Sony uvádí smartphony Xperia 1V a Xperia 10 V

Publikováno: 26. května 2023 | autor Redakce
xperia-1-v-situation-2-1-1-scaled-landscape-2400x980.jpg

Společnost Sony představuje model Xperia 1 V, první vlajkovou loď mezi smartphony vybavenou nově vyvinutým složeným obrazovým snímačem CMOS s dvouvrstvou technologií Transistor Pixel. Xperia 1 V disponuje špičkovými technologiemi společnosti Sony, které splňují profesionální potřeby současných tvůrců a zároveň podpoří budoucí tvůrce, kteří chtějí natáčet a prezentovat svůj obsah s hrdostí.

„Potřeby našich zákazníků jsou vždy na prvním místě našeho vývoje produktů a možnosti pro fotografování a natáčení videí pomocí Xperie 1 V jsou neomezené.“ říká Gildas Pelliet, ředitel IP&S, Sony Europe, „Jako náš vlajkový smartphone nabízí lepší úroveň tvorby obsahu, zážitky ze sledování, herní výkon, výdrž baterie a zvukové možnosti.“

xperia-1-v-situation-3.jpg

Dokonalejší zachycení obsahu

Xperia 1 V posouvá laťku díky nově vyvinutému obrazovému snímači, který zobrazuje syté barvy a textury při snímání lidí, krajin nebo tmavých scén. Díky kombinaci výkonu při slabém osvětlení, který je přibližně dvojnásobný ve srovnání s předchozím modelem, a technologii vysokorychlostního procesu překrývání více snímků (high-speed multi frame overlay procession technology) fotoaparátu Xperia 1 V je možné pořizovat fotografie s minimem šumu a širším dynamickým rozsahem, který odpovídá full-framovému fotoaparátu. 24mm objektiv na zadní straně Xperia 1 V je vybaven dvouvrstvým skládaným obrazovým snímačem CMOS „Exmor T for mobile“ se skládáním tranzistorových pixelů, který je přibližně 1,7krát větší než předchozí obrazový snímač. Objektiv s optickým zoomem 85-125 mm (F2,3-F2,8) navíc umožňuje pořizovat jasné portréty s malým zkreslením.

xperia-1-v-situation-2-1-1-scaled-landscape-2400x980.jpg

Obrazový profil S-Cinetone, který je dobře známý filmovým tvůrcům, byl upraven pro mobilní telefon. To umožňuje při natáčení dokonale zachytit lidskou kůži. Díky tomu je možné věrně zaznamenat působivý filmový obraz bez nutnosti úprav barev. Kromě toho má nový snímač přibližně třikrát vyšší úroveň saturace informací ve srovnání s běžným snímačem a jedinečné zpracování kvality obrazu potlačuje šum, který se obvykle vyskytuje při snímání tmavých scén. Výsledkem jsou tak krásné snímky s jemnými barvami.

Smartphone Xperia 1 V disponuje mnoha funkcemi, včetně barevných předvoleb, jako je Creative Look, které se používají i u fotoaparátů řady Alpha, a vysoce výkonného automatického ostření Real Time AF. Přednastavena jsou různá barevná schémata, například barevné květiny a jasně modrá obloha nebo vytvoření jemného, transparentního povrchu.

Vysoce výkonná funkce Real Time AF a sledování očí v reálném čase (Real-time Eye AF) umožňuje telefonu Xperia fotografovat se zaměřením na oči osoby nebo na snímaný objekt. Díky technologii AI depth, která analyzuje informace o vzdálenosti, lze jasně zaostřit i na vzdálené objekty. Navíc je nově k dispozici vysokorychlostní sériové snímání až 30 snímků za sekundu se sledováním AF/AE, takže vám neunikne jediný důležitý okamžik.

Vylepšený zážitek z vlogování

Xperia 1 V vyhovuje potřebám všech tvůrců díky nastavení Product Showcase, které je oblíbenou funkcí řady vlogovacích fotoaparátů Sony a při natáčení přesouvá pozornost fotoaparátu na produkt místo na obličej recenzenta. Kromě toho je v blízkosti hlavního fotoaparátu umístěn nový mikrofon s prioritou hlasu.

Zaznamená zřetelně hlas tvůrce i v rušném venkovním prostředí, a tím zjednodušuje proces natáčení-distribuce videa. Při živém vysílání na YouTube™ prostřednictvím funkce nahrávání videa „Videography Pro“ lze v sekci komentářů současně zobrazit chat diváků, což umožňuje okamžitou interakci s diváky v reálném čase. Uživatelské rozhraní podporuje také vertikální natáčení, takže můžete natáčet obsah vertikálně, nebo horizontálně.

230511-sony-xperia-1-v-malaysia-14.jpg

Poutavé zážitky

Nejnovější vlajkový smartphone je vybaven 6,5palcovým displejem OLED s rozlišením 4K, obnovovací frekvencí 120Hz a minimalizovaným efektem rozmazání. Výkonný a tichý zesilovač reproduktorů zlepšuje šíření a hloubku zvuku a rozsah nízkých a vysokých frekvencí, čímž vytváří dynamičtější a čistší zvuk. Xperia 1 V nabízí autentický zážitek ze sledování filmů a hudby bez nutnosti použití dalšího reproduktoru.

Na zadní straně má funkční a na dotek příjemný design, který využívá speciálně vyvinuté texturované sklo. V kombinaci s jemnými drážkami na boku zajišťuje stabilní úchop a zabraňuje vyklouznutí, když smartphone držíte při fotografování nebo při sledování obsahu.

Dlouhá výdrž baterie a výkonný procesor

Díky výkonné baterii s kapacitou 5 000 mAh je i při použití displeje 4K k dispozici přibližně 20 hodin nepřetržitého přehrávání videa. Podporuje bezdrátové nabíjení, 30 minut rychlého nabíjení nabije baterii až na 50 % a navíc jedinečná technologie optimalizující nabíjení zajistí uživateli, že baterie si i po třech letech udrží nejméně 80 % své maximální kapacity.

Xperia 1 V dosahuje vysokého výkonu i odolnosti díky zlepšení spotřeby energie a odvodu tepla a můžete s ní dlouho natáčet, aniž by se nadměrně zahřívala. Díky mobilní platformě Snapdragon® 8 Gen2 byla energetická účinnost procesoru oproti předchozímu modelu zvýšena přibližně o 40 %. Spotřeba energie při provozu fotoaparátu se snížila přibližně o 20 % a objem fólie pro lepší odvádění tepla z hlavní jednotky byl zvětšen přibližně o 60 %.

Udržitelnost a přístupnost

Díky neustálému úsilí za lepší přístupností obsahuje Xperia 1 V ve Photo Pro funkci, která pomocí zvuků informuje uživatele o horizontálním nebo vertikálním měření obrazovky.

Skupina Sony Group si vytyčila environmentální plán „Road to Zero“, jehož cílem je nulová zátěž životního prostředí do roku 2050. Abychom toho dosáhli, přijímáme příslušná opatření a zároveň postupně stanovujeme střednědobé environmentální cíle. V rámci těchto střednědobých environmentálních cílů chceme do roku 2025 zcela vyloučit plastové obalové materiály pro nově navržené malé výrobky.

Bezplastový obal telefonu Xperia 1 V se skládá z jedinečného originálního kombinovaného materiálu společnosti Sony, který je vyroben z bambusu, vláken cukrové třtiny a recyklovaného papíru sesbíraného z tržního prostředí. Pracujeme také na snížení množství primárního plastu použitého uvnitř hlavní jednotky. Některé vnitřní i vnější prvky hlavní jednotky využívají SORPLAS™, nehořlavý recyklovaný plast vyvinutý společností Sony, který využívá až 99 % recyklovaných materiálů.

Stylový kryt se stojánkem pro Xperia 1 V

Exkluzivní kryt Xperia 1 V má na spodní straně úchop, který zlepšuje zážitek z fotografování.  Kromě běžného horizontálního stojánku nabízí i vertikální stojánek, takže jej můžete snadno používat nejen pro sledování videí, ale také pro živé přenosy a videochat. Zadní strana krytu má texturovaný design, který byl použit také na zadní stranu těla „Xperia 1 V“, takže původní design zařízení není narušen ani po nasazení krytu. K dispozici jsou tři barvy, které ladí s tělem.

Cena a dostupnost

Xperia 1 V bude k dispozici koncem června za přibližně 34 990 Kč. K dispozici bude v černé, platinově stříbrné a khaki zelené barvě.

Nonstop zábava, kamkoliv jdete; představujeme nový smartphone Xperia 10 V

Společnost Sony představila funkcemi nabitý smartphone střední třídy Xperia 10 V. Je kompaktní a lehký, přesto v sobě ukrývá nejlepší baterii ve své třídě s kapacitou 5 000 mAh, je nově vybaven předními stereo reproduktory, jasným OLED displejem a fotoaparátem s trojitým objektivem.

Kromě toho, že je vybaven velkokapacitní baterií schopnou nepřetržitě přehrávat video po dobu přibližně 34 hodin, má nejlehčí tělo na světě, zasazené do tenkého rámečku. Díky tomu lze smartphone snadno ovládat jednou rukou. Navíc má odolný displej Corning® Gorilla® Glass Victus®, který zajišťuje zvýšenou odolnost.

Pokud jde o výkon fotoaparátu, je vybaven novým obrazovým snímačem, který je přibližně 1,6krát větší než u předchozího modelu. To umožňuje fotografování s nízkou úrovní šumu i na tmavých místech.

gsmarena-005.jpg

Ideální pro zábavu na cestách

Ať už sledujete film nebo posloucháte hudbu, stereofonní reproduktory v přední části telefonu poskytují výkonný a vyvážený stereofonní zvuk.

Kromě toho je 6,1palcový displej OLED s rozlišením Full HD+ přibližně 1,5krát jasnější než displej předchozího modelu. To zlepšuje viditelnost ve venkovním prostředí. Displej TRILUMINOS® pro mobilní zařízení využívá dlouholeté zkušenosti společnosti Sony v oblasti televizorů a optimalizuje displej pro sledování filmů; reprodukuje vynikající, živý obraz.

Je vybaven 3,5mm audio konektorem a podporuje také technologii bezdrátového přenosu LDAC™, takže si můžete vychutnat kvalitní zvuk ve vysokém rozlišení s kabelovými i bezdrátovými sluchátky. Kromě toho technologie DSEE Ultimate™, která využívá vlastní technologii umělé inteligence společnosti Sony, reprodukuje zdrojový zvuk streamovací služby se špičkovou kvalitou audia odpovídající vysokému rozlišení.

Snadné pořizování krásných snímků

Zachyťte život naplno – s telefonem Xperia 10 V je to snadné. Fotoaparát využívá technologii detekce scény, podmínek a objektu k automatickému výběru ideálního nastavení pro nejlepší snímek, takže nemusíte ztrácet čas volbou nastavení.

Díky možnosti výběru ze tří objektivů hlavního fotoaparátu (ohniskové vzdálenosti 16 mm (F2,2), 26 mm (F1,8) a 54 mm (F2,2)) je možné pořídit celou řadu různých snímků. Širokoúhlý objektiv je navíc vybaven novým obrazovým snímačem, který je přibližně 1,6krát větší než u předchozího modelu, což umožňuje zachytit více světla a pořizovat jasnější snímky na hůře osvětlených místech s menším šumem. Optická stabilizace obrazu umožňuje pořizovat krásné snímky na tmavých místech, kde je fotografování obtížné, scén s velkými kontrasty a nočních scén.

Funkce závěrky předního fotoaparátu umožňuje snadné pořizování selfie bez nutnosti použití rukou, protože automaticky uvolní závěrku, když na zařízení namíříte dlaní.

Jedinečná hybridní stabilizace obrazu Sony (Optical SteadyShot™), která kombinuje optickou a elektronickou stabilizaci obrazu, umožňuje nahrávání videa s menším rozmazáním obrazu.

Lehký, odolný a krásný

Oficiálně nejlehčí 5G smartphone na světě s 5 000mAh baterií a hmotností 159 g a výdrží přehrávat video až 34 hodin.

Kromě odolnosti proti vlhkosti a prachu se stupněm krytí IP65/68 nabízí také displej krytý sklem Corning® Gorilla® Glass Victus®, které je vysoce odolné proti pádu i poškrábání.

Xperia 10 V přichází ve stejných barvách (levandulová, šalvějově zelená, bílá, černá) jako nejnovější skutečně bezdrátová sluchátka Sony WF-C700N (prodávají se samostatně). Na svých cestách si tak můžete užít barevně sladěný smartphone se sluchátky, a navíc se ponořit do hudby díky výkonnému potlačením okolního hluku těchto sluchátek.

Telefon podporuje e-SIM a kromě vestavěné paměti 6 GB (RAM) / 128 GB (ROM) je kompatibilní s microSDXC až do velikosti 1 TB, což vám umožní ukládat velké množství obsahu bez nutnosti drahých cloudových služeb.

Model Xperia 10 V usnadňuje používání díky funkci „Side sense“, která nabízí rychlé zkratky k aplikacím a funkci „21:9 Multi-Window Switch“, která rozděluje obrazovku na dvě části, takže můžete snadno procházet web a současně sledovat video na displeji s plným poměrem stran 21:9.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.