Samsung představuje přívěsek Galaxy SmartTag2

Publikováno: 5. listopadu 2023 | autor Redakce
smarttag2-pr-dl10-2.jpg

Novinka přináší do řady chytrých přívěsků Galaxy SmartTag celou řadu vylepšených způsobů, jak hlídat a sledovat cenné předměty. Možnosti využití se díky novému provedení a funkcím ještě výrazně rozšiřují.

„Neustále hledáme nové způsoby, jak lidem díky inovacím Samsungu zpříjemnit a usnadnit život,“ říká Jaeyeon Jung, výkonná viceprezidentka a ředitelka oddělení SmartThings v divizi Device Platform v Samsung Electronics. „Díky přívěsku Galaxy SmartTag2 najdou uživatelé modelů Galaxy své cenné věci jednoduše a intuitivně, ať je založí kamkoli. Oproti předchozí verzi se vylepšilo vyhledávání a baterie má delší výdrž, takže Galaxy SmartTag2 znamená klid v duši na delší dobu a ve více situacích.“

smarttag2-pr-dl1.jpg

Intuitivní funkce, díky nimž je hledání ztracených věcí snadnější než dříve

Jednou z nejdůležitějších novinek, kterou Galaxy SmartTag2 přináší, je zbrusu nový režim ztráty, díky němuž uživatelé mohou zadat do přívěsku své kontaktní informace a krátkou zprávu. Pokud následně kdokoli najde jakýkoli předmět s přívěskem Galaxy SmartTag2, může přívěsek pomocí telefonu oskenovat a kontaktní informace i zprávu uvidí. Například na psím obojku tak SmartTag2 funguje jako známka s telefonním číslem majitele, pokud se pes zaběhne. Režim ztráty funguje v kombinaci s jakýmkoli zařízením s NFC portem a webovým prohlížečem.

Další novinkou Galaxy SmartTag2 je vylepšená funkce Compass View, díky níž se na displeji telefonu zobrazí šipky a navádějí uživatele směrem k přívěsku. Zároveň se zobrazí zbývající vzdálenost. Režim je k dispozici na všech telefonech Galaxy s podporou technologie UWB, tedy např. na modelu Galaxy S23 Ultra.

smarttag2-pr-dl2.jpg

Vylepšení se dočkala i aplikace SmartThings Find. Po registraci nového přívěsku Galaxy SmartTag nyní zobrazí ikonu jeho zástupce přímo na ploše telefonu, takže lze aplikaci spustit snáze a rychleji. Mapa se nyní v aplikaci zobrazí na celé ploše displeje a uživatelské rozhraní je intuitivnější než dřív.

A když vyměníte telefon za nový, SmartTag2 se automaticky synchronizace na novém přístroji, takže nemusíte nic nastavovat. Stačí se připojit k účtu Samsung.

Nové režimy prodlužují výdrž baterie

Kromě výše uvedených předností se u modelu Galaxy SmartTag2 prodloužila i výdrž baterie, na čemž má zásluhu především zbrusu nový úsporný režim (lze do něj přepnout místo běžného režimu, který se ovšem rovněž dočkal vylepšení). Úsporný režim se hodí především pro uživatele, kteří přívěsek používají k neustálému monitorování vybraných předmětů – baterie vydrží déle a funkce přívěsku se přitom nijak nemění.

V novém režimu zvládne Galaxy SmartTag2 fungovat až 700 dnů, tedy více než dvojnásobek ve srovnání s předchozí generací Galaxy SmartTag. Dokonce i v běžném režimu se výdrž baterie prodloužila na 500 dní, což znamená zlepšení o 50 % v porovnání s předchozí verzí. Mezi oběma režimy se dá bez problémů přepínat a doba, po kterou člověk může sledovat své cennosti od klíčků od auta až třeba po jízdní kolo, se tak může výrazně prodloužit.

smarttag2-pr-dl7.jpg

Elegantní a odolné provedení i do náročných podmínek rozšiřuje možnosti využití

Na snadnější využití přívěsku Galaxy SmartTag2 mají vliv i jeho malé rozměry a kulaté provedení. Díky robustnímu kovovému oku ovšem přístroj zároveň něco vydrží, takže ho klidně můžete nosit v kapse na klíčích bez obav z poškození. Výborně se hodí i k připevnění na batoh či kufr.

Zlepšila se i odolnost přívěsku Galaxy SmartTag2 proti náročným podmínkám – o vyšší odolnosti proti vlhkosti a prachu nyní svědčí certifikát IP67. Své cennosti tak můžete hlídat i v drsnějším prostředí, třeba při cestování v divočině. Majitelé domácích mazlíčků zase nemusí mít obavy, že se přívěsek poškodí třeba od neustálých nárazů do psích misek nebo od dovádění venku.

smarttag2-pr-dl9.jpg

A když jsme u domácích mazlíčků, nabízí Galaxy SmartTag2 i nový režim venčení, díky němuž lze do aplikace zaznamenat oblíbené trasy.

Klid v duši v novém balení

Galaxy SmartTag2 zároveň nabízí celou řadu oblíbených funkcí předchozích modelů Galaxy SmartTag a Galaxy SmartTag+. Podporuje připojení přes Bluetooth Low Energy (BLE) i technologii UWB, ale také vyhledávání pomocí rozšířené reality (AR) – když si na telefonu Galaxy zapnete fotoaparát, navede vás k cíli přímo v reálném prostředí. Maximální dosah Bluetooth se prodloužil na 120 metrů, prostřednictvím služby SmartThings lze přívěskem Galaxy SmartTag2 ovládat i domácí spotřebiče.

Velký význam pro Samsung samozřejmě má i ochrana soukromí uživatelů zařízení Galaxy, což znamená, že aktuální lokalizaci přístroje lze zobrazit pouze se svolením majitele. Aplikace SmartThings Find veškerá data bezpečně šifruje, další vrstvu zabezpečení přidává spolehlivý systém Samsung Knox. A pokud vypneme režim ztráty, veškeré kontaktní údaje o majiteli okamžitě zmizí a totéž platí pro uloženou zprávu.

smarttag2-pr-dl4.jpg

Další výhodou pro uživatele zařízení Samsung Galaxy je speciální bezpečnostní funkce v aplikaci SmartThings Find s názvem Upozornění na neznámý tag, tedy upozornění na neznámé přívěsky. Při její aktivaci uživatelé dostanou zprávu v případě, že je někdo sleduje pomocí neidentifikovaného přívěsku SmartTag. To pomáhá chránit uživatele proti zneužití lokalizačních služeb.

Kromě toho přívěsek Galaxy SmartTag2 výborně spolupracuje i s nástrojem SmartThings Station, který je součástí aplikace SmartThings Find. Nástroj v kombinaci s přívěskem slouží jako domácí hlídací stanice cenností, které jsou přívěskem SmartTag opatřené. SmartThings Station upozorní uživatele na umístění sledovaných předmětů, mezi něž mohou patřit třeba dálkové ovladače elektroniky, peněženky, klíče nebo registrované přístroje jako telefony, tablety, hodinky nebo sluchátka. Majitelé domácích zvířat zase dostanou zprávu v případě, že se jejich domácí mazlíčci (resp. obojek s přívěskem) dostanou příliš daleko od základny SmartThings Station, takže se o ně nemusí nijak obávat.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.