Sony oznamuje novou aktualizaci firmwaru pro FX3 a FX30

Publikováno: 30. dubna 2023 | autor Redakce
fx3-compactness-r-mid.png

Nový firmware umožňuje kamerám natáčet v rozlišení DCI 4K při 24 snímcích za sekundu, přidává podporu anamorfických objektivů a kompenzaci dýchání. Sjednocuje tak ovládání a pracovní postupy u modelů řady Cinema Line.

Společnost Sony oznámila vydání aktualizací firmwaru pro full-framovou digitální kameru FX3 a Super 35 digitální kameru FX30, které pro tvůrce vylepšují řadu funkcí a konektivitu. Od svého uvedení na trh se kamera FX3 stala oblíbeným nástrojem pro všechny tvůrce špičkových celovečerních filmů, televizních seriálů i nezávislé filmaře po celém světě.

fx3-front.jpg

Nyní přináší společnost Sony na základě zpětné vazby od komunity uživatelů nové aktualizace, které vylepšují možnosti filmové tvorby. FX3 verze 3.00 a FX30 verze 2.00 přidávají velmi žádané funkce, jako je možnost natáčet DCI 4K ve 24.00p (4096 x 2160) s novým formátem XAVC S-I DCI 4K (17:9).

„FX3 je skvělým parťákem kamery VENICE při natáčení filmů. Svým barevným podáním a přesností se vyrovná svému většímu sourozenci VENICE. Používal jsem FX3 při natáčení několika posledních seriálů a vždy jsem byl nadšený a příjemně překvapený. Těším se, až uvidím, co ještě dokáže,“ uvedl držitel ceny Emmy, kameraman Checco Varese ASC.

fx3-low-angle-r-mid.png

Kromě reálného snímkování 24p nyní FX3 verze 3.00 a FX30 verze 2.00 nabízejí podporu anamorfických objektivů s možností roztažení 1,3x a 2,0x. FX3 verze 3.00 nyní nabízí kompenzaci efektu focus breathing (dýchání) při ostření. Při použití s kompatibilními objektivy minimalizuje kompenzace dýchání při ostření posuny zorného úhlu při posunu ostřícího bodu, přičemž další kompenzace je k dispozici v postprodukci pomocí Catalyst Prepare/Browse a Catalyst Prepare Plugin.

V zájmu snadnějšího používání fotoaparátu při natáčení byly přidány i další funkce, včetně možnosti přepínat z režimů Standard Movie a S&Q Motion stisknutím tlačítka. Pojmenování souborů je nyní podobné jako u našich špičkových kamer CineAlta, jako jsou FX9, VENICE a VENICE 2, aby se zajistil snadný pracovní postup, zejména v projektech, kde se FX3/FX30 používá jako B-cam nebo C-cam.

fx3-sel24f14gm-terminal-handle.jpg

„Od svého uvedení na trh se FX3 a nyní i FX30 staly oblíbenými kamerami, které můžete používat samostatně nebo společně s našimi řadami kamer Cinema Line a VENICE. Přidáním tohoto firmwaru společnost Sony s radostí vytváří řadu digitálních filmových kamer, které jsou vhodné pro všechny úrovně filmařů,“ dodává Yann Salmon Legagneur, ředitel produktového marketingu divize Digital Imaging společnosti Sony Europe.

Creator’s Cloud

Kromě nových funkcí pro natáčení filmů nabízí tato aktualizace firmwaru také snadné připojení k chytrému telefonu a integraci s novou službou Sony Creators' Cloud pro jednotlivce. Creators' Cloud poskytuje služby a optimalizované aplikace od natáčení až po spolupráci s tvůrci po celém světě. Nově spuštěná aplikace Creators' App umožňuje každému, kdo má účet Creators' Cloud, přenášet své fotografie a videa z fotoaparátu do telefonu a poté je bezproblémově odesílat do cloudu a zároveň nabízí vzdálené ovládání fotoaparátu.

Zlepšila se stabilita připojení při přenosu snímků z fotoaparátu do aplikace Creators' App v chytrém telefonu, kdy přenosy pokračují na pozadí, i když je chytrý telefon v režimu spánku nebo je spuštěna jiná aplikace. Stav baterie fotoaparátu a médií lze sledovat z chytrého telefonu a podle potřeby upravovat data a názvy fotoaparátů.

fx3-compactness-r-mid.png

Dostupnost

Aktualizace FX3 verze 3.00 a FX30 verze 2.00 je k dispozici od 12. dubna. Filmaři si mohou aktualizaci snadno stáhnout přímo do své kamery pomocí počítače PC nebo Mac. Další podrobnosti naleznete ZDE.

Nejrůznější exkluzivní příběhy, videa a vzrušující nový obsah natočený nejnovějšími fotoaparáty a dalšími produkty Sony najdete zde. Evropské fotografické centrum společnosti Sony je k dispozici ve 22 jazycích a obsahuje podrobné informace o produktových novinkách, soutěžích a aktuální seznam akcí Sony v jednotlivých zemích.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.