Sony představilo modelovou řadu televizorů BRAVIA XR pro rok 2022 s novým podsvícením XR Backlight Master Drive a XR Triluminos Max

Publikováno: 11. ledna 2022 | autor Redakce
SONY_Bravia_XR

Sony Europe uvedlo novou řadu televizorů BRAVIA XR, která zahrnuje modely MASTER Series Z9K 8K a X95K 4K Mini LED, MASTER Series A95K, MASTER Series A90K a A80K 4K OLED a X90K 4K LED.

Jedinečná jednotka XR Backlight Master Drive, využívající výkon procesoru Cognitive Processor XR™, přesně ovládá podsvícení Mini LED nejnovější generace modelů řady Z9K a X95K a zajišťuje výjimečný jas. Vychutnáte si nebývalý dynamický rozsah s neuvěřitelně jasnými světlými částmi a hlubokými odstíny černé, stejně jako nádherně přirozené střední tóny téměř bez odlesků nebo světelných závojů kolem světlých míst.

SONY–TV–01

Kognitivní procesor XR™ je také srdcem nového OLED panelu modelu A95K s technologií XR Triluminos Max, která poskytuje nejširší paletu barev a reprodukuje přirozeně krásné odstíny a tóny. Díky milionům jednotlivých, samostatně svítících pixelů poskytuje A95K více barev než kdykoli předtím a přináší tak zcela nový zážitek ze sledování.

Tyto nové inovace nám pomáhají přinášet nejlepší a nejúchvatnější zážitky ze sledování, které věrně reprodukují skutečný záměr tvůrce. Při sledování filmů si diváci mohou vychutnat náš vylepšený systém Acoustic Surface Audio+™ u modelů OLED a Acoustic Multi-Audio™ u modelů LED, který přesně sladí polohu zvuku s děním na obrazovce a zajistí skutečně pohlcující audiovizuální zážitek. Tato řada nabídne také nové funkce, které individualizují a zdokonalují domácí zábavu.

SONY–TV–02

Ve spolupráci se společností Netflix je uveden režim Netflix Adaptive Calibrated Mode , který automaticky upravuje zpracování obrazu v závislosti na okolních světelných podmínkách. Oblíbené pořady a filmy díky tomu vypadají přesně podle původního záměru jejich tvůrců, a to za jakýchkoli podmínek. Nový režim Sony BRAVIA CORE Calibrated Mode navíc automaticky upraví kvalitu obrazu na obrazovce tak, aby lépe odpovídala původní vizi tvůrce videa . Všechny televizory BRAVIA XR modelové řady 2022 nesou označení ‚Perfect for PlayStation®5‘ , které signalizuje, že disponují také dvěma exkluzivními funkcemi pro PS5® – Auto HDR Tone Mapping  a Auto Genre Picture Mode.

Společnost Sony letos také představuje nově vyvinutou originální kameru BRAVIA CAM , které rozpozná, kde uživatelé sedí, a podle toho optimalizuje obraz i zvuk. Umožňuje ovládání gesty, videochat a nabídne mnoho dalších nových zábavných zážitků, které čekají na to, až je objevíte.

SONY–TV–03

S rostoucí poptávkou po ještě větších televizních obrazovkách se pojí také riziko větší spotřeby energie. Společnost Sony se však zavázala, že bude usilovat o udržitelnost, a to od fáze vývoje až po zážitek ze sledování. Cílem globálního ekologického plánu společnosti Sony nazvaného „Road to Zero“ je dosáhnout udržitelné společnosti tím, že do roku 2050 dosáhne nulové ekologické stopy v celém životním cyklu svých výrobků a obchodních aktivit.

S ohledem na tyto cíle využívají naše televizory pro rok 2022 vysoký obsah recyklovaných plastů s technologií SORPLAS™ vyvinutou společností Sony. Použitím materiálu SORPLAS™  jsme zvýšili využití recyklovaného materiálu, aniž bychom slevili z kvality designu či odolnosti, a snížili jsme celkovou spotřebu primárního plastu až o 60 % . Toto množství odpovídá přibližně 140 000 000 kompaktních disků. Navíc dokáže systém BRAVIA CAM společnosti Sony rozpoznat, že diváci již televizor nesledují, a ztlumí displej, aby šetřil energii.

SONY–TV–05

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.