Sony představila kompaktní fotoaparát RX0 s novými rozšířenými funkcemi snímání z více stran

Publikováno: 10. ledna 2018 | autor Redakce
Sony RX0

Nová řešení pro více fotoaparátů, v klasickém i bezdrátovém provedení, umožňují větší flexibilitu a podporují tvořivost.

Společnost Sony, jednička v oblasti digitálního zpracování obrazu a světový výrobce fotoaparátů, představila svůj všestranný model RX0 s novými, klasickými i bezdrátovými řešeními pro více fotoaparátů. Výsledkem je větší flexibilita, kreativita a využitelnost pro současné tvůrce.

Model RX0, představený na veletrhu IFA 2017, přináší pokročilé funkce kvality obrazu proslulé řady fotoaparátů Sony RX v robustním, vodotěsném a velmi kompaktním těle s rozměry 59 mm x 40,5 mm x 29,8 mm (Š x V x H) a s hmotností pouhých 110 g. Ať už jej použijete samostatně, nebo v kombinaci s dalšími fotoaparáty RX0 pro snímání z různých směrů a úhlů, díky své miniaturní velikosti a všestrannému využití je tento nový fotoaparát výkonným nástrojem. Přístroj se vyznačuje plně symetrickou polohou objektivu a funkcí stranového převrácení obrazu (image flip). Získáte tak větší flexibilitu při montáži ve stísněných prostorách a navíc dále rozšíříte svůj tvůrčí potenciál.

Kompaktní fotoaparát RX0 nabízí dva typy řešení pro snímání více fotoaparáty a pro jejich ovládání: řešení s komunikací po drátě pro dokonale přesné ovládání a synchronizaci fotoaparátů a bezdrátové řešení pro větší pohodlí a flexibilitu.

Nové snímání z více stran a ovladač fotoaparátu pro RX0

Společnost Sony představila nový přídavný ovladač fotoaparátu (model CCB-WD1), který lze připojit k fotoaparátu RX0 a umožňuje ovládání pomocí internetového prohlížeče na počítači prostřednictvím pevného připojení přes protokol IP. Díky převedení ovládacího signálu do formátu IP lze spolehlivě ovládat nastavení fotoaparátu z jakéhokoli umístění pomocí jednoho připojeného počítače. Pevné připojení ovladače fotoaparátu také umožňuje bezproblémové ovládání a synchronizaci více párů fotoaparátů RX0 a jejich ovladačů. Lze připojit až 100 jednotek, tvůrci tak mohou vytvářet špičkové filmové efekty, včetně efektu „bullet-time“ či virtuální reality, a fotografovat klíčové momenty z jedinečných úhlů.

Používáte-li více dvojic fotoaparátů RX0 a ovladačů fotoaparátu, můžete u všech připojených přístrojů současně spustit nastavení a pouštět a zastavovat záznam. K dispozici je navíc funkce synchronizace videa, která dovoluje nastavit časování snímků, a umožňuje tak snadnou synchronizaci mezi všemi připojenými fotoaparáty. Výsledkem je redukce časových prodlev mezi jednotlivými fotoaparáty a jednodušší spojování více snímků dohromady při vytváření speciálních efektů.

Soubory lze také přenášet přímo do připojeného počítače, zároveň je můžete libovolně pojmenovat či přejmenovat a zabránit tak jejich záměně při práci s více fotoaparáty. Celkem lze vzájemně propojit až 100vii různých fotoaparátů RX0 a ovladačů fotoaparátů CCB-WD1 a získat tak videopřenos z více přístrojů s živým náhledem.

Uživatel si navíc pomocí ovládacího panelu fotoaparátu může snadno upravit uživatelská nastavení a režimy fotografování pro všechny připojené fotoaparáty.

Vylepšené snímání z více stran s bezdrátovým přenosem a novou aplikací PlayMemories™ Mobile

Aplikace PlayMemories Mobile od Sony ve své nejnovější verzi 6.2 rozšiřuje možnosti ovládání více fotoaparátů v kombinaci s modelem RX0iv. Nová verze mobilní aplikace umožní uživatelům propojit smartphone nebo tablet prostřednictvím přístupového bodu s až 50 fotoaparáty RX0 a všechny je ovládat současně. Kromě již existující možnosti měnit hlavní nastavení fotoaparátů je nově možné všechny přístroje současně zapínat a vypínat. Uživatelé také mohou přiřadit jednotlivé fotoaparáty ke zvláštním ‚skupinám‘ a prostřednictvím nich je ovládat či jimi pořizovat snímky.



Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.