Samsung představuje modely Galaxy XCover7 a Galaxy Tab Active5

Publikováno: 23. ledna 2024 | autor Redakce
key-visual-combo.jpg

Společnost Samsung Electronics představila dva nové odolné modely vhodné i do extrémních podmínek, chytrý telefon Galaxy XCover7 a tablet Galaxy Tab Active5. V terénu i v interiéru je ocení každý, kdo k práci potřebuje univerzální, bezpečné a prakticky nezničitelné zařízení.

K přednostem obou přístrojů patří praktické mobilní provedení, špičková konektivita s 5G, vylepšený výkon procesoru a větší paměť. XCover7 má navíc nový a mimořádně povedený zadní fotoaparát, zvětšila se i úhlopříčka a rozlišení displeje. Tablet Tab Active5 se zase pyšní výměnitelnou baterií a režimem No Battery – obojí se v mnoha případech může hodit.

galaxy-tab-active5-4.jpg

Podle zprávy Worldwide Rugged Mobile Devices 2023 Vendor Assessment, kterou vydala společnost IDC Marketscape, využívala v roce 2022 odolné mobilní přístroje více než třetina firem ve Spojených státech (konkrétně 38 %). V této skupině rovněž 38 % firem uvedlo, že plánují nákup dalších mobilních zařízení během roku 2023. Odolné mobilní přístroje se vyznačují spolehlivostí, vysokým výkonem a dlouhou výdrží, což vyhovuje profesionálům v mnoha odvětvích od výroby a zdravotnictví přes obchod až po vládní sektor. Trh odolných přístrojů roste a nedá se očekávat, že by se na tom mělo cokoli měnit.

„V Samsungu dobře víme, že dnešní firmy čelí nevídaným výzvám, což ale znamená i dosud neznámé příležitosti. Potřebují proto přístroje, které s tímto dynamickým vývojem drží krok,“ tvrdí Jerry Park, viceprezident a ředitel skupiny Global Mobile B2B v divizi MX v Samsung Electronics. „A právě proto jsme s modely Galaxy XCover7 a Galaxy Tab Active5 přišli – jsou to špičkové odolné přístroje do každých podmínek. Nejsou jen výkonné a univerzální, ale také bezpečné a dlouho vydrží, takže se výborně hodí profesionálům, kteří potřebují být za všech okolností ve spojení, v bezpečí a v plném pracovním vytížení.“

Špičková odolnost nové generace

Galaxy XCover7 a Galaxy Tab Active5 se hodí i do extrémních podmínek a ocení je každý, kdo potřebuje spolehlivý pracovní telefon nebo tablet, o který se nebude muset bát. Oba přístroje (a také dotykové pero S Pen v základním balení Tab Active5) mají certifikaci IP68, což znamená odolnost proti vodě a prachu. Tím pádem se dají bezpečně používat například na stavbách nebo ve velkoskladech. Další výhodou je vojenský standard MIL-STD-810H, podle nějž Galaxy XCover7 zvládne pád z 1,5 m a Galaxy Tab Active5 dokonce z 1,8 m v ochranném pouzdře ze základního balení.

galaxy-xcover7-4.jpg

Displej Galaxy XCover7 chrání odolné sklo Corning® Gorilla® Glass Victus®+, u Galaxy Tab Active5 se o ochranu stará Corning® Gorilla® Glass 5. Nemusíte se tedy bát, že se vám v náročných podmínkách poškrábe. U obou displejů lze nastavit citlivost na dotyk, takže je pracovníci v terénu mohou ovládat i v rukavicích. Kromě toho displeje bez problémů zvládají styk s běžnými čisticími prostředky. S těmito vlastnostmi zvládají odolná zařízení Samsung Galaxy extrémní počasí nebo podobné podmínky, takže se do terénu hodí přímo ideálně.

Pro práci v kanceláři, na stavbě, v továrně nebo v prodejně

V dnešním digitalizovaném světě firmy potřebují, aby zaměstnanci byli neustále online a k zastižení. Právě proto Samsung vybavil telefon Galaxy XCover7 spolehlivým a rychlým 5G připojením a k tomu Wi-Fi 5, Galaxy Tab Active5 má 5G a Wi-Fi 6. Díky špičkové konektivitě lze pracovat mnohem efektivněji.

Kromě konektivity jsou velkou výhodou špičkové displeje obou přístrojů. Telefon XCover7 má úhlopříčku 6,6 palců neboli 16,8 cm, nabízí tedy větší plochu a vyšší rozlišení než předchozí modely. Displej tabletu Tab Active5 s úhlopříčkou 8 palců (20,3 cm) je díky vyššímu jasu a obnovovací frekvenci až 120 Hz výborně vidět i ve venkovním prostředí. Oba přístroje jsou navíc elegantní, štíhlé a lehké, což v profesionální kategorii není vždy pravidlem, ale při práci v terénu se to nepochybně hodí.

galaxy-tab-active5-2.jpg

S odolnými přístroji Samsung Galaxy se dá pracovat kdekoli a kdykoli, i v extrémních podmínkách. Za dlouhých dnů v terénu nebo v tovární dílně se u Galaxy XCover7 i Tab Active5 hodí možnost rychlého dobíjení, při kterém se neztrácí zbytečný čas. Oba přístroje disponují také výměnnými bateriemi, což zkracuje prostoje na pracovišti i mimo něj na minimum.

Tablet Galaxy Tab Active5 funguje i bez baterie v režimu No Battery. Díky tomu ho lze používat nepřetržitě například v prodejních stáncích nebo ve vozidlech a chránit baterii v horkém prostředí. Galaxy XCover7 i Tab Active5 lze dobíjet i přes rozhraní POGO, na pracovištích vybavených POGO stanicemi lze tedy nabíjet více zařízení současně.

galaxy-tab-active5-3.jpg

Maximální produktivita a bezpečnost

Odolná zařízení značky Samsung slouží k dosažení maximální produktivity a zjednodušení terénní práce. K tomu přispívá mimo jiné vyšší hlasitost reproduktoru, díky níž na pracovištích nedochází ke zmatkům v důsledku přeslechnutí. Díky programovatelným tlačítkům se dá nastavit rychlé ovládání základních funkcí, Knox Capture umožňuje snadné čtení čárových kódů ve skladech nebo v mobilních prodejnách (mPOS).

K vyšší produktivitě na pracovišti přispívá i vylepšená možnost komunikace s počítačem. Oba přístroje umožňují snadné sdílení dat, displej lze zobrazit současně na více zařízeních, při práci lze plynule přecházet mezi mobilním zařízením a počítačem – vše díky aplikaci Link to Windows. K dispozici je i emulátor desktopového prostředí na displeji mobilního přístroje.

galaxy-xcover7-3.jpg

Dnes maximálně záleží na rychlosti a efektivitě, proto oba odolné přístroje Samsung Galaxy zvládají více práce za kratší čas. Galaxy XCover7 i Galaxy Tab Active5 jsou zároveň kompatibilní se spoustou příslušenství třetích stran, od nejrůznějších šikovných pouzder až po dobíjecí stanice, PTT s USB-C atd. Lze tedy počítat s plnou integrací do jakéhokoli pracovního prostředí.

Poprvé v historii odolných přístrojů Samsung se Galaxy XCover7 a Galaxy Tab Active5 pyšní i zabezpečením pomocí technologie Samsung Knox Vault. Samsung plní slib a nabízí špičkové bezpečnostní prvky i v jiných než nejvyšších řadách, což se terénním pracovníkům i jejich zaměstnavatelům může velmi hodit. Knox Vault spolehlivě chrání nejdůležitější data, například PIN kódy, hesla či přístupové grafické vzorce.

Knox Vault vytváří bezpečné prostředí, fyzicky oddělené od hlavního procesoru a paměti. Zabezpečení funguje od okamžiku, kdy si uživatel zaregistruje svou uzamčenou obrazovku do systému. Knox Vault dokáže ochránit softwarové bezpečnostní klíče, které šifrují data uložená v přístroji, což znamená naprosté bezpečí i v případě, že majitel přístroj ztratí nebo mu ho ukradnou. Samsung Knox Vault je hardwarové řešení a jako takové chrání data na vysoké profesionální úrovni nejen před softwarovými útoky hackerů, ale také před útoky na hardware.

Dostupnost

Nové modely Galaxy XCover7 a Galaxy Tab Active5 budou v prodeji od druhé poloviny ledna 2024. Doporučená maloobchodní cena pro telefon Samsung Galaxy Xcover 7 byla stanovena na 8 999 Kč. Tablet Galaxy Tab Active5 6 GB RAM/128 GB bude dostupný ve dvou verzích. Galaxy Tab Active5 5G za doporučenou maloobchodní cenu 13 999 Kč a verze Wifi za 11 999 Kč.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.