Samsung SSD 990 EVO: ještě lepší výkon pro každodenní hraní, práci i kreativní činnost

Publikováno: 19. února 2024 | autor Redakce
samsung-ssd-990-evo-kv.jpg

Společnost Samsung Electronics, světový lídr v oboru vyspělých paměťových technologií, představil nový přírůstek do řady spotřebních SSD disků s názvem 990 EVO.

Disk s rozhraním NVMe, špičkovými technickými parametry a úsporným provozem se hodí pro každodenní činnost všeho druhu od hraní přes práci až po úpravu fotografií a videozáznamů. Ocení ho tak uživatelé všeho druhu.

„Samsung naplno využívá svých pokročilých paměťových technologií při výrobě moderních a kvalitních SSD řešení. Náš nejnovější disk pro běžné spotřebitele využívá nejnovější technologické inovace a zároveň vyniká praktickým provedením pro každodenní použití,“ říká Hangu Sohn, viceprezident oddělení paměťových médií Samsung Electronics. „Mezi přednosti modelu 990 EVO patří špičkový výkon, úsporný provoz a vysoká spolehlivost, takže poslouží jako univerzální řešení pro každodenní úkoly. Výborně se hodí pro hraní, práci i kreativní činnost.“

Vylepšený výkon

Výkon disku 990 EVO se v porovnání s předchozím modelem 970 EVO Plus vylepšil až o 43 %. Sekvenční čtení dosahuje rychlosti až 5000 MB/s, rychlost zápisu činí až 4200 MB/s. Při náhodném čtení a zápisu se dostaneme na hodnoty 700 000, resp. 800 000 operací za vteřinu.

samsung-ssd-990-evo.jpg

Díky technologii Host Memory Buffer (HMB), která funguje v kombinaci s DRAM pamětí procesoru připojeného zařízení, dosáhne SSD disk optimálního výkonu i bez vlastní DRAM paměti. Pro uživatele přecházející se starších standardních SSD disků to znamená podstatně rychlejší načítání her a rychlejší přístup k souborům.

Úspornější provoz a inteligentní řízení teploty

V porovnání se zmíněným diskem 970 EVO Plus nabízí Samsung 990 EVO i podstatně lepší energetickou účinnost – až o 70 %, což znamená možnost podstatně delšího využití po připojení k notebooku bez obav o výdrž baterie. Disk kromě toho podporuje funkci Modern Standby1, což znamená okamžité zapnutí či vypnutí disku bez ztráty připojení k internetu a také nepřetržitý přísun notifikací.

Štítek pro rozptýlení tepla dokáže efektivně regulovat teplotu NAND čipu, takže všechny operace mohou běžet bez přerušení na plný výkon, aniž by hrozilo přehřátí a poškození disku.

Univerzální SSD disk pro současnost i budoucnost

990 EVO je univerzální SSD disk, který uspokojí všechny současné nároky a bez problémů obstojí i tváří v tvář těm budoucím. Zájemci se mohou těšit na bezproblémový multitasking, ať už dávají přednost hraní, práci nebo tvoření všeho druhu.

samsung-ssd-990-evo-kv.jpg

Disk podporuje rozhraní PCIe 4.0 x4 i PCIe 5.0 x2. Je tedy kompatibilní se současnými počítači se sloty PCIe 4.0 M.2, ale zvládá i technologii budoucnosti PCIe 5.0 s úspornějším provozem a lepším tepelným řízením.Disk 990 EVO je k dispozici ve dvou verzích s kapacitou 1 a 2 TB.

Podpora softwaru Samsung Magician

Software Samsung Magician nabízí sadu optimalizačních nástrojů s vylepšenými funkcemi pro všechny SSD disky od Samsungu, tedy i pro 990 EVO. Díky softwaru lze například účinně a bezpečně zjednodušit proces migrace dat. Kromě toho Samsung Magician chrání důležité informace, monitoruje stav disku a upozorňuje uživatele na možné aktualizace firmwaru.

Disky 990 EVO se začínají prodávat 24. ledna 2024 a maloobchodní doporučená cena byla stanovena na 2 499 Kč za model s kapacitou 1 TB a 4 499 Kč za variantu s 2 TB.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.