Sony rozšiřuje svoji řadu „plnoformátových bezzrcadlovek“ o novou a7III

Publikováno: 2. března 2018 | autor Redakce
Sonyy a7III

Sony rozšiřuje svoji řadu „plnoformátových bezzrcadlovek“ o novou a7III s novými zobrazovacími technologiemi, to vše v kompaktním balení.

  • Nově vyvinutý obrazový snímač pro full frame s 24,2MP Exmor R™ CMOS se zadním osvětlením
  • Široký rozsah citlivosti ISO 100 - 51200 (lze rozšířit na ISO 50 – 204800 pro statické snímky) a 15 krokový dynamický rozsah při nízké citlivosti
  • Systém AF disponuje 693 body fázové detekce AF, které pokrývají 93% plochy snímku, 425 body automatického ostření s detekcí kontrastu a spolehlivou funkcí Eye AF
  • Sériové snímání rychlostí až 10 fps buď s mechanickou závěrkou nebo v režimu tichého snímání a s plným sledováním AF/AE
  • Vestavěná optická stabilizace obrazu v 5 osách prodlužuje udržitelný čas závěrky o 5,0 kroků
  • Nahrávání videa ve vysokém rozlišení 4K s technologií „full pixel readout“
  • Zdokonalená ovladatelnost a funkčnost díky přidání joysticku pro volbu ostřících bodů, duálnímu slotu pro SD karty, rychlému USB (USB 3.1 Gen 1) USB terminál typu C™

Společnost Sony představila nový a ještě působivější přírůstek do své řady plnoformátových systémových fotoaparátů, α7 III (model ILCE-7M3).

V popředí zájmu stojí u nové α7 III její inovace v oblasti obrazových snímačů. Je totiž vybavena zcela novým obrazovým snímačem Exmor R CMOS se zadním osvětlením a s 24,2MP, který má zvýšenou citlivost, výjimečné rozlišení a dynamický rozsah o 15 krocích při nízké citlivosti. Sony vytvořilo tím, že kombinuje tento typ snímače s množstvím působivých vlastností, k nimž patří extrémní pokrytí AF dosahující 93%, rychlé snímání s rychlostí až 10 fps buď s mechanickou závěrkou, nebo při tichém snímání, různé možnosti 4K videa a další, nový nástroj, který dává všem typům tvůrců – od nadšenců po profesionály –možnost zachytit oproti minulosti obsah novým a odlišným způsobem.

Výborná kvalita plnoformátového obrazu

Nově vyvinutý obrazový snímač Exmor R CMOS s 24,2MP se zadním osvětlením je doplněn pomocným LSI čipem, který efektivně zdvojnásobuje rychlost čtení obrazového snímače, dále také přepracovaným procesorem BIONZ X™, který zvyšuje rychlost zpracování na přibližně 1,8 násobek v porovnání s α7 II.

Pokrok v rychlosti AF i ve výkonu

Nový plnoformátový model bezzrcadlového fotoaparátu α7 III představuje úroveň výkonu AF, který byl ve srovnání s modelem α7 II vylepšen, včetně nové možnosti ostření 4D FOCUS™. Nový fotoaparát disponuje 425 body AF kontrastního ostření, které spolupracují se systémem 693 bodů AF detekce fáze. Fotoaparát nabízí také funkci Eye AF, a to i v režimu AF-C, který je užitečný v situacích, kdy se fotografovaný objekt otáčí, při pohledu dolu, či při jiném zastínění výhledu.

Rychlost pro zachycení každého okamžiku

Nová α7 III je vybavena zdokonaleným systémem zpracování obrazu, který umožňuje pořizovat snímky v plném rozlišení rychlostí až 10 fps s průběžným, přesným sledováním AF/AE až pro 177 standardních snímků v JPEG, 89 komprimovaných snímků v RAW nebo 40 nekomprimovaných snímků v RAW.

4K video

Nová α7 III nabízí nahrávání videa ve 4K (3840x2160 pixelů) v celé šíři plnoformátového obrazového snímače. V režimu nahrávání videa využívá fotoaparát technologii „full pixel readout“

U modelu α7 III je k dispozici také obrazový profil HLG (Hybrid Log-Gamma), který podporuje Instant HDR workflow a umožňuje přehrávání nádherných realistických záběrů v 4K HDR na televizorech kompatibilních s HDR (HLG).

Konstrukce, design a možnost osobního nastavení

Plnoformátový fotoaparát od Sony disponuje množstvím vylepšených vlastností, které byly poprvé použity u modelu α9 a poté znovu u α7R III.

Nový model α7 III se do Evropy začne dodávat v březnu 2018 a jeho přibližná cena bude €2300 (pouze tělo) nebo €2500 v sadě s objektivem SEL2870.

Nový obsah bude zveřejněn přímo na Sony Photo Gallery a Sony Camera Channel na YouTube.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.