Sony Alpha 1 – a co k ní?

Publikováno: 15. července 2021 | autor Redakce
Sony Alpha 1 – a co k ní?

Nedávno jsme si dělali v redakci malou rekapitulaci, co společnost Sony vlastně letos představila a s čím zasáhne do nominací EI SA. Bude to vlajková loď Alpha 1, Alpha 7S III , nebo dokonce Alpha 7C? A které objektivy? Bude to 12–24 mm f/2,8 GM, 85 mm f/1,4 či jiný? Zkusme hádat a uvidíme, zda se trefíme do černého a které produkty budou letos oceněny jako ty nejlepší od Sony?

Začněme s Alphou 1

Alpha 1 je nejlepší a největší bezzrcadlovka, kterou v Sony zkonstruovali. Už v první tiskové zprávě, kterou o ní vydali, se píše, že „je určena pro fotografické a video zpravodajství i sportovní fotografy a vášnivé nadšence“, čemuž odpovídá její rozsáhlé vybavení a nové vlastnosti, které má zatím jen ona a na jejichž prezentaci si v dalších levnějších přístrojích asi budeme muset počkat.

Sony Alpha 1 – a co k ní?

K novému snímači

Sony je velký výrobce snímačů, odebírá je od něj řada dalších známých značek. Zatím jen sami pro sebe stvořili obrazový snímač vybavený integrovanou pamětí.

Sony Alpha 1 – a co k ní?

V kombinaci se zdokonalenými obrazovými procesory BI ONZ XR je schopen kontinuálně snímat 50,1megapixelové snímky rychlostí až 30 obrázků za sekundu s přepočtem AF/AE až 120krát za sekundu. Vysokorychlostní čtení z 50,1megapixelového obrazového snímače a velká vyrovnávací paměť umožňují snímat až 155 plnoformátových komprimovaných snímků RAW nebo 165 fullframových snímků ve formátu JPEG rychlostí až 30 snímků za sekundu s elektronickou závěrkou při zachování plného výkonu sledování AF a AE. Díky velké rychlosti přepočtu AF/AE dokáže tento přístroj udržet zaostření s vysokou přesností také u rychle se pohybujících objektů. Automaticky upraví expozici dokonce i při…

 

 

 

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.