Sony představuje dlouho očekávaný objektiv 400mm F2.8 G Master™

Publikováno: 29. června 2018 | autor Redakce
sel400f28gm-a-large-large.jpg

Nový superteleobjektiv s pevným ohniskem a velkou clonou patří mezi nejlehčí objektivy své třídě na světě, přináší výkon AF, inovativní optickou konstrukci a výbornou kvalitu obraz.

Nový objektiv FE 400mm F2.8 GM OSS od Sony je prvním superteleobjektivem s velkou clonou, který rozšíří řadu objektivů typu E-mount. Tento nový objektiv přináší výbornou kvalitu obrazu, výjimečnou rychlost a přesnost ostření. Může se také pochlubit nejnižší hmotností ve své třídě[1] a vyváženou konstrukcí. Je ideální volbou pro profesionální fotografy divokých zvířat, přírody i sportu a je výborným doplňkem široké řady těl fotoaparátů s bajonetem typu E-mount, mezi které patří α9, α7R III a další.

Nejlehčí 400mm objektiv s pevným ohniskem a F2.8 je ideálně vyvážený pro fotografování z monopodu nebo z ruky

Objektiv FE 400mm F2.8 GM OSS váží pouhých 2897 g, je velmi snadno přenosný a při focení z ruky se ovládá lépe než kterýkoli objektiv této třídy.

Rychlý a přesný autofokus

Objektiv FE 400mm F2.8 GM OSS byl osazen dvěma vysokorychlostními lineárními motory XD (extreme dynamic), které pohybují ostřící skupinou objektivu a dosahují až pětinásobného zlepšení. Tyto motory podporují algoritmy pohybu, které minimalizují zpoždění a nestabilitu a kontrolují hladinu hluku. To umožňuje objektivu snadno zachytit dynamicky a rychle se pohybující sportovce nebo divoká zvířata.

Kvalita obrazu a bokeh objektivů G Master

Nový superteleobjektiv s velkou clonou a pevným ohniskem je členem rodiny prémiových objektivů řady G Master, nabízí vysokou úroveň kvality obrazu a detailů. Kromě působivého rozlišení nabízí objektiv také kruhovou clonu s 11 lamelami, která umožňuje docílit přirozeného rozostření pozadí neboli „bokehu“.

Objektiv FE 400mm F2.8 GM OSS je kompatibilní s telekonvertory 1,4x a 2,0x pro systém E-mount.

Odolnost, spolehlivost a ovladatelnost

Aby FE 400mm F2.8 GM OSS, odolávala drsným podmínkám při sportovních akcích či při fotografování divoké přírody, používá se při její výrobě odolná hořčíková slitina a odolná lehká clona z uhlíkových vláken.

FE 400mm F2.8 GM OSS má slot pro zasouvací (drop-in) filtr, do kterého se hodí ND filtr a další typy filtrů o průměru ø 40,5 mm, stejně jako doplňkový zasouvací (drop-in) cirkulární polarizační filtr VF-DCPL1.

Aktualizace systémového softwaru α9 podporující FE 400mm F2.8 GM OSS

Nejnovější aktualizace systémového softwaru (verze 3.00) pro α9 (ILCE-9) přináší podporu nového objektivu FE 400mm F2.8 GM OSS (SEL400F28GM), optimalizuje výkon stabilizace obrazu a umožňuje sériové snímání se sledováním s automatickým ostřením (auto focus tracking), i když je clonové číslo vyšší než  F11.

Video představující vlastnosti výrobku a recenze od Nicka Didlicka a Boba Martina najdete na kanálu Sony Camera Channel na YouTube přímo zde.

Nové ukázkové snímky byly přidány do globální Sony Photo Gallery.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.