Samsung T7 Shield – odolný disk velikosti kreditky

Publikováno: 15. května 2022 | autor Redakce
t7-shield-key-visual.jpg

Nový externí SSD disk umožňuje bleskurychlé datové přenosy a je odolný proti pádu, vodě i prachu, takže se výborně hodí do terénu. Model T7 Shield je mimořádně vhodný pro natáčení a střih videa ve vysokém rozlišení.

T7 Shield je nejnovějším přírůstkem do modelové řady přenosných SSD disků značky Samsung, kterou dále tvoří T7, disk pro každodenní použití s elegantním designem a vysokou přenosovou rychlostí, a oceněný model T7 Touch  s vestavěným senzorem otisků prstů pro lepší zabezpečení.

t7-shield-all-colors.jpg

Odolnost podle certifikace IP65

T7 Shield je dosud vůbec nejodolnější přenosný SSD disk (Portable SSD, používá se zkratka PSSD) z dílny Samsungu. Tím pádem se výborně hodí pro kreativní práci v terénu a v přírodě – ocení ho zejména uživatelé, kteří potřebují přenášet velké množství dat a chtějí mít klid, že jsou jejich videozáznamy, fotografie nebo další obsah v bezpečí. Firma Samsung měla pod kontrolou celý jejich vývoj i výrobu a ručí tak za odolnost proti pádu až ze tří metrů.

t7-shield-blue.jpg

Certifikace IP65 pak svědčí o tom, že disku nevadí prach ani voda. Navzdory odolnému provedení je T7 Shield příjemně malý a lehký, váží pouhých 98 gramů.

Výjimečný výkon

T7 Shield dokáže číst data rychlostí 1050 megabytů za vteřinu (MB/s) a zapisovat až 1000 MB/s, což znamená rekordní rychlost mezi současnými disky s portem USB 3.2 Gen2. V porovnání s předchozím modelem T5 zrychlil datový přenos přibližně dvojnásobně, oproti externím pevným diskům (HDD) je přibližně 9,5x rychlejší. Dokáže tak běžným i profesionálním uživatelům ušetřit opravdu cennou spoustu času.

t7-shield-black.jpg

Vylepšené jsou i další parametry SSD disku T7 Shield – výrobci změnili materiál i software, takže nedochází ke ztrátě výkonu ani k přehřívání, což je častým průvodním jevem při přenosu velkých souborů.

Díky této změně výkon neklesá a disk se nepřehřívá ani při přenosu souborů o velikosti 2 TB, což uživatelé ocení především při kopírování delších videozáznamů, při jejich střihu, kódování či renderování. Nemusíte mít žádné obavy, že by vás disk nechal na holičkách.

Bohaté možnosti kompatibility a spolehlivé zabezpečení

Samsung T7 Shield je skutečně univerzální – fotografie, hry, videa ve 4K i 8K a spoustu dalšího obsahu si na něj můžete ukládat z počítačů s Windows nebo MacOS, z chytrých telefonů s Androidem nebo z herních konzolí.

Kromě toho T7 Shield nabízí i vylepšené možnosti zabezpečení (256-bitový systém AES neboli Advanced Encryption Standard) s hardwarovým šifrováním, takže se o data nemusíte bát ani v případě, že disk ztratíte. Kromě toho mají uživatelé přístup k pohodlnému ovládacímu systému Samsung Magician Software.

t7-shield-beige.jpg

K dispozici jsou tři barevné varianty – béžová, černá a modrá. Dále si uživatelé mohou vybrat z dvou verzí s 1 a 2 TB. V základním balení najdete dva datové kabely, USB Type-C-to-C a USB Type-C-to-A, počítat můžete i s tříletou zárukou.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.