Sony představuje nový FE 24-70 mm F2.8 GM II – inovovaný základní zoom

Publikováno: 6. května 2022 | autor Redakce
4.-thumbnail-situation-ilce-fx3-1-dsc08193-mid.png

Společnost Sony dnes představila 67. objektiv náležející do portfolia objektivů typu E-mount určených pro bezzrcadlovky – očekávaný FE 24-70 mm F2.8 GM II (model SEL2470GM2).

Společnost Sony vyvinula nejlehčí standardní zoomový objektiv se světelností F2,8 na světě s využitím své špičkové technologie, která přináší ohromující rozlišení a krásný bokeh, jenž je pro řadu „G Master“ společnosti Sony charakteristický. Objektiv FE 24-70 mm F2.8 GM II je jedním z nejuniverzálnějších objektivů této řady a byl vytvořen pro fotografy, kameramany a hybridní tvůrce.

2.-ilce-7rm4-right-large.jpg

„Od doby, kdy společnost Sony uvedla na trh první model objektivu 24-70 mm F2,8 G Master, uplynulo šest let a za tu dobu se potřeby našich zákazníků proměnily,“ uvedl Yann Salmon Legagneur, Product Marketing Director divize Imaging Solutions společnosti Sony.

Několik pevných skel v jednom

Objektiv FE 24-70 mm F2.8 GM II se skvěle hodí pro kompaktní, a přitom všestrannou výbavu a umožňuje uživatelům pořizovat mimořádně ostré a detailní záběry, a to fotografie i video. Nový objektiv se vyznačuje vysokým rozlišením po celém snímku – i při plně otevřené cloně. Zcela přepracovaná optická konstrukce obsahuje pět asférických členů, včetně dvou vysoce přesných členů XA (extrémní asférické členy).

Objektiv FE 24-70 mm F2.8 GM II obsahuje také dva prvky ED (s velmi nízkým rozptylem) a dva skleněné prvky Super ED. V kombinaci s novým mechanismem floating ostření potlačuje objektiv účinně chromatickou aberaci, astigmatismus, zkreslení a koma, takže je dosaženo vynikajícího rozlišení v celé ploše snímku při všech ohniskových vzdálenostech zoomu a clony.

1.-a-large.jpg

I při fotografování v náročných světelných podmínkách dosahuje objektiv FE 24-70 mm F2.8 GM II vynikající kvality obrazu díky účinnému potlačení odlesků a duchů. Za tyto vlastnosti vděčí originální povrchové úpravě Nano AR Coating II od společnosti Sony, která vytváří na povrchu objektivu rovnoměrnou antireflexní vrstvu.

Díky pokročilé optické konstrukci a nově vyvinuté 11lamelové clonové jednotce vytváří objektiv FE 24-70 mm F2.8 GM II úžasný bokeh s krásným a téměř dokonale kruhovým rozostřením v celém rozsahu zoomu. Tento objektiv 24-70 mm v novém provedení poskytuje vynikající výkon při fotografování zblízka s minimální zaostřovací vzdáleností 0,21 m při 24 mm a 0,30 m při 70 mm a s maximálním zvětšením 0,32x.

3.-dennis-schmelz-vx8027.jpg

Rychlé a přesné ostření

Objektiv FE 24-70 mm F2.8 GM II spolehlivě ostří díky čtyřem originálním lineárním motorům XD (extreme dynamic) společnosti Sony, plovoucímu zaostřovacímu mechanismu a pokročilému systému ovládání objektivu, a to i při fotografování rychle se pohybujících objektů. Objektiv navíc podporuje sériové snímání až 30 snímků za sekundu pro fotografie a záznam videa v rozlišení 4K 120p s automatickým ostřením.

4.-thumbnail-situation-ilce-fx3-1-dsc08193-mid.png

Fotoaparát FE 24-70 mm F2.8 GM II umožňuje plný AF tracking i při fotografování se zavřenou clonou, takže je možné použít větší hloubku ostrosti a zajistit, aby pohybující se objekty zůstaly ostré i při kontinuálním snímání. Výkon AF trackingu objektivu při zoomování je přibližně dvakrát lepší než u předchozího modelu

Odolné provedení

 

Inovovaná konstrukce odolná proti prachu a vlhkosti zajišťuje větší spolehlivost při venkovním použití v náročných podmínkách. Tlačítka a spínače jsou opatřeny gumovými těsněními a gumový kroužek utěsňuje objímku objektivu. Přední prvek objektivu je navíc opatřen fluorovou vrstvou, která odpuzuje vodu, olej a další nečistoty a zároveň usnadňuje odstraňování nečistot nebo otisků prstů, které ulpí na povrchu objektivu.

7.-mathias-kniepeiss-vx8027-2.jpg

Cena a dostupnost

Nový objektiv FE 24-70 mm F2.8 GM II bude v prodeji od konce května za doporučenou cenu 61 990 Kč u řady autorizovaných prodejců společnosti Sony.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.