jasu než standardní formáty videa, což vylepšuje kontrast i barvy. Jasné části obrazu budou jasnější a paleta barev se rozšíří, čímž zobrazuje jasnější modré, zelené, červené a vše mezi tím.

Fotoaparát se třemi objektivy zdokonalený pro fotografování ve slabém osvětlení a pro zachycení pohybujících se objektů

Fotoaparát se třemi objektivy, který nabízí možnosti ultraširokého a širokého objektivu a teleobjektivu, umožňuje uživatelům pořizovat širokou škálu snímků – od rozsáhlých krajin až po expresivní portréty. Extrémně široký 16mm objektiv umožňuje fotografům pořizovat širokoúhlé snímky zachycující ohromující krajiny a scenérie v plném rozsahu. Všestranný 27mm objektiv je širokoúhlý objektiv, který je ideální pro nejrůznější situace při fotografování a podmínky se slabým osvětlením, zatímco 54mm teleobjektiv umožňuje uživatelům přiblížit se k fotografovaným objektům – což je ideální pro portréty.

Automatický režim modelu Xperia 10 III nyní nabízí funkci detekce zvířatiii, která dokáže identifikovat, zda je subjekt pes, nebo kočka. Poté odpovídajícím způsobem upraví rychlost závěrky a citlivost ISO a pořídí fotografie s menším rozmazáním.

Vylepšený objektiv F1.8 a vylepšený algoritmus zpracování obrazu umožňují uživatelům pořizovat fotografie při slabém osvětlení s menším šumem, a to jak v nočním režimu, tak v automatickém režimu. Při fotografování za jasného slunečního svitu nebo v protisvětle pomáhá funkce Auto HDR zabránit podexponování tmavých oblastí snímku nebo přeexponování v jasných částech, čímž zajišťuje lepší viditelnost tváří a výrazů.

Při fotografování v režimu Burst snímá Xperia 10 III rychlostí 10 sn./s. Tím zajistí, abyste nikdy nezmeškali objekty v pohybu. Navíc funguje automatická expozice u každého snímku.

Xperia 10 III dále nabízí nahrávání videa v rozlišení 4K, což uživatelům umožňuje natáčet videa se čtyřnásobným rozlišením oproti Full HD. Technologie SteadyShot™ zajišťuje plynulá videa bez roztřesení i při nahrávání v pohybu.

Výjimečná kvalita zvuku, bezdrátově nebo pomocí kabelu

Xperia 10 III nabízí výjimečný zvuk, ať už si užíváte poslechu s bezdrátovým zvukem v kvalitě High-Resolution Audio nebo pomocí 3,5mm zvukového konektoru pro připojení ke kabelovým sluchátkům. Spolu s nativním přehráváním zvuku v kvalitě High-Resolution Audio je Xperia 10 III také vybavena technologií DSEE Ultimate[iv], která využívá AI k vylepšení skladeb na úroveň blízkou kvalitě zvuku v High-Resolution Audio automatickým zlepšováním zvukové frekvence a bitové rychlosti v reálném čase.

Určeno pro multi-tasking

U modelu Xperia 10 III bylo jedinečné uživatelské rozhraní Sony s více okny na širokoúhlém displeji s poměrem stran 21 : 9 vylepšeno o novou funkci Pop-up window. Ta je dokonalým pomocníkem pro multi-tasking a umožňuje uživatelům překrývat jedno okno druhým. Mohou tedy rychle zvládnout úkol, jako je odpověď na zprávu, a pak se vrátit zpět ke hře, kterou hrají, nebo na webovou stránku, kterou procházejí.

Snadný přenos obsahu ze starého telefonu

Aplikace Xperia Transfer 2 umožňuje uživatelům přenést obsah, na kterém jim záleží, ze starších smartphonů Android nebo iOS do nového modelu Xperia 10 III. Od fotografií, videí a hudby až po kontakty, kalendář, historii hovorů a zprávy (SMS / MMS) – vše lze rychle, bezpečně a snadno přenést.

Příslušenství

K modelu Xperia 10 III je k dispozici nový vylepšený antibakteriální kryt. Byl navržen tak, aby byl odolný. Kryt je vybaven vestavěným stojánkem, který umožňuje vodorovné umístění a poskytuje pohodlný zážitek ze sledování. Je potažen antibakteriálním materiálem, který poskytuje až 99,9%[v] ochranu – brání množení bakterií a udržuje čistotu krytu.

 

Dostupnost

Xperia 10 III bude dostupná v průběhu léta 2021.[vi]



[i] Výsledek testován společností Sony Corporation – v závislosti na použitém profilu při použití stejného typu baterie a nabíjení USB. Životnost baterie se liší podle situace použití.

[ii] Automatický režim detekce zvířat funguje pouze u psů nebo koček, ostatní zvířata nejsou rozeznávána. Přesnost funkce se může lišit podle charakteristik plemene.

[iii] Toto zařízení je voděodolné a chráněné proti prachu. Všechny porty a připojené kryty by měly být pevně uzavřeny. Nedávejte zařízení úplně pod vodu a nevystavujte jej mořské vodě, slané vodě, chlorované vodě nebo tekutinám, jako jsou nápoje. Zneužití a nesprávné použití zařízení vede k neplatnosti záruky. Zařízení bylo testováno podle normy IP65 / 68. Zařízení Sony, jejichž vodotěsnost je testována, jsou umístěna jemně do nádoby naplněné vodou z vodovodu a spuštěna do hloubky 1,5 metru. Po 30 minutách je zařízení jemně vyjmuto a je prověřena jeho funkčnost. Všimněte si, že tento model má port USB bez krytu pro připojení a nabíjení. USB port musí být před nabíjením zcela suchý.

[iv] Účinné při zapnutí nastavení DSEE Ultimate. Pro zvuk odpovídající kvalitou vysokému rozlišení je nutné použít sluchátka kompatibilní s vysokým rozlišením (prodávají se samostatně).

[v] Účinek se může lišit v důsledku dlouhodobého užívání.

[vi] Specifikace, načasování uvedení, cena, barevné varianty atd. se v jednotlivých zemích/ regionech mohou lišit.

Už máte dubnové FOTOVIDEO?

Vzniklo vydání, které opět myslí na všechny své čtenáře a příznivce, a přitom je opět tak trochu mimořádné. Narodilo se totiž v době focení a natáčení nepříznivé, s upřímnou nadějí, že si už ten duben venku i v interiérech užijeme? Je to tak? Splnila se naše redakční očekávání a vaše upřímné přání? To jsme v době jeho přípravy nemohli vědět.

Spousta videa v časopise FotoVideo

Velké téma, které hýbe naším virtuálním a digitálním světem. Zájem o video roste přímo exponenciálně a my to jasně vidíme na množství stažených QR kódů, které přidáváme do jednotlivých článků. Opravdu vás nesledujeme, ale autoři a zpovídaní fotografové sami píší, že na svých webových či YouTube stránkách zaznamenali výrazný nárůst většinou hned po zveřejnění v našem časopise. Také máte ve svém chytrém telefonu nahranou čtečku QR kódů? Je to snadné, těch aplikací je několik a nezaberou v telefonu téměř žádné místo. Jen si jí kliknutím otevřete a rámeček lehce přiblížíte ke QR kódu v časopise a video či webové stránky se vám hlásí a automaticky běží. Žádné další složité operace a vy máte dvojí zážitek – z četby i doplňujícího videa. Foto a video prostě patří k sobě!

A velké fotografické lahůdky

Vyberte si z naší široké nabídky, která vznikla opět a jenom na základě vašich potřeb. Jak už jsme se zmínili, pracujeme v týmu a díky tomu dokážeme reagovat na velké množství naprosto aktuálních podnětů. Na tomto vydání se podílela opět řada významných osobností, kterým jsme za skvělou spolupráci velmi. Nebudeme tentokrát vyjmenovávat tu řadu skvělých jmen, seznámíte se s nimi postupně při listování dubnovým FotoVideem, které vám nabízí vše, co máte rádi (snad?) a hlavně přeje pohodu (a to nejen s ním), zdraví a snad už konečně i to kvalitní, upřímné a Dobré světlo!

Vyberte si z dubnového FotoVideo třeba následující:

OSOBNOST: JAROSLAV KUČERA

Dívky a paní z nedávné historie? Určitě vás budou zajímat!

OSOBNOST: JAROSLAV KUČERA

RECENZE: ČESKÁ FOTOGRAFIE V DATECH 1839-2019

Vladimír Birgus a Pavel Scheufler uvádějí novou knihu, která patří do vaší knihovny.

RECENZE: ČESKÁ FOTOGRAFIE V DATECH 1839-2019

OSOBNOST: GARIK AVANESIAN

Velké lidské příběhy v dosud nezveřejněných fotografiích velkého fotografa.

OSOBNOST: GARIK AVANESIAN

PRAXE: ZVĚTŠENÁ VIDEOPORADNA

Jakou techniku zvolit pro natáčení videa? Poradí vám dva odborníci.

PRAXE: ZVĚTŠENÁ VIDEOPORADNA

TECHNIKA: TISKNEME SI FOTOGRAFIE SAMI

Velký průvodce výběrem tiskárny a fotopapíru – 1. díl

TECHNIKA: TISKNEME SI FOTOGRAFIE SAMI

FOTOGRAF ROKU: VYHODNOCENÉ TÉMA „DOMÁCÍ KVĚTINY“

Výsledky možná překvapí, ale jsou nádherné. Květiny se vám povedly!

FOTOGRAF ROKU: VYHODNOCENÉ TÉMA „DOMÁCÍ KVĚTINY“

… a samozřejmě další spoustu zajímavých článků!

POZOR! Už jste si objednali vaše FotoVideo až domů! Je to stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

Navíc k vaší objednávce máme pro vás další dárky ZDARMA. K celoročnímu předplatnému časopisu FotoVideo prostě dárky odjakživa patří. Udělejte si radost (a také vašim blízkým?) na dalších dvanáct měsíců! S naším předplatným opravdu ušetříte. Vybírejte dle chuti, ale rychle, dárků je dost, ale některé jen v omezeném množství! Předplaťte si nás natrvalo, nebo si vyzkoušejte, zda nás chcete odebírat po jednom či dvou či třech či šesti či dvanácti výtiscích. Jak se vám to bude líbit. Ale s delší dobou předplatného výrazně klesá jeho cena a dárek je ZDARME k novému, celoročnímu předplatnému.

Vybírejte si na našem webu:

http://www.ifotovideo.cz/rubriky/predplatne/

Mít doma kvalitně tištěný časopis FotoVideo každý měsíc o den dříve, než se objeví ve volném prodeji na stáncích a v prodejnách, a ještě k tomu levněji za cca 60 % jeho normální, prodejní ceny, to už se fakt vyplatí! Šetříte tak své peníze a ještě vyděláte.

Užijte si dubnové FotoVideo

 

 

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.