Sony představilo modely televizorů BRAVIA XR pro rok 2023

Publikováno: 20. března 2023 | autor Redakce
bravia-xr-assy-red-wo-xrlogo.jpg

Společnost Sony představila řadu televizorů BRAVIA XR pro rok 2023 s kognitivním procesorem XR pro dokonalý zážitek z domácí zábavy. Řada BRAVIA XR nabízí čtyři nové modely: X95L Mini LED, X90L Full Array LED, A95L QD-OLED a A80L OLED.

Všechny modely jsou vybaveny funkcemi, které zákazníkům poskytnou pohlcující zážitek při sledování filmů, obsahu na streamovacích aplikacích, hraní her a dalších aktivitách.

Televizory BRAVIA XR pro rok 2023 jsou vybaveny inovovaným kognitivním procesorem XR se zcela novou technologií XR Clear Image, která zlepšuje redukci šumu a čistotu obrazu při pohybu, omezuje rozmazání a vylepšuje scény plné akce. Kognitivní procesor XR umožňuje lepší ovládání podsvícení pro zvýšení počtu zón lokálního ztmavení, zesílení jasu a omezení tzv. „blooming“ efektu.

Každý model navíc nabízí funkci Acoustic Center Sync, která ve spojení se soundbary Sony zajišťuje bohatší basy a širší zvukové pole pro dokonalý a pohlcující zážitek v pohodlí domova. Pro zákazníky, kteří hledají ještě podmanivější zvukový zážitek, nabízí každý model v kombinaci se soundbary Sony také funkci 360 Spatial Sound Mapping, která generuje virtuální reproduktory a optimalizuje zvukové pole.

65-a95l-blk-dark-sil-edge2edge-camera-zoom-up.jpg

Novinkou letošního roku je model X95L s funkcí Acoustic Multi-Audio+, která sladí zvuk s děním na obrazovce. Modely A95L a A80L jsou vybaveny funkcí Acoustic Surface Audio+ se zesilovači, které vytvářejí pomocí vibrací zvuk vystupující z celé plochy obrazovky a dokonale tak odpovídá tomu, co se na obrazovce odehrává.

Televizory BRAVIA XR 2023 také umožňují hráčům posunout hraní na konzoli PlayStation 5 na vyšší úroveň díky exkluzivním funkcím, jako je Auto HDR Tone Mapping a režim Auto Genre Picture Mode, které optimalizují kvalitu obrazu při hraní a streamování. Mezi další funkce patří přehledná herní nabídka, kde si hráči mohou v rychlém přístupu přizpůsobit nastavení svých preferencí, například zapnout nebo vypnout VRR nebo redukci pohybové neostrosti.

Herní menu také umožňuje uživatelům zvýšit jas v tmavých oblastech, aby snadno spatřili objekty a protivníky pomocí funkce Black Equalizer, a mohou snadno mířit na své protivníky pomocí šesti typů zaměřovacích křížů. Novinkou letošního roku je možnost přizpůsobit si velikost obrazovky pomocí funkce Screen Size a soustředit se na hraní v menší zorném poli. Model A95L je také vybaven funkcí Multi-View, v níž mohou uživatelé sledovat vedle sebe průchody a herní průvodce a současně hrát své oblíbené tituly.

BRAVIA XR X95L 4K HDR Mini LED TV (85”, 75”, 65”):

Inteligentní a výkonné zpracování: Kognitivní procesor XR rozumí, jak vidíme skutečný svět, a reprodukuje obraz s širokým dynamickým kontrastem, detailní černou, vysokým maximálním jasem a přirozenými barvami.

Jedinečné nastavení podsvícení: Technologie XR Backlight Master Drive jemně vyladí obraz a docílí hluboké černé a přirozených barev, které oživí filmy i hry.

insitu-x95l-75-large.jpg

Kontrast a barvy Mini LED diod: Sledujte dokonalý kontrast tisíců diod Mini LED a miliardy přesných barev řízených precizními technologiemi XR Backlight Master Drive a XR Triluminos Pro.

BRAVIA XR X90L 4K HDR Full Array LED TV (98”, 85”, 75”, 65”, 55”):

Inteligentní a výkonné zpracování: Kognitivní procesor XR kopíruje to, jak vidíme skutečný svět, a reprodukuje obraz s širokým dynamickým kontrastem, detailní černou, vysokým maximálním jasem a přirozenými barvami.

insitu-human-x90l-75-large1.jpg

Kontrast a barvy Full Array LED: Jas na úrovni 130 % ve srovnání s modelem z předchozího roku (X90K), přesně řízené podsvícení, vylepšený kontrast a miliardy přesných barev, řízené technologiemi XR Contrast Booster a XR Triluminos Pro.

BRAVIA XR A95L 4K HDR QD-OLED TV (77”, 65”, 55”):

Inteligentní a výkonné zpracování: Kognitivní procesor XR kopíruje to, jak vidíme skutečný svět, a reprodukuje obraz s širokým dynamickým kontrastem, detailní černou, vysokým maximálním jasem a přirozenými barvami.

Displej QD-OLED: Displej QD-OLED, vylepšený technologií XR Triluminos Max, přináší přibližně o 200 % jasnější barvy než předchozí model (A95K).

insitu-human-a95l-77-large.jpg

Přesný kontrast: Individuálně osvětlené pixely vytvářejí čistou černou, takže filmy, pořady a hry ožívají na obrazovce s mimořádnými detaily a hloubkou.

Funkce BRAVIA XR A80L 4K HDR OLED TV (83”, 77”, 65”, 55”):

Inteligentní a výkonné zpracování: Kognitivní procesor XR kopíruje to, jak vidíme skutečný svět, a reprodukuje obraz s širokým dynamickým kontrastem, detailní černou, vysokým maximálním jasem a přirozenými barvami.

Acoustic Surface Audio+™: S technologií Acoustic Surface Audio+ a podporou Dolby Atmos uslyšíte skutečně pohlcující zvuk díky zesilovačům, které vibrují a vytvářejí zvuk po celé ploše obrazovky, který dokonale odpovídá dění ve filmu.

insitu-a80l-65-large.jpg

Kontrast a barvy OLED: Technologie XR OLED Contrast Pro a XR Triluminos Pro vám umožní pocítit krásu OLED s jasem odpovídajícím přibližně 110 % jasu loňského modelu (A80K), pohlcující hloubkou a realistickým podáním, čistou černou, tmavými plochami plnými detailů a miliardami přesných barev.

Funkce BRAVIA X85L 4K HDR Full Array LED TV (75”, 65”, 55”):

4K HDR Processor X1™ reprodukuje větší hloubku, jemnější textury a přirozené barvy prostřednictvím technologie Object-based HDR remaster.

Kontrastní a barevné LED diody Full Array: Full Array LED displej vdechne každé scéně jas a kontrast, takže vše působí velmi reálně. I když sledujete zápas za denního světla, užijete si stejně úžasnou kvalitu obrazu.

insitu-x85l-65-black-large.jpg

Funkce BRAVIA X80L 4K HDR LED TV (85”, 75”, 65”, 55”, 50”, 43”):

4K HDR Processor X1™ reprodukuje větší hloubku, detailnější textury a přirozené barvy prostřednictvím technologie Object-based HDR remaster.

Google TV: Více než 700 000 filmů a televizních epizod na jednom místě. Google TV přináší oblíbený obsah z různých aplikací a předplacených služeb a organizuje ho. Vyhledávání je snadné – stačí se zeptat Googlu. Zkuste říct: „Hej, Google, najdi akční filmy“ a vyhledávat tak ve všech aplikacích.

insitu-x80l-65-large.jpg

Funkce BRAVIA X75WL 4K HDR LED TV (75”, 65”, 55”, 50”, 43”):

Za jasným a barevným obrazem stojí procesor 4K X1™, který v reálném čase analyzuje obsah a vylepšuje vše, co sledujete.

insitu-x75wl-65-large.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.