Samsung představuje nové televizory z řad Neo QLED, Lifestyle a OLED

Publikováno: 22. března 2022 | autor Redakce
samsung-tv-qn900b-lifestyle-image.jpg

Společnost Samsung představila netrpělivě očekávanou řadu televizorů pro rok 2022. Patří do ní nové vlajkové lodě z kategorie Neo QLED 8K, populární modely řady Lifestyle a také horká novinka, první modely Samsung s technologií OLED.

V duchu firemního hesla „Obrazovky všude, obrazovky pro všechny“ nabízejí nové modely spoustu atraktivních inovací, které při sledování díky nejmodernějším technologiím výrazně vylepšují divácký zážitek a umožňují uživatelům, aby si vlastnosti televizorů přizpůsobili vlastním potřebám a přáním.

Neo QLED 8K

To nejlepší z aktuální nabídky Samsungu a posunutá laťka v barevném podání i v kontrastu. Díky přelomovým zobrazovacím technologiím a bohaté funkční výbavě nabízejí nové modely Neo QLED 8K nevídaně živý obraz a celkově nepřekonatelný divácký zážitek.

samsung-tv-qn900b-lifestyle-image.jpg

Na špičkový obraz v rozlišení 8K, plný dokonalých detailů, se můžete těšit bez ohledu na kvalitu původního obrazu – postará se o to vyspělý procesor Neural Quantum Processor 8K s umělou inteligencí. Televizory jsou navíc součástí stále rozsáhlejšího ekosystému Samsungu, takže s nimi lze spárovat například některý z telefonů nové řady Galaxy S22 a pak přehrávat obsah přímo z telefonu na velké obrazovce libovolného modelu Neo QLED v 8K.

Výkonný obrazový procesor

Ať už sledujete technicky dokonalé záběry v nejnovějším hollywoodském hitu nebo bleskurychlou akci při sportovním utkání, vždy se můžete těšit na špičkový obraz interpolovaný do rozlišení 8K, živější než kdykoli v minulosti. Hlavní zásluhu na něm má špičkový obrazový procesor Samsung Neural Quantum Processor 8K.

Vynikající kontrast a jas

Diody MiniLED měří jen 1/40 velikosti standardních LED diod. Na panelu mají tudíž mnohem vyšší hustotu, což v kombinaci se zmíněným obrazovým procesorem Neural Quantum Processor 8K zásadně vylepšuje podání kontrastu. O další vylepšení obrazu se stará nový 14bitový systém zpracování a také antireflexní vrstva, která účinně brání odleskům.

Televizory jsou atraktivní i navenek

Díky jedinečnému designovému konceptu Infinity One s tenoučkým panelem (tloušťka se pohybuje mezi 15,2 mm a 18,1 mm) a nerezovou povrchovou úpravou

Kvalitní zvuk

Díky vícekanálovému systému v uspořádání 6.2.4 s výkonem 90 W (u modelu QN900B) vás zcela pohltí. A pokud chcete ještě víc, můžete nový televizor spárovat s novým soundbarem Samsung – díky němu si diváci poprvé v historii mohou při bezdrátovém propojení televizoru a soundbaru vychutnat zvuk v kvalitě Dolby Atmos.

V nabídce Samsung Neo QLED 8K pro rok 2022 jsou k dispozici tři modelové řady QN900, QN800 a QN700 ve velikostech 55, 65, 75 a 85 palců (140, 165, 190 a 216 cm). Doporučená maloobchodní cena Neo QLED 8K (2002) začíná na 69 990 Kč. V České republice budou tyto televizory k dostání postupně od poloviny března 2022.

Lifestyle TV

Televizor stále častěji vnímáme jako svérázný doplněk domácí výzdoby, u nějž nezáleží jen na technické kvalitě, ale také na designu a možnostech, jak si jeho zevnějšek přizpůsobit vlastnímu vkusu. V takovém případě může přijít vhod některý z modelů řady Lifestyle, které zaujmou nejen špičkovým obrazem, ale také z estetického hlediska.

Oblíbený model The Frame v letošní verzi potěší milovníky umění ještě víc než dřív. Nová matná obrazovka (Matte Display) umí podstatně víc, než jen bránit odleskům – rozptyluje dopadající světlo v různých úhlech, takže na pohled připomíná malířské plátno. Na vynikající kvalitu obrazu tak nemá vliv ani přímé denní světlo či šikmé paprsky zapadajícího slunce.

S letošním modelem The Frame přichází i aktualizovaná nabídka v Obchodě s uměním, kde si předplatitelé mohou vybrat z více než 1600 uměleckých děl z renomovaných galerií. Noví majitelé letošní verze The Frame mají k dispozici dvouměsíční bezplatné zkušební období (dříve trvalo 1 měsíc).

samsung-tv-s95b-lifestyle-image.jpg

Dalším tradičním modelem lifestylové řady je The Serif, v letošní verzi s matným povrchem, který výborně ladí se zmíněnou matnou obrazovkou. Ikonický design tak působí ještě elegantněji a luxusněji.

Do stejné řady patří i The Sero s výrazně vylepšenou funkční výbavou. Jak matná obrazovka, tak i nové funkce plně podporují zobrazení nejen na šířku, ale také na výšku, jak je pro tento model obvyklé.

Letošní modely řady Lifestyle s obrazovkou Matte Display získaly certifikaci Glare-Free přední nezávislé analytické organizace underwriters laboratories (UL). Certifikát svědčí o tom, že obrazovky nových televizorů účinně brání škodlivým odleskům. Organizace UL obrazovky testuje pomocí metodiky Unified Glare Rating (UGR), vytvořené mezinárodním Výborem pro osvětlení (CIE).

Samsung OLED

V duchu zmíněného hesla „Obrazovky všude, obrazovky pro všechny“ rozšiřuje Samsung své letošní portfolio o první model s technologií OLED (S95B). Diváci tak mají při výběru ještě více možností než dosud.

Nové televizory Samsung OLED v sobě spojují špičkový výkon procesoru Neural Quantum Processor 4K, chytrou platformu Tizen, vynikající zvuk s technologií Samsung Object Tracking Sound a Q-Symphony s podporou Dolby Atmos a elegantní provedení LaserSlim.

Modely řady S95 jsou vybaveny stejným obrazovým procesorem Neural Quantum Processor jako špičková řada Neo QLED. Kromě toho do výbavy patří i technologie na podporu jasů a mapování barev, které tak působí živě a přitom realisticky.

Nové modely Samsung OLED neznamenají jen odlišnou technologii panelu – i zde chceme uživatelům poskytnout jedinečný divácký zážitek, a proto nabízíme víc, než běžné konkurenční modely s touto technologií.

Model Samsung S95B bude v ČR k dispozici ve verzích s úhlopříčkou 55” a 65” (140 a 165 cm) od poloviny dubna. Maloobchodní doporučená cena Samsung OLED TV je 59 990 Kč (55”), resp. 79 990 Kč (65”).

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.