Samsung rozšiřuje nabídku herních monitorů Odyssey

Publikováno: 6. ledna 2024 | autor Redakce
ces-2024-odyssey-oled-dl1f.jpg

Společnost Samsung Electronics představila nové herní monitory Odyssey s technologií OLED. Na veřejnosti se poprvé objeví na největším světovém veletrhu spotřební elektroniky CES 2024, který příští týden v Las Vegas pořádá sdružení Consumer Technology Association (CTA).

Nové OLED monitory se vyznačují špičkovým výkonem a vynikajícím obrazem, jaký si hráči tradičně žádají. V Las Vegas se představí modely Odyssey OLED G9 (modelové jméno G95SD), Odyssey OLED G8 (G80SD) a Odyssey OLED G6 (G60SD).

ces-2024-odyssey-oled-dl3.jpg

Odyssey OLED G9 je ultraširoký zakřivený herní monitor s úhlopříčkou 49 palců (124 cm), rozlišením DQHD (5120 x 1440 bodů) a poměrem stran 32:9, zájemci se mohou těšit na spoustu vylepšených funkcí. Odyssey OLED G8 má jako první plochý herní OLED monitor od Samsungu úhlopříčku 32“ (82 cm), k tomu rozlišení 4K (3840 x 2160) a poměr stran 16:9.

ces-2024-odyssey-oled-dl4.jpg

Oba modely se pyšní obnovovací frekvencí 240 Hz a odezvou 0,03 ms GTG. Třetí typ, Odyssey OLED G6, má úhlopříčku 27“ (69 cm), rozlišení QHD (2560 x 1440), poměr stran 16:9, obnovovací frekvenci 360 Hz a odezvu 0,03 ms GTG.

„V poslední době přibývají nové herní žánry a díky tomu jsou stále rozmanitější i herní platformy,“ komentuje to Hoon Chung, výkonný viceprezident divize zobrazovacích zařízení Samsung Electronics. „Nové herní monitory Samsung Odyssey s technologií OLED nabídnou hráčům působivé herní prostředí a inovativní technologie, díky nimž si uživatelé budou moci přizpůsobit zážitek na míru. Každému dáme, co potřebuje, a k tomu i něco navíc.“

Technologie, díky nimž vám nic neujde

Všechny tři nové modely jsou vybaveny technologií OLED Glare-Free, která omezuje na minimum odlesky a nabízí hráčům jedinečný zážitek, aniž by si museli přikupovat další výbavu. Uživatelé se mohou těšit na konzistentní jas a barevné podání v libovolném světle.

ces-2024-odyssey-oled-dl6.jpg

Díky technologii VESA DisplayHDR True Black 400 se monitory vyznačují skvělou kresbou detailů a živými barvami bez ohledu na typ hry nebo jiného obsahu. Potěší také podpora technologie AMD FreeSync Premium Pro pro plynulé HDR hraní s krátkou odezvou bez prodlev.

Pochvalu u všech tří modelů zaslouží i bohaté možnosti konektivity – dva porty HDMI 2.1, USB a DisplayPort 1.4. Uživatelský komfort zvyšuje montážní standard VESA a výškově nastavitelný stojan (HAS) s možností vyklápění a otáčení monitoru.

Součást rozsáhlého ekosystému

Odyssey OLED G9 a Odyssey OLED G8 nabízejí novou funkci Multi Control, která usnadňuje připojení monitoru k dalším zařízením. Díky této funkci lze bez jakýchkoli problémů přenášet textové i obrazové soubory mezi monitorem a jinými přístroji značky Samsung, mezi kompatibilní zařízení patří notebooky Galaxy Book, tablety i chytré telefony. To výrazně usnadňuje a zrychluje pracovní proces a umožňuje pohodlné ovládání klávesnicí a myší.

ces-2024-odyssey-oled-dl8.jpg

Kromě toho zmíněné modely Odyssey OLED G9 a Odyssey OLED G8 podporují i systém Samsung SmartThings Hub. Slouží tak jako centrální zařízení pro ovládání nejrůznějších IoT přístrojů kompatibilních s technologií Matter a Home Connectivity Alliance (HCA).

A když je práce hotová a je čas na zábavu, mění se Odyssey OLED G9 i Odyssey OLED G8 ve skvělá multimediální centra. Díky platformám Samsung Smart TV a Samsung Gaming Hub umožňují streaming filmů či seriálů i cloudové hraní bez jakéhokoli stahování, bez nároků na úložný prostor, a dokonce i bez nutnosti počítače nebo herní konzole.

Elegantní design pro jakýkoli interiér

Vůbec poprvé se v řadě Odyssey objevují ploché OLED monitory, konkrétně Odyssey OLED G8 a Odyssey OLED G6 s poměrem stran 16:9. Samozřejmostí je pro ně elegantní štíhlý design, který k řadě Odyssey OLED nedílně patří. Novinkou je u nich pak světelný systém Core Lighting+ v tenkém rámu monitoru.

ces-2024-odyssey-oled-dl5.jpg

Systém Core Lighting+ vylepšuje zážitek z her i multimediální zábavy pomocí světelných diod, které ze zadní strany monitoru nasvěcují okolí. Celý systém diod je čtyřikrát tenčí než u předchozího modelu G95SC, takže se výborně vejde do kovového rámu o tloušťce pouhých 3,9 mm. Elegantní provedení podtrhuje nový tenký kovový stojan, k jehož sestavení nepotřebujete žádné nástroje. Kovová deska o tloušťce 3 mm výborně ladí s designem monitoru a umožňuje snadné připojení dalších zařízení.

Díky novým modelům Odyssey Samsung výrazně posílil svou řadu OLED a zároveň upevnil své vedoucí postavení na trhu herních monitorů. Jak řada Odyssey OLED, tak i špičkové nové modely řady Odyssey Neo (v níž se světu loni představil první herní monitor s rozlišením Dual UHD a úhlopříčkou 57 palců, Odyssey Neo G9) nabízejí výkon a funkce, které definují budoucnost hraní.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.